Microsoft Form 2.0 Object Library

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sn Bogacank, tarafınızdan sorun tam olarak anlaşılmış ve ürettiğiniz çözüm de tam bu iş için. Yani sorun çözüldü. Teşekkür ederim.
Ayrıca, FM20.DLL sorununu Sn halit3 'ün (önceki mesajında) önerdiği şekilde çözdüm. Yani, FM20.DLL'yi siliyorsunuz, excel'i tekrar açtığınızda gözünüzle dahi takip ediyorsunuz FM20.DLL'yi program tekrar oluşturuyor. Yeni oluşturulan dosya ise gayet güzel çalışıyor.
Sn halit3 size de tekrar teşekkür ederim. Değerli vakitlerinizi ayırdınız, bilginizi paylaştınız.

Sayın Ziya sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
iyi çalışmalar diliyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Sayın Ziya sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
iyi çalışmalar diliyorum.
Sayın Ziya yardımcı olabildiğime sevindim, Halit üstadımıza da teşekkürlerimi sunarım, sayesinde başka bir çözüm daha öğrendim.

İyi akşamlar dilerim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ben de böyle bir problem yaşıyorum. Dosyamdaki textbox ve command button kendiliğinden çalışmamaya başladı. Sayfadaki ilk harfleri büyük harfe çeviren makro ile C sütunundaki ilk boş hücreyi seçen düğmeye bağlı makro çalışıyor ama activex denetimi olan commandbutton ve textbox çalışmıyor. normalde Textbox D sütunundaki isimleri süzüyor, commandbutton ise süzmeyi iptal edip textbox'ı boşaltıyordu. Şu anda her ikisi de işlemiyor. Sayfaya yeni activex nesnesi eklemek istediğimde "nesne eklenemiyor" uyarısı veriyor.

Yukarda belirtilen fm20.dll çözümünü uyguladım, excel'i açarken tekrar kurulum çalıştı ve fm20.dll dosyasını yeniden oluşturdu ama sorun çözülmedi, hala aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum.

Var mı bir çözümü olan?

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ben de böyle bir problem yaşıyorum. Dosyamdaki textbox ve command button kendiliğinden çalışmamaya başladı. Sayfadaki ilk harfleri büyük harfe çeviren makro ile C sütunundaki ilk boş hücreyi seçen düğmeye bağlı makro çalışıyor ama activex denetimi olan commandbutton ve textbox çalışmıyor. normalde Textbox D sütunundaki isimleri süzüyor, commandbutton ise süzmeyi iptal edip textbox'ı boşaltıyordu. Şu anda her ikisi de işlemiyor. Sayfaya yeni activex nesnesi eklemek istediğimde "nesne eklenemiyor" uyarısı veriyor.

Yukarda belirtilen fm20.dll çözümünü uyguladım, excel'i açarken tekrar kurulum çalıştı ve fm20.dll dosyasını yeniden oluşturdu ama sorun çözülmedi, hala aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum.

Var mı bir çözümü olan?
Sayın YUSUF44 Sorunuzu başka konu başlığındada gördüm burada konu başlığıda baya eski olmuş bu cevapları ben de nasıl yazmışım hatırlamıyorum.

Sorunuza gelince 19 nolu mesajdaki kodu çalıştırmayı denedinizmi.

Diğer taraftan net ten işletim sisteminize göre güncel fm20.dll dosyası indirin birde öyle deneyin belki bir çözüm olabilir.

Bunlarda çözüm olmassa ofis proğramını kaldırın bilgisayarınızı kapatıp yeniden açın ofis proğramını kurun

Proğramı kaldırırken bütün etkileyenleri de kaldırmak lazım bunun için ben size ( Revo Uninstaller Pro 3.1.1 ) proğramını tavsiye ediyorum bu proğramı netten bulun ve kurun ofis proğramını bu proğramla kaldırın.

Eğer bunlarda işe yaramazsa belki sistemi geri almak sorunu çözebilir

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın YUSUF44 Sorunuzu başka konu başlığındada gördüm burada konu başlığıda baya eski olmuş bu cevapları ben de nasıl yazmışım hatırlamıyorum.

Sorunuza gelince 19 nolu mesajdaki kodu çalıştırmayı denedinizmi.

Diğer taraftan net ten işletim sisteminize göre güncel fm20.dll dosyası indirin birde öyle deneyin belki bir çözüm olabilir.

Bunlarda çözüm olmassa ofis proğramını kaldırın bilgisayarınızı kapatıp yeniden açın ofis proğramını kurun

Proğramı kaldırırken bütün etkileyenleri de kaldırmak lazım bunun için ben size ( Revo Uninstaller Pro 3.1.1 ) proğramını tavsiye ediyorum bu proğramı netten bulun ve kurun ofis proğramını bu proğramla kaldırın.

Eğer bunlarda işe yaramazsa belki sistemi geri almak sorunu çözebilir
Halit Bey, ilginiz için teşekkür ederim. Diğer başlıkta sayın tevfik65'in önerdiği

http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=17&t=19313&p=151288#p151288

sitesindeki çözümü uygulayınca sorun düzeldi. Sanıyorum dün yüklenen bir güncelleştirme nedeniyle bu hata oluşuyor.

Office 2007 için KB2596927
Office 2010 için KB2553154
Office 2013 için KB2878316 (kesin değil)

Güncellemelerini kaldırınca sorun çözülüyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Halit Bey, ilginiz için teşekkür ederim. Diğer başlıkta sayın tevfik65'in önerdiği

sitesindeki çözümü uygulayınca sorun düzeldi. Sanıyorum dün yüklenen bir güncelleştirme nedeniyle bu hata oluşuyor.

Çok teşekkürler. Kafayı yemek üzereydim sayenizde halloldu

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05.06.2019

Bende Office 2013 var sorun hala devam ediyor..textboxlar kullanılamıyor ve yeniden oluşturalamıyor..KB2878316 diye bir güncellemede yüklenmemiş çözemedim hala durumu..textboxlar anca excell uyumlu modda ancak çalışabiliyor !!!

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu çözüm de Sayın Necdet Yeşertener'den:

Merhaba tekrar,

Çözümü tesadüfen internette dolaşırken buldum. Fakat adresi almayı unuttum.

C:\Kullanıcılar\kullanıcıadı\AppData\Local\Temp\Excel8.0

dizinindeki MSForms.exd dosyasını silmek gerekiyor.

Bu dosya exceli açınca tekrar oluşturuluyor. Sorun hem win7 hem win8 işletim sisteminde çözülmüş oldu.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
05.06.2019
evet tempdenmiş harbiden..win 8 64 bitte çözüldü..eyw yusuf ve necdet hocam..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Türkçe
28-04-2021
Merhaba,
Office 2013 kullanmaktayım ve problem halen devam etmekte.

Formda belirtilen MSForms.exd dosyasını kaldırmayı da denedim FM20.DLL dosyasını silmeyi de. Ayırıca yukarıda belirtildiği gibi Office 2013 için KB2878316 güncellemesi de mevcut değil.

Başka bir çözüm öneriniz var mıdır?

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016
02-03-2024
Üstad şimdiye kadar böyle bir problem yoktu. Ne olduysa bende nesne eklemeyez oldum ve dediğinizi yaptım. fm20.dll dosyasını sildim. Excel kendi tekrar oluşturdu ama sorun yine devam etti. Ayrıca aşağıdaki kodu module yapıştırıp bir kaç kere çalıştırdım ama yinede sorunu çözemedim. Yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz.
Bu fm20.dll dosyasını sistem32 klasörünün içinden tamamen silin
boş bir excel dosyası açın ve aşağıdaki kodu bir modül içine ekleyin ve bir kaç kez çalıştırın dosyayı kayıt edip kapatın ve yeniden açın aynı durum olacakmı daha sonra başka yeni bir excel dosyası oluşturun ve onu açın gözlemleyin aynı sorun devam ediyormu.? Eğer sorun devam ediyorsa ofis proğramını kaldırın bilgisayarı kapatıp geniden açın ve ofis proğramını yenidin yüklümüyi deneyin.

Kod:
Sub kaldır()
On Error Resume Next
    For Each myRefs In Application.VBE.ActiveVBProject.References
     If myRefs.Name = "MSForms" Then Application.VBE.ActiveVBProject.References.Remove myRefs
    Next
    Set ID = ThisWorkbook.VBProject.References
    ID.AddFromGuid "{00062FFF-0000-0000-C000-000000000046}", 1, 0
End Sub
not: kod bu siteden alınmıştır.