• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metinden Formüle Çevirme İşlemini Nasıl Yapabilirim

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Arkadaşlar merhaba , VERİ adlı sayfadan , İCMAL adlı sayfaya veri çekeceğim, İCMAL adlı çalışma sayfasında A1 hücresine =+VERİ!P2 , A2 hücresine =+VERİ!P87 , A3 hücresine =+VERİ!P172 şeklinde aktarma yapılacak , yani her seferinde 85 hücre alttakini seçmek istiyorum. Bunu formülle kolay hale nasıl getirebilirim acaba?

Problem: iCMAL adlı çalışma sayfasının A sütunundaki hücrelerine hangi formülü yazmalıyım?Örnek kitap ektedir.Teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konu gözden kaçmış olabilir düşüncesiyle tekrar mesajı yeniliyorum.

Merhaba,

Aşagıdaki dizi formülü deneyebilirmisiniz,

İş yogunlugundan hızlı yazdım yanlış olduysa zamanım oldugunca yardımcı olmaya çalışırım.

İcmal sayfası a1 hücresine yapıştırıp aşahıya doğru çekin.

Kod:
=İNDİS(VERİ!$P:$P;KÜÇÜK(EĞER(VERİ!$P$1:$P$200<>"";SATIR($A$1:$A$200));SATIR()))

CTRL+SHİFT+ENTER ile çalıştırın...

Vedat bey , formül fikir verdi çok sağolsun ancak benim ihtiyacım olan P2 hücresinin 85 satır altındaki veriyi seçmek , formül boş olmayanları seçiyor , 85 ve katları şeklinde artıyor almak istediğim veriler.

Arkadaşlar merhaba , VERİ adlı sayfadan , İCMAL adlı sayfaya veri çekeceğim, İCMAL adlı çalışma sayfasında A1 hücresine =+VERİ!P2 , A2 hücresine =+VERİ!P87 , A3 hücresine =+VERİ!P172 şeklinde aktarma yapılacak , yani her seferinde 85 hücre alttakini seçmek istiyorum. Bunu formülle kolay hale nasıl getirebilirim acaba?

Problem: iCMAL adlı çalışma sayfasının A sütunundaki hücrelerine hangi formülü yazmalıyım?Örnek kitap ektedir.Teşekkür ederim şimdiden.

.
A1 hücresine:

Kod:
=INDEX(VERİ!P:P;2+(85*(ROWS(A$1:A1)-1)))

=İNDİS(VERİ!P:P;2+(85*(SATIRSAY(A$1:A1)-1)))

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Şu formülü deneyiniz:

Kod:
=DOLAYLI("VERİ!P"&(SATIR()-1)*85+2)

İlgilendiğiniz için telekkür ederim ama her iki formülde 0 sonucunu veriyor , pardon Yusuf bey sizin formül doğru sonucu veriyor , çok teşekkürler.

Sayın Yurttaş , formülü ben tanlış girmişim , kusuruma bakmayın lütfen , ilginiz için çok teşekkür ederim , sağolsun.

Geri