msgbox'ta background,font ayarı..

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese Merhabalar;

MsgBox'ta beyaz arka plan üzerine siyah,bold,arial gibi ayarlarla mesajı görüntüleyebilme imkanım var mıdır?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Herkese Merhabalar;

MsgBox'ta beyaz arka plan üzerine siyah,bold,arial gibi ayarlarla mesajı görüntüleyebilme imkanım var mıdır?
Bunun için userform kullanınız.Her türlü ayarı yapabilirsiniz.:cool:
Bildiğim kadarı ile yok.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Evren Hocam yanıtınız için teşekkür ederim.Ben de yok biliyorum ama bir umut sordum belki bir yolu vardır rastlayan olmuştur diye..Dediğiniz gibi userform kullanacağım teşekkür ederim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Evren Hocam yanıtınız için teşekkür ederim.Ben de yok biliyorum ama bir umut sordum belki bir yolu vardır rastlayan olmuştur diye..Dediğiniz gibi userform kullanacağım teşekkür ederim.
Belki vardır ama belkide bunun için 100 satır kod yazmak gerekir.
Attığın taş ürküttüğn kurbağaya değmez.
Dağa kullanışlı ve esnek kullanım için userformu kullanmak dağa doğru.Bazen şartları zorlamanın kıymeti yok.Belikde en kolay çözüm diğeridir.
Kolay gelsin.:cool:

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 TÜRKÇE
Herkese Merhabalar;

Evren hocama Katılıyorum... Userform İle Mümkün Sadece MsgBoxda Böyle Bir Özellik yok. Bildiğim...:cool:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Nette bu konuyu biraz araştırdım. Aşağıdaki linkteki eklentiye ulaştım. Fakat Evren beyin belirttiği gibi zahmetli bir işlem. Sanıyorum eklentiyi hazırlayan apileri kullanmış. Anlatım yabancı olduğu için çok fazla detay veremiyorum. Kullanmak isteyen varsa ekteki dosyayı inceleyebilir.

http://www.h3.dion.ne.jp/~sakatsu/ktMsgBox_Series_English.htm

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Korhan Hocam;

İlginiz için teşekkür ederim.Verdiğiniz dosya sorunun yanıtını veriyor.Kullanıcı tanımlı fonksiyonların mantığına benziyor sanki..İstediğim tam da trial dosyasındaki wizard gibi birşeydi ama kulağı bu kadar da tersten tutmak pek te akıl işi değil gibi:)Ayrıca acaba gerçekten de msgboxlara mı bunu uyguluyor yoksa msgboxın yerine çıkan yine userformlar mı var orasını da pek anlayamadım.
Heralde renk ve biçimleriyle tam anlamıyla tasarlanmış bir excel programı yapılırsa o zaman Addİnn dosyasında böyle bir uygulamayla msgboxların da forma yakışır biçimde olmasını sağlamak için uğraşılabilir ama benim düzeyimdeki çalışmalar için böylesi bir yolu denemek pek mantıklı olmayacak..
Bir kurbağa için gecemi gündüzümü ziyan edebileceğimi sanmıyorum:)
UserForm son kararım:)
İlginiz için size ve Evren Hocama tekrar teşekkür ederim..

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
userfor ile mesajbox a farklı bir yaklaşım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Evren hocama Katılıyorum... Userform İle Mümkün Sadece MsgBoxda Böyle Bir Özellik yok. Bildiğim...:cool:
Sn security nasıl olduysa mesajınız gözümden kaçmış afedersiniz.İlginiz için teşekkür ederim.

Halit hocam nesne olarak eklenmeden kodlarla oluşturulunca iyice MsgBox havasında olmuş elinize sağlık ilginiz için teşekkür ederim.İşte Korhan Hocamın paylaştığı eklenti de sanki msgboxlar değilde bu paylaştığınız tarzda çalışan userformlarla yapılmış gibi geldi.Ne kadar doğrudur bilemiyorum!?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Konuyla ilgilenen sayın hocalarım ve diğer arkadaşlar;

Ekte verdiğim dosyada flashcard mantığıyla soru cevap çalışması yapılabilmesi için MsgBox temelli yapılmış bir çalışma var.Evren Hocamın mesajından bu yana bu çalışmayı userformla çalışır duruma getirmeye bayağı bir uğraştım ama beceremedim.Biraz yoğun bir çalışma olabilir ya da içinden çıkamadım diye bana öyle geldi bilemiyorum..Eğer bir yardımcı olan olursa çok sevinirim..

İlgilenecek olan herkese çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn peleryn

Bence böyle bir çalışmayı kendinize uyarlamak yerine, sıfırdan bir tasarım oluşturun ve her kademede forumdan yardım alın. Böylece sizde pratik yaparak bilginizi arttırmış olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Levent Hocam haklısınız..Boşluk buldukça bu çalışma içerisinde kullanılacak veri tabanının oluşturulması için sürekli çalışmaya odaklandığım için dosya ile ilgili kestirme yollar arıyorum ama sıfırdan düzenlenecek userformlu bir dosya için bugün bu dosyaya ayırdığım vakti ayırsaydım heralde işin yarısı biterdi:)Tavsiyeniz için teşekkür ederim..

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ekli dosya size bir fikir verebilir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Seyit Hocam çok farklı bir örnek oldu teşekkür ederim.Daha özgün bir çalışma için hoş fikirler verdi..Dosyayı incelemişsinizdir userform ya da iletişim kutusu gibi özel bir tasarımda aşmam gereken ilk sorun;örnek olarak verdiğim dosyada msgbox'ın verinin boyutuna göre autosize yapıyor olması ile ilgili.Benim için msgbox'lı dosyanın kullanışlı olmasını sağlayan en önemli nedenlerden biri bu.(Zaten bu dosyada tek sorunum zamanla gözü yoracağını düşündüğüm gri zemin rengi.)UserForm'a ait bazı nesnelerde autosize özelliği varken gördüğüm kadarıyla userformun kendisinde bu özellik yok.İletişim kutusunda bir form tasarlarken bunu sağlamanın bir yolu var mıdır?

Son düzenleme: