nöbet çizelgesine yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003
hocam işin mantığı şu
örneğin 06-09 arası işi olmaya durumu müsait göreve vs gitmeyecek olanları ben belirleyeceğim ve onlara 1 değeri yazacağım 1 yazdıklarımadan önceki günlerde göz önünde bulundurularak tuttuğu nöbetler,otomatik nöbet atanacak 14 personel var içinden durumu müsait olanı biz belirleyeceğiz mesela 06-09 için 9 kiişi uygun bu 9 kişiden 1 kişi bu saate atanacak ama önceki nöbetleri de göz önüne alınıp adaletli adama yapılmış olacak.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Maalesef konu beni aştı. Umarım çözüm bulursunuz. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
Entegre

hocam işi çözdüm galiba ekteki yeni nöbet çalışma mart dosyasında açıkladım.ister bu sayfaları nöbet sona taşıyalım isterseniz nöbet sondaki dosyaları buraya taşıyalım tek çözüm bu olacak.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. serdarsarı;
Öncelikle sabırlı olmalısınız. İstediğiniz çözümün (biraz araştırma yaparsanız) o kadar basit olmadığını görürsünüz.
Genelde vardiya ve nöbet dağıtım çizelgeleri oldukça karmaşıktır. Buna birde kullanıcının özel istek ve durumları eklenince içinden çıkılmaz bir hal alır.
Eklediğim tablo yine bir arkadaşın talebi doğrultusunda oluşturduğum bir tablo idi. Ama sizin isteğinize uyarlayabilmek için kendi yaptığım tabloyu 2 saat inceledikten sonra yazdığım kodlarla ne yaptığımı anlayabildim.
Bunları yazmamın amacı tablonuzun batır çıkar tablosu olmadığı yada şuraya şunları yazın tamam tarifiyle yapılmayacak kadar karmaşık olduğudur. Burada ben ve tüm arkadaşlarımın amacı yapılan işlemin birden fazla kişinin sorununa çözüm yada ufuk olmasıdır.
Ekteki tabloyu inceleyin. örn. 01.01.2010 tarihine (1. ay için her güne 23 nöbetci yazdığımız için) 23 isim yatay şekliyle sıralandı. Bu sıralama doğru ise sizin asıl tablonuza dikey olarak bu listeyi alacağız.
İyi ve (sabırlı) çalışmalar. :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
hocam saolun ilginiz için ancak vakit dar olduğu için sıkıştırıyorum kusura bakmayın;

-hocam süreyi 1000 saat üzerinden hesaplayalım (yaklaşık 10 ay günlük ortalama 3 saate tekamül eder),
-3 zaman dilimini sabit kılalım (mümkünse) 06-09,18-21,00-06 hep aynı şahıslara gelecek haricindekiler döngüye devam edecek.
bunların haricinde çok güzel tekrardan çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
27 nolu mesajınızdaki istekleride göz önüne alarak 26 nolu mesaj ekini değiştirdim.
26 nolu mesajdan ekini değiştirdim bu tabloyu indirin. Öncelikle açıklamaları okuyun. Tabloyu test edin. Manuel sonuçlandırdığınız bir tablo ile mukayese edin.
Tablo karmaşık gelsede birkaç denemeden sonra aşina olacağınıza eminim.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;

26 nolu mesaj ekini yeniledim. Tekrar deneyin.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
hocam emekleriniz için çok teşekkür ederim zahmet verdik iyi çalışmalar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...