mesafe ücreti

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

#36 nolu mesajımdaki kodu güncelledim. Denermisiniz.

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üstadım..."Sen bir harikasın" diyesim geliyor ama yalakalığa gireceğini sandığım için ÇOK ÇOK ÇOOOOOOKKKKKK TEŞEKKÜR EDERİM demekle yetiniyorum

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Korhan Ayhan üstadım..tekrar merhaba...bugün programı çalıştırırken ilginç birşeyle karşılaştım..
Program harika çalışıyor,ancak içinde Ç harfi (mesela ÇİVRİL) geçen sorgulama yaptım mı AĞUSTOS09 sayfası dahil ARALIK09'a kadar olan sayfalardaki veriyi bulamıyor.. denemek için ÇİVRİL'i CİVRİL olarak değiştirdim ve sorgulama bayfasında CİVRİL olarak yazdım bu sefer buluyor..bir de dikkatimi birşey çekti..AĞUSTOS09 sayfasından ARALIK09 sayfasına kadar sayfaların sekme renkleri biraz daha koyu....yardımcı olabilir misiniz?

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üsadım çok ilginç bir şey daha oldu..Sorgu sayfasına CEYHAN+TARSUS yazdım..yine AĞUSTOS09'dan itibaren sonuç vermedi..denemek için (ÇEYHAN+TARSUS) yazdım..bu sefer vermez mi?? şaşırdım kaldım..

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üstadım...bir ufak ricam daha olacak...("eeeeee....yeter artık ama" dediğinizi duyar gibiyim) :) mesafelere ait ücretlerin bulunduğu aylarda kimi ücretler renkli (YEŞİL YA DA TURUNCU) bunları aynı renklerle sorgulama sayfasına getirtebilir miyiz??

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ben #41 nolu mesajınızdaki dosyada denemeler yaptım ve 44-45 nolu mesajlarınızda bahsettiğiniz sıkıntıları yaşamadım. Son istediğiniz işlem için aşağıdaki kodu deneyin.

Bundan sonrası tüm üyeler içindir;

Mümkün mertebe "YETER ARTIK" dememeye gayret ediyoruz. Bizim amacımız bildiklerimizi paylaşmak. En büyük sıkıntımız ise net sorulmayan sorular. Soru soran arkadaşlarımız sanki biz kafalarındaki tüm düşünceleri okuyormuşuz gibi soruyorlar. Halbuki dosyalarınızın detaylarını sizler biliyorsunuz. Ve bazı detayları bilmediğimiz için önerdiğimiz formül yada kod sıkıntı yaratabiliyor. Ve arkadaşlarımız önerdiğimiz çözümün işe yaramadığını belirtiyorlar. Ben kendi adıma önerdiğim tüm çözümleri deneyerek ve olumlu sonucu görerek yayınlamaya dikkat ediyorum. Bizler bütün soruları anlamak zorunda değiliz. Soru ne kadar net sorulursa cevapta o kadar net oluyor. Bu sebeple ben en basit soru için bile genelde ÖRNEK DOSYA talebinde bulunuyorum. Çünkü basit gibi görünen sorular bazen çok karmaşık olabiliyor.

Umarım arkadaşlarımız bundan sonra açacakları başlıklarda bu konulara dikkat ederler. Yoksa bu tarz açıklamaları yazmaya devam edeceğiz. (Ve sanıyorumki devam edeceğiz.)

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim SAYFA As Worksheet, BUL As Range, X As Byte, Satır As Long, Sütun As Byte

If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub
        Range("B:IV").Clear
        If Target <> Empty Then
        Satır = 1

For Each SAYFA In Worksheets
            If SAYFA.Name <> "Sorgulama" Then
            Sütun = 3
                With SAYFA
                   Set BUL = .Range("A:A").Find(Target, LookAt:=xlWhole)
                   If Not BUL Is Nothing Then

Cells(Satır, 2) = .Name

For X = 2 To .Range("IV1").End(1).Column
                           If .Cells(BUL.Row, X) <> Empty Then
                           .Cells(BUL.Row, X).Copy Cells(Satır, Sütun)
                           Sütun = Sütun + 1
                           End If
                       Next

Satır = Satır + 1
                   Cells.EntireColumn.AutoFit
                   End If
                End With
            End If
        Next

Set BUL = Nothing
        End If
End Sub

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üstadım bu çalışma sayfasının orijinalinde Ocak2008'den Aralık2009'a kadar yani 24 sayfa...dosya boyutu büyük olduğu için ben çoğu sayfayı silerek ekledim soruma.. aklıma birden geldi ve buradaki orijinalinden 5-6 sayfa sildim ve hiçbir problem yaşamadım..
sorun sanırım sayfa sayılarında..verdiğiniz kodu ekledim ve tam istediğim sonuç meydana geldi.. ama bahsettiğim (Ağustos09'dan Aralık09'a kadar) aralıkta bazen sonuç vermiyor.
Gelelim düşüncelerinize..söylediklerinizin hepsi doğru...sizler burada oldukça biz bu excel denen denizin derinliklerine doğru inmenin zevkini yaşıyoruz..sizler olmasanız biz bu zevkten mahrum oluruz inanın..ufak-tefek hatalarımızı da karşılıklı güven ve sevgi ortamında mazur görelim..
tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bazı verilerin gelmediğini belirtmiştiniz. Üstteki mesajımdaki koda ekleme yaptım. İncelermisiniz.