• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Masaüstüne dosya kaydetme yolu için yardım isteği

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Kod:
Sub pdf()
With ActiveSheet
    .ExportAsFixedFormat _
    Type:=xlTypePDF, _
    Filename:="C:\Users\tarıkpc\Desktop\tarık.pdf", _
    Quality:=xlQualityStandard, _
    IncludeDocProperties:=True, _
    IgnorePrintAreas:=False, _
    OpenAfterPublish:=False
End With
End Sub

Yukarıdaki kod aktif sayfayı PDF yapıp masaüstüne sorunsuz kaydediyor.
> > >
Birinci sorum masaüstüne kaydederken benim bilgisayarıma göre hareket ediyor. Yani tarıkpc isimli bilgisayarın masaüstüne kaydediyor. Bunu dosyanın çalıştırıldığı herhangi bir bilgisayarın masaüstü olarak nasıl düzenlemeliyim.
> > > İkinci sorum dosya adını Sayfa6.Range("K7").Value & Format(Now, " dd.mm.yyyy") & " Saat " & Format(Now, "hh.nn.ss") şeklinde verdirmek istiyorum.

Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhaba,
Şu şekilde deneyiniz:
Kod:
Filename:= CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders ("desktop") & "\" & Sayfa6.Range("K7").Value & Format(Now, " dd.mm.yyyy") & " Saat " & Format(Now, "hh.nn.ss") & ".pdf", _

Sayın ÖmerBey,
Kod istediğimi eksiksiz gerçekleştirdi.
Çok teşekkür ederim.

Rica ederim, iyi çalışmalar...

Ömer bey
Sonradan bir şey aklıma geldi, mümkünse tekrar bakabilir misiniz?
Filename:= CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders ("desktop") & "\" & Sayfa6.Range("K7").Value & Format(Now, " dd.mm.yyyy") & " Saat " & Format(Now, "hh.nn.ss") & ".pdf", _

Koddaki Sayfa6.Range("K7").Value bölümü çalışma kitabının adını aldığım sayfanın ve hücrenin adresi idi.
Bunun yerine çalışma kitabının adını hücreden değil de kendiliğinden alan bir şey yapılabilir mi?

ThisWorkbook.Name
deneyin...

Şunu da deneyebilirsiniz: CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetBaseName(ThisWorkbook.Name)

Tekrar teşekkürler. İşlem başarılı oldu.

Geri