Merhabalar Yine buradan bir arkadaşın yaptiği bir gelir vergisi hesaplama modülünü bir parça daha geliştirmek üzere yaptığım değişiklik sonrası fonksiyon çalışıyor fakat güncelleme sorunu var bunu nasıl düzeltebiliriz.
Fonksiyonda [KATSAYI!F4] ile belirtilen yerde 9400 [KATSAYI!G4] te 23000 [KATSAYI!H4] 53000 yazıyordu ben bunu sayfada bir hücreye yönlendirdim bu konuda yeterli deneyimi olmayanlar kullanabilsin diye ama katsayı sayfasındaki f4 hücresindeki 9400 değeri sonraki sene değişince formülün döndürdüğü değer hemen değişmiyor F2 ENTER yapınca düzeliyor bunun sebebi nedir yardımlarınız için teşekkürler
Kod:
Function VERGİ2010(KümlatifMatrah As Double, VergiMatrahi As Double)
If KümlatifMatrah + VergiMatrahi <= [KATSAYI!F4] Then VERGİ2010 = 0.15 * VergiMatrahi: Exit Function
If KümlatifMatrah + VergiMatrahi >= ([KATSAYI!F4] + 1) And KümlatifMatrah + VergiMatrahi <= [KATSAYI!G4] Then
ilkoran = 0.15: ikincioran = 0.2: sontutar = [KATSAYI!F4]: GoTo hesapla
ElseIf KümlatifMatrah + VergiMatrahi >= ([KATSAYI!G4] + 1) And KümlatifMatrah + VergiMatrahi <= [KATSAYI!H4] Then
ilkoran = 0.2: ikincioran = 0.27: sontutar = [KATSAYI!G4]: GoTo hesapla
ElseIf KümlatifMatrah + VergiMatrahi >= ([KATSAYI!H4] + 1) Then
ilkoran = 0.27: ikincioran = 0.35: sontutar = [KATSAYI!H4]: GoTo hesapla
End If
hesapla:
If KümlatifMatrah <= sontutar Then
VERGİ2010 = ilkoran * ((sontutar - KümlatifMatrah)) + ikincioran * (((KümlatifMatrah + VergiMatrahi) - sontutar))
Else
VERGİ2010 = ikincioran * VergiMatrahi
End If
End Function
Fonksiyonda [KATSAYI!F4] ile belirtilen yerde 9400 [KATSAYI!G4] te 23000 [KATSAYI!H4] 53000 yazıyordu ben bunu sayfada bir hücreye yönlendirdim bu konuda yeterli deneyimi olmayanlar kullanabilsin diye ama katsayı sayfasındaki f4 hücresindeki 9400 değeri sonraki sene değişince formülün döndürdüğü değer hemen değişmiyor F2 ENTER yapınca düzeliyor bunun sebebi nedir yardımlarınız için teşekkürler