• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mal Fazlası ve İskonto hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Mal fazlası iskontosu Liste Fiyatını 100 ile çarptıktan sonra çıkan sonucu Mal Fazlası İskonto oranına 100 ekleyip bölüyoruz.Örnek Mal Fazlası İskontosu 9 ise 100+9:109 ile bölüyoruz.Çıkan sonuçtan diğer iskonto oranını buluyoruz ve bu sonuca da kdv ekleyip Poncho Fiyatı ekliyoruz.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler

Ekli dosyalar

Anladığım kadarı ile mal fazlası değişken olacak yani 9'Da olabilir farklı da olabilir. Buna göre basit hali ektedir.

Ekli dosyalar

Ben teşekkür ederim, geri dönüş yaptığınız için.

Peki bu hesaplama işi tek formülde olurmu yani 2.İskontoyu düşüp Kdv eklemesi ve Diğer eklemeyle birlikte olurmu rica etsem
Şimdiden Teşekkürler.

Üstad otel takip programına ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz

Üstad otel takip programına ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz
Benim böyle bi çalışmam yok ama belki forumda bu tür çalışmalarla ilgilenen olabilir.Ama sizin nasıl bi çalışma istediğinizi belirten bi örnek dosya ile Foruma eklerseniz size yardımcı olacak Üstadlar vardır.

Anladığım kadarı ile mal fazlası değişken olacak yani 9'Da olabilir farklı da olabilir. Buna göre basit hali ektedir.
Peki bu hesaplama işi tek formülde olurmu yani 2.İskontoyu düşüp Kdv eklemesi ve Diğer eklemeyle birlikte olurmu rica etsem
Şimdiden Teşekkürler.

Peki sizin için kontrol edeyim, çözüm sağlandı ama değil mi?

Evet aynı çözüm bende de çıktı :) =B19*100/(100+$B$10)*(1-$B$11%)*(1+$B$12%)+$B$13

Ben teşekkür ederim.

Geri