Mozilla Firefox'u Açmak

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Excel'de "Mozilla Firefox" tarayıcısını bir düğmeye atayıp açabilir miyiz?, bu tarayıcı bilgisayarda kuruludur, Excel üzerinde açmak istiyorum, bu mümkün mü?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
türkçe
x = Shell("calc.exe") ' calc.exe yazan yere mozillanın tam adresini yaz.Örn;C:\prg fils\mozilla\firefox.exe gibi.
AppActivate x

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, deneyip sonucunu yazacam.

Bir türlü çalıştıramadım kodu, dosya yolu bu : "e:\personel\htiken"
kodu nasıl tanzim edilmesi lazım.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar şu kodu bir türlü çalıştıramadım, Firefox'u Excel üzerinde düğmeye atayıp açmak istiyorum, acaba nerde hata yapıyorum.
Kod:
X = Shell("e:\personel\htiken\Alınan Dosyalarım\Firefox.exe", AppActivate)

İ

İhsan Tank

Misafir
Arkadaşlar şu kodu bir türlü çalıştıramadım, Firefox'u Excel üzerinde düğmeye atayıp açmak istiyorum, acaba nerde hata yapıyorum.
Kod:
X = Shell("e:\personel\htiken\Alınan Dosyalarım\Firefox.exe", AppActivate)
merhaba
Kod:
Sub site()
Shell "[COLOR="Red"]C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe[/COLOR] " & x, vbMaximizedFocus
End Sub
bu kod işinizi görür mü acaba kırmızı olan yeri ayarlayınız.
Kod:
Sub site()
Shell "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe " & "[COLOR="Red"]www.excel.web.tr[/COLOR]", vbMaximizedFocus
End Sub
bu kod'a site adı girebilirsiniz.
not: masaüstüne bulunan firefox sağ tuş özellikler hedef'in karşısındaki adresi kopyalayınız.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
İhsan bey çook teşekkür ediyorum, yalnız gene çalıştıramadım, kullandığım bilgisayar resmi olduğu için "C"'ye erişemiyoruz, yani kapalı, Mozillayı "E"'Kde kurmuşum, "E" üzerinde Mozilla ikonuna tıkladığımda açılıyor, ama Excel'de düğmeye atayıp bir türlü çalıştıramadık, dosya yolu şu:
Kod:
e:\personel\htiken\Alınan Dosyalarım\Firefox
Nasıl bir düzeltme yapılırsa kodu çalıştırabiliriz, teşekkür ediyorum, kolay gelsin.

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
Merhaba, alternatif olarak deneyebilirisiniz.

Kod:
Sub stiken()
Shell "e:\personel\htiken\Alınan Dosyalarım\Firefox\firefox.exe ", vbHide
End Sub

İhsan bey çook teşekkür ediyorum, yalnız gene çalıştıramadım, kullandığım bilgisayar resmi olduğu için "C"'ye erişemiyoruz, yani kapalı, Mozillayı "E"'Kde kurmuşum, "E" üzerinde Mozilla ikonuna tıkladığımda açılıyor, ama Excel'de düğmeye atayıp bir türlü çalıştıramadık, dosya yolu şu:
Kod:
e:\personel\htiken\Alınan Dosyalarım\Firefox
Nasıl bir düzeltme yapılırsa kodu çalıştırabiliriz, teşekkür ediyorum, kolay gelsin.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar yardımlarınız için çook teşekkür ediyorum. Kodu,
Kod:
Shell "e:\personel\htiken\Moz\firefox.exe " & "www.excel.web.tr", vbMaximizedFocus
şeklinde düzenleyek çalıştı.