Sayın Asoip,
Sorunuzu şu şekilde anladım ; evraklarınızı office uygulamaları ile veritabanı dışında biryerde hazırlıyorsunuz ancak numaratörü veritabanındaki rapor ile yazıcıdan yazdırmak istiyorsunuz. Bu çerçevede yardımcı olacağını düşündüğüm çözümü içeren çalışmayı ekte gönderiyorum. forumdaki üstadlarımız bunu kodlarla daha kolay yapabilirler belki ama aklıma gelen en işlevsel çözüm yolunu bulmaya çalıştım.
siz sadece raporu aç komutu verdiğinizde karşınıza çıkan parametre ekranında numaratör vurmak istediğiniz evrakın sayfa sayısı, kaç birime gönderileceği ve numaratör başlangıç sayısını giriyorsunuz. numaratörler belirttiğiniz adette sayfada basılmış olarak raporda hazırlanıyor. evrakları yazıcıya yerleştirdiğinizde tümüne tek seferde numarötleri yazdırabilirsiniz.
(Örneğin 3 sayfalık bir evrakı 5 farklı birime göndereceksiniz diyelim. açılışta sayfa sayısına 3, gönderilecek birim sayısına 5 ve numaratör başlangıç numarasını 200 giriyorsunuz. sonuçta size toplamda 15 sayfalık ve her üç sayfada bir numaratörü birer birer artırılmış rapor oluşturulacaktır)
Rapordaki numaratör metninin istediğiniz açıda görünmesini sağlamak için gerekli olan activex nesnesini de ekledim. dosyayı açtığınızda eksik referans hatası alırsanız rotatelabelver2 isimli nesneyi veritabanı / araçlar / ActiveX denetimleri sekmesini tıklayıp kayıt yap düğmesine basarak ekteki nesneyi ekleyiniz.