Soru Nöbet listesinden,resmi liste oluşturmak

ozcanya

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-04-2025
Sayın "Muygun" önerilerinizi dikkate aldım inşallah anlatabilmişimdir.Kötü günler geçiriyoruz kusura bakmayın anlaşılmayan yer olursa tekrar yazın şimdiden teşekkür ederim.

1.Nöbet listesi 1 de 24 yazan hafta içi nöbetler resmi liste sayfasında önce mavi renkli bölüm de gündüz mesai yazıldıktan sonra hafta içi nöbet bölümüne (kırmızı renk ) yazacak takip eden günde nöbet izinli olduğu için olmayacak

2.Nöbet listesi 1 de 16 yazan hafta içi nöbetler resmi liste sayfasında gündüz mesai bölümünde olmayacak sadece hafta içi nöbet bölümüne kırmızı renk de olan hücreye yazacak takip eden günde nöbet izinli olduğu için olmayacak .

3.Nöbet listesi 1 de 24 yazan hafta sonu nöbetler resmi liste sayfasında sadece hafta sonu nöbet bölümüne yazacak sarı renk de olan sütün takip eden günde nöbet izinli olduğu için olmayacak

4.Nöbet listesi 1 de 16 yazan hafta sonu nöbetler resmi liste sayfasında sadece hafta sonu nöbet bölümüne yazacak takip eden günde nöbet izinli olduğu için olmayacak

5.Nöbet listesi 1 de 8 yazan resmi liste sayfasında hafta içi ise gündüz mesai bölümüme (mavi renk) hafta sonu ise yine gündüz mesai bölümüne yazacak

6.Nöbet listesi 1 de Hafta içi ve hafta sonu nöbetlerde şimdilik 2 kişi nöbetçi oluyor o yüzden resmi listede hafta içi ve hafta sonu bölümünde 2 kişi olacak şekilde hücre oluşturduk.

(Not: üç kişi olmaz ama olmaz dediklerimiz hep oldu o yüzden böyle durumla karşılaşırsak yanlarına sütün ekleriz o ihtimal şimdilik kalsın derim).

7.Nöbet listesi 1 de gözüken Büyük harf R (raporlu) ve İ (izinli) yazan hücreler resmi listede pas geçilecek

8.Nöbet listesi 1 de gözüken özcan ve okan ın nöbetlerini örnek olarak resmi listeye ekledim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Şimdi daha anlaşılır oldu.
Eki kontrol ederek veri doğruluğunu kontrol edin. (hatalı yer varsa belirtin)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

ozcanya

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
04-04-2025
Merhaba;
Şimdi daha anlaşılır oldu.
Eki kontrol ederek veri doğruluğunu kontrol edin. (hatalı yer varsa belirtin)
İyi çalışmalar.
ellerine sağlık arkadaşım teşekkür ederim. Kontrol ettim sorun yok. Nöbet listesi 1 "Sil" makrosu var 24 nöbet ertesini siliyor mesaiden ona 16 yazan nöbetleri ertesini silmesi için makro ya ekleme yapabilir misiniz? daha önce sizin yazdınız makro teşekkür ederim.

Son düzenleme:

ozcanya

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
04-04-2025
Sayın "muygun" mesaiye yeni eklemeler yaptıktan sonra 24 nöbetler gündüz mesai bölümüne eklemiyor.16 nöbetlerde de durum aynı.
ilk denemede olmuştu ama şimdi eklemiyor. örnek dosya ekliyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sayın ozcanya;
1-Gönderdiğim dosyayı kullanın.
2-nöbet listesi 1 sayfasına veri taşıyacaksanız kopyala>özel yapıştır>değerler şeklinde taşıyın.

Nöbet ertesi makrosunu hatırlayamadım. (ne yapılması gerekiyor? Şu alanda isim varsa şu alandan silinmeli gibi yönlendirme yapın) (ayrıca son dosyada ilgili makro yok)

Ekli dosyalar