Mesajlarda doğru Türkçe kullanılması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,270
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Sayın forum üyeleri;

Dün sabah başlattığımız bir uygulama vardı. Bu uygulamanın içeriği; mesajlarda Türkçe'mizin mümkün mertebe doğru kullanılması, yazım ve imla hatalarına dikkat edilmesi idi.

Bunu sağlamak üzere bazı mesajları "Forum kurallarına uygun olmayan başlıklar" bölümüne geçici olarak aktardık ve üyelerimizden de buradaki mesajlarını "edit" ile düzeltmelerini bekledik. Şu ana kadar, bunu çok az sayıda üyemiz gerçekleştirdi ve gerekli düzeltmeleri yapılan mesajlar forumdaki yerlerine tekrar taşındı. Bu üyelerimize teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Diğer taraftan, foruma sürekli olarak mesaj eklenmektedir. Eklenen mesajların büyük bir çoğunluğu, sanki inadına yapılmış gibi tamamen baştan savma bir Türkçe kullanılarak yazılmaktadır. Bu tip mesajların bir kısmına forumun moderatörleri olarak kendimiz müdahale ederek düzeltme yoluna da gittik.

Ancak görünen o ki; bu işin sonu gelmeyecek. Hepimizin kendi işi gücü var, burada harcadığımız vakit hepimiz için kıymetlidir. Bu nedenle, mesajları düzeltmek veya mesajı yazanı uyarmak konusunu ben kendi adıma kapattım.

Mesajlarda yazım kurallarına gereken özen gösterilmemeye devam edilirse forum yakında çöplüğe dönecektir.

Bilgilerinize sunulur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst