metin içersinden parça alarak ek yapmak

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhaba Arkadaşlar Yardımlarınıza ihtiyacım var.

A Sütünunda örnek veriyorum alt alta

GHYO-U120-15
PLC150-20
KLUL10010

diye yazılar var.

Burdan kırmızı ile belirtiğim C - U ve UL kelimelerini sonuna bende farklı birseyler ekleyerek çekmek istiyorum. Yani PARÇAAL - BUL - UZUNLUK vb. formüller kullanılması gerekiyor. Ben yapamadım yardımlarınız bekliyorum.

Teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
soru dikkat çekici ama
2 eksiklik var
1 - konu başlığınız form kurallarına uymuyor
2 - örnek dosya ile tam olarak ne istedğinizi söylerseniz ona göre yapalım

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
soru dikkat çekici ama
2 eksiklik var
1 - konu başlığınız form kurallarına uymuyor
2 - örnek dosya ile tam olarak ne istedğinizi söylerseniz ona göre yapalım
Kusura bakmayın formu inceledim yazacak bir yer bulamadım buraya yazdım.

Aradığım bir cümle içerisinde istediğimi arayıp bulmak onu çekmek ve yanına başka birseyler eklemek istiyorum.

ÖRNEK 1 = ALOU0015
ÖRNEK 2 = PİEFC015
ÖRNEK 3 = KJLU10015

kelimelerinden Örnek 1 den "U015" çekmek sonuna "PS" eklemek istiyorum.
Örnek 2 den "C015" çekmek ve sonuna "KP" eklemek istiyorum.
Örnek 3 den "LU015" Çekmek ve sonuna "-ES" eklemek istiyorum.

Yani formun içinde EĞER-PARÇAAL-BUL vs kelimeler geçecek ama bir türlü yapamadım.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim..

İ

İhsan Tank

Misafir
Kusura bakmayın formu inceledim yazacak bir yer bulamadım buraya yazdım.

Aradığım bir cümle içerisinde istediğimi arayıp bulmak onu çekmek ve yanına başka birseyler eklemek istiyorum.

ÖRNEK 1 = ALOU0015
ÖRNEK 2 = PİEFC015
ÖRNEK 3 = KJLU10015

kelimelerinden Örnek 1 den "U015" çekmek sonuna "PS" eklemek istiyorum.
Örnek 2 den "C015" çekmek ve sonuna "KP" eklemek istiyorum.
Örnek 3 den "LU015" Çekmek ve sonuna "-ES" eklemek istiyorum.

Yani formun içinde EĞER-PARÇAAL-BUL vs kelimeler geçecek ama bir türlü yapamadım.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim..
eki inceleyin lütfen

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Arkadaşlar verdiğiniz örnekler için gerçekten çok teşekkür ederim.

Son olarak bir cümlenin içinde hangisini geçtiğini bilmeden yapıyorsan nasıl olacak yani

ÖRNEK 1 = ALOU0015
ÖRNEK 2 = PİEFC015
ÖRNEK 3 = KJLU10015

bunlardan biri olabilir öyle bir formul yazmalıyım ki U 'yu gördüğünde U'YU C'yi gördüğünce C'yi LU'yu gördüğünde LU'yu çeksin. bir formül içerisinde hapsinin geçmesi gerekiyor.

Teşekkür ederim..

İ

İhsan Tank

Misafir
bunu bir örnek dosya üzerinde açıklasanız böyle tam anlaşılmıyor

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
bunu bir örnek dosya üzerinde açıklasanız böyle tam anlaşılmıyor
İlhan bey aslında sizinki istediğime yakın A sütununda A1-A2 aşağıya doğru örnek verdiğim cümleler bulunmakta. A300 kadar gitmekte

benim için önemli olan o örneklerde bulunduğu gibi cümleler içerisinden istediğim kelimeleri seçmek istedim. yani cümleye göre değil öyle bir formul olacak ki o cümle ne olursa olsun benim için önemli olan kelimeleri çekip çıkarsın.

AOUCLP-015 'DE olabilir. Ben burdan "U-015 ÇEKMEK İSTİYORUM.
AOUCLP-020 'DE OLABİLİR . Ben buradan "U-020" ÇEKMEK İSTİYORUM

bu U'da olabilir C'de olabilir. LU'DA OLABİLİR. Sonundaki sayı 015de olabilir. 020DE OLABİLİR.

Nasıl anlatacagımı bilmiyorum ki sizin anlayacagınız kadar anlatabildin mi onuda bilmiyorum.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

örnek dosyadaki verilerin hiç bir sistematiği yok (en azından ben göremedim) bu durumda istediğiniz gibi bir sonuca ulaşmanız mümkün olmayabilir.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
karışık bir durum bende ne yapacagımı anlayamadım. uzmanamele aslında ilhan bey'in yaptıgı işlem benimkine yakın bir işlem gibi görünüyor onunkine 1-2 formul daha koysak herseyi alacak gibi görünüyor fakat bir türlü çözemedim..

İ

İhsan Tank

Misafir
ben sizin dosyanızda istediğiniz bir işlemi yapmıştım yalnız sizden istediğim örnek dosya da
sizden şunu istedim.
verileri girin sonra diğer yere nasıl olacağını elle yazın neye göre bunu çıkartacağınıda yazın ki ona göre bir çözüm bulalım.

İ

İhsan Tank

Misafir
İlhan bey 1. sayfada ekte gösterdim. Görmediniz herhalde 1. sayfada yer almakta excel olarak koydum. Oraya bakarsanız. Çok sevineceğim.
syn : onur_unlu
Syn : Uzmanamele hocamın belirttiği gibi dosyada ilginç veriler var ve siz ilginç karşılıklar istiyorsunuz olmayan bir veri var ve ona karşılık siz şu veriyi versin demişsiniz.
soruyu sormuşsunuz cvp istediğiniz yer'e bakın aynı şekilde karşılıkları olacak şekilde düzenleyin bende elimden geldiğince yardım edeyim.
yani kısaca istediğiniz verilerle ana verileriniz birbirini tutmuyor.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Aslında ilhan bey sizin yazmıs oldugunuz formul çok yakın görünüyor. sonucta aynı cumla içinde sadece benim istediklerimi çekmesini istiyorum. Gerçekten zor gibi görünüyor fakat bunun bir sekilde çalışacagınıda biliyorum. Yani yapan var. Ne yapacagımı bilmiyorum. kaldım.

Soru Cevap
0-2C120-15-1335 C120-1,5
0-3U1015 U10-1,5
0-2C150-15-1335 C150-1,5
0-3lu-12015-K lu120-1,5
0-3lu-12015 lu120-1,5
0-3U12015 U120-1,5

İ

İhsan Tank

Misafir
Aslında ilhan bey sizin yazmıs oldugunuz formul çok yakın görünüyor. sonucta aynı cumla içinde sadece benim istediklerimi çekmesini istiyorum. Gerçekten zor gibi görünüyor fakat bunun bir sekilde çalışacagınıda biliyorum. Yani yapan var. Ne yapacagımı bilmiyorum. kaldım.

Soru Cevap
0-2C120-15-1335 C120-1,5
0-3U1015 U10-1,5
0-2C150-15-1335 C150-1,5
0-3lu-12015-K lu120-1,5
0-3lu-12015 lu120-1,5
0-3U12015 U120-1,5
üstte kırmızıya boyadığım yerdeki verier aynı başvuruyu içeriyor birde siz - ( tire 9leri kaldırmışsınız

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İlhan bey sizin formul neden işlev görmuyor benim verdiğim örnekte yani yukarıda sizin formulu koydum sonuc hiç birsey yazmadı. bir eksik mi var yoksa o formul uygun mu değil yada benim bunu sadeleştirmem için ne yapmalıyım.

Örneğin bu yazılanı başka bir sütun ve satırda sadeleştirip mi istediğime ulaşmalıyım. biraz karışık konu oldu ama istediğim aslında o kadar da farklı birsey değil ama kelimeler farklı ve değişken uzunlukta olunca sanırım zorluk kazanıyorum.

Ekte örnek koydum bakar mısın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
eki inceler misiniz
umarı istediğiniz gibi olmuştur
mavi kırmızı olan yer formüllü
İlhan bey hakikaten çok teşekkür ederim. Yarın iş yerimde deneyeceğim. İstanbulda Prefabrik Şirketinde çalışmaktayım. ist. bulunuyorsanız misafirim olmanızı isterim.

Uzmanamele sizin içinde geçerli. Çözsekte çözmesekte birlik beraberlik olması güzel bir olay. iyi akşamlar

msn vermek isterim ama yasaksa yasagı delmek istemem. özel mesaj atabilirim.

Arkadaşlar gerçekten çok teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
İlhan bey hakikaten çok teşekkür ederim. Yarın iş yerimde deneyeceğim. İstanbulda Prefabrik Şirketinde çalışmaktayım. ist. bulunuyorsanız misafirim olmanızı isterim.

Uzmanamele sizin içinde geçerli. Çözsekte çözmesekte birlik beraberlik olması güzel bir olay. iyi akşamlar

msn vermek isterim ama yasaksa yasagı delmek istemem. özel mesaj atabilirim.

Arkadaşlar gerçekten çok teşekkür ederim.
evet istanbuldayım ve hep burada oldum :)
misafirlik değil de sitede yardımlarda bulunmanız bizim için daha değerli bir yaklaşım olur ( kendi düşüncem )
özel paylaşmanızı tavsiye etmem bende paylaşmıyorum.
rica ederim
kolay gelsin :mutlu: