metin içersinden parça alarak ek yapmak

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Tabi ki her zaman Sayın site üyeleri şuandan itibaren ((PREFABRİK KONUT VE ŞANTİYE BİNASI - VİLLA - ÇELİK BİNA - KONTEYNER - KABİNLER) www.excel.web.tr üyelerine %5 daha uygun fiyatta vereceğiz. Adım Onur buradan yazdığınız taktirde size her türlü yardımlarda bulacağımızı belirtmek istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İlhan Bey

3 gün önce bana bir formül verecek o anlık sorunumu çözmüştünüz. Sizden bir ricam daha olacak ekte sizin formül ve benim bir kaç yeni eklemem var tekrar bakıp yorumlayıp bana yardımcı olurmusunuz??

Teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
eki inceler misin
İhsan Bey,

Eki inceledim elinize sağlık ama şöyle birsey var ben yukarıda yani eski yaptığınız ile yeni yaptınızı aynı anda kullanmak istiyorum.

Bir formulle yukarıda bulunan soru ile yeni eklenen soruları aynı anda çözmek istiyorum. Sanırım formul içerisinde (Ara - Bul - Parçaal vs vs. ) kullanılmalı gibime geliyor. Çözemedim bir türlü aynı anda kullandığımızda nasıl olmalı.

Teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Bey,

Eki inceledim elinize sağlık ama şöyle birsey var ben yukarıda yani eski yaptığınız ile yeni yaptınızı aynı anda kullanmak istiyorum.

Bir formulle yukarıda bulunan soru ile yeni eklenen soruları aynı anda çözmek istiyorum. Sanırım formul içerisinde (Ara - Bul - Parçaal vs vs. ) kullanılmalı gibime geliyor. Çözemedim bir türlü aynı anda kullandığımızda nasıl olmalı.

Teşekkür ederim.
syn : onur_unlu
dün dosyanıza baktığımda gördüğüm şu idi aynı kıstaslara farklı bilgiler çıkmasını istemişsiniz excel bunu nasıl ayırt edecek neye göre ayırt edecek bilgi vermemişsiniz bende anlamadığım için böyle yaptım iki aynı kıstasa nasıl iki ayrı bilgi çıkartacağız söyleyin de ona göre yapalım.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
syn : onur_unlu
dün dosyanıza baktığımda gördüğüm şu idi aynı kıstaslara farklı bilgiler çıkmasını istemişsiniz excel bunu nasıl ayırt edecek neye göre ayırt edecek bilgi vermemişsiniz bende anlamadığım için böyle yaptım iki aynı kıstasa nasıl iki ayrı bilgi çıkartacağız söyleyin de ona göre yapalım.

İhsan bey,

Evet söylediğinizde haklısınız ortak birsey yok bende ne yapacagımı bilmediğim için sizlerden yardım almaya çalışıyorum. Sonu her zaman 12 veya 15 olsa sizin yaptınız gibi ayırt edilebilir. Ama her defasında sonu farklı oluyor. Basında bulunan kelimeleri nasıl buluyorsa aslında sayılarıda o sekilde ayırt edemez miyiz. yada Başka neresinden yakalayabiliriz inanın düşünemiyorum. Bugüne kadar yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan bey,

Evet söylediğinizde haklısınız ortak birsey yok bende ne yapacagımı bilmediğim için sizlerden yardım almaya çalışıyorum. Sonu her zaman 12 veya 15 olsa sizin yaptınız gibi ayırt edilebilir. Ama her defasında sonu farklı oluyor. Basında bulunan kelimeleri nasıl buluyorsa aslında sayılarıda o sekilde ayırt edemez miyiz. yada Başka neresinden yakalayabiliriz inanın düşünemiyorum. Bugüne kadar yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
merhaba
bir de bunu inceleyiniz.
J Sütununa Arayacağı Metni yazarsınız. Örneğin
Kod:
0-2C120-15-1335
bunu
K sütununa yazacağı metni yazarsınız. örneğin
Kod:
C120-1,5
bunu

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
merhaba
bir de bunu inceleyiniz.
J Sütununa Arayacağı Metni yazarsınız. Örneğin
Kod:
0-2C120-15-1335
bunu
K sütununa yazacağı metni yazarsınız. örneğin
Kod:
C120-1,5
bunu
Çözümünüz için Teşekkür ederim, fakat ben K 'da ne yazdığını elimle yazdıktan sonra formüle gerek kalmıyor. bu şekilde aşağıya doğru 10.000 - 15.000 satır mevcut dediğiniz gibi yazdığımda formulsuz çözmüş olurum.

Çözüm için baştaki kelimeyi bulduk diyelim ki onu çözdünüz, sonda bulunan sayıyı bir şekilde (15 - 12 - 10 - 20 gibi ) aratıp buldaktan sonra (15;1,5 , 12;1,2 , 10;1,0 , 20;1,0) yapılabilir mi??

ilk cümle ile de birleştir gibi birsey yapamaz mıyız. İnanın bende burada uğraşıyorum ama gerçekten karışık bir durum. İçinden bir türlü çıkamıyorum.
Bu durum ciddi zaman kaybıma neden oluyor. Sayenizde zaman kazanabileceğimi umuyorum. Sizin emeğinize karşıda gerçekten gönülden teşekkürü borç biliyorum. Saolun.

İ

İhsan Tank

Misafir
syn : onur
siz 2003 kullandığınız için eğer'li fonksiyonu kabul etmiyor 7 den sonra bende ondan dolayı böyle bir çözüm buldum

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İhsan Bey,

Sizin ilk yapmıs oldunuz formule tekrar baktım. Ve (U;C;LU) Aratabiliyor ve buldura biliyorsak yine aynı cümle içinde (15-12-10) gibi aratıp buldurabilir ve bunları yazdırabilir miyiz diye düşünüyorum.

Ekte sizin yapmış oldunuz ilk formulu sayı olarak denemeye çalıştım fakat istediğim gibi değiştiremedim.

15'i aratıyorum buluyor fakat 1,5 diye yaz dediğimde hata veriyor. sizde bir bakar mısınız.

Çözülemeyecek bir sorun yok bunuda sizin sayenizde çözeceğiz İnş.

Birde sizinle sabah yazıstıktan sonra iş yerinde hiç giremedim sorun veriyor 1 dk. sonra tekrara gir diyor nedir bir sıkıntı mı var sitede :))

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Bey,

Sizin ilk yapmıs oldunuz formule tekrar baktım. Ve (U;C;LU) Aratabiliyor ve buldura biliyorsak yine aynı cümle içinde (15-12-10) gibi aratıp buldurabilir ve bunları yazdırabilir miyiz diye düşünüyorum.

Ekte sizin yapmış oldunuz ilk formulu sayı olarak denemeye çalıştım fakat istediğim gibi değiştiremedim.

15'i aratıyorum buluyor fakat 1,5 diye yaz dediğimde hata veriyor. sizde bir bakar mısınız.

Çözülemeyecek bir sorun yok bunuda sizin sayenizde çözeceğiz İnş.

Birde sizinle sabah yazıstıktan sonra iş yerinde hiç giremedim sorun veriyor 1 dk. sonra tekrara gir diyor nedir bir sıkıntı mı var sitede :))
eki inceler misiniz

diğer sorunuz ise sunucu yüklemesinden kaynaklanan bir durum farklı bir durum söz konusu değil.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İhsan bey Emeğine sağlık.

İhsan bey bende senin formülünün devamını getirdim ve 155 EĞERLİ formul ortaya çıktı. Bunu kısaltamıyoruz değil mi ortak bir yanı olmadığından diye düşünüyorum. Excel o formül yüzünden baya kastı :D Ama sevinitorum bir şekilde istediğimize ulaştık.

İstersen eki incele farklı birsey oldu. :D

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan bey Emeğine sağlık.

İhsan bey bende senin formülünün devamını getirdim ve 155 EĞERLİ formul ortaya çıktı. Bunu kısaltamıyoruz değil mi ortak bir yanı olmadığından diye düşünüyorum. Excel o formül yüzünden baya kastı :D Ama sevinitorum bir şekilde istediğimize ulaştık.

İstersen eki incele farklı birsey oldu. :D
sayın : onur_unlu
dosyayı incelememe gerek yok. ama ben sizin yerinizde olsam düşeyara ile yaptığım diğer dosyadaki çözümü kullanırdım daha kullanışlı ve dosyayı kasmazdı. bilginize

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İhsan Bey ,

İyi hoş diyorsunuz fakat düşeyara ile olmuyor ki sonuca varamıyorsun. Tam tamına 155 değişken var. Tabi ki yapmış olsaydık yada sizin vermiş oldugunuz düşeyara formülü ile çıkış yolu bulsaydık 155 eğerli dosyaya gerek kalmazdı, diye düşünüyorum. O yüzden bakın dedim belki benim göremedim kısaltma yöntemini siz daha iyi tespit edebilirdiniz. Ama gerçekten bu işte çok iyi olduğunuz açıkca ortaya bu tip paylaşımlar gerçekten çok çok faydalı oluyor. Teşekkür ederim.