Öğrenci adlarına göre sınav kağıdı basma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın Asri Hocam. İnanın bu çalışma tam istediğim gibi olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Ancak iki ufak detay nasıl halledilir bilemiyorum. Yazılı sınavının doğası gereği A grubu kağıdın yanında B grubu kağıtta olacak. Sınıflarda öğrenciler yarı yarıya A ve B grubunda olacaklar. Bu iki kriter için ne yapılabilir. 17. mesajımdaki dosyada Serdar Hocamın yaptığına benzer bir ilave yapılabilir mi? Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Sayın Asri Hocam. İnanın bu çalışma tam istediğim gibi olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Ancak iki ufak detay nasıl halledilir bilemiyorum. Yazılı sınavının doğası gereği A grubu kağıdın yanında B grubu kağıtta olacak. Sınıflarda öğrenciler yarı yarıya A ve B grubunda olacaklar. Bu iki kriter için ne yapılabilir. 17. mesajımdaki dosyada Serdar Hocamın yaptığına benzer bir ilave yapılabilir mi? Teşekkürler.
Hocam bu yapıya göre şöyle olabilir.
Öncelikle agrubu ve bgrubu için iki ayrı word dosyası olur.
sablon_agrubu_sorulari.docx
sablon_bgrubu_sorulari.docx

Yine a grubu öğrencileri ve b grubu öğrencileri için iki ayrı doldurma programı

agrubu doldurma programında sablon_agrubu seçilir.
bgrubu doldurma programında sablon_bgrubu seçilir.

Bu şekilde iki grup içinde pdf oluşturmuş olursunuz.
Tüm dosyaların aynı klasörde olmasında sorun olmaz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Asri hocam Öğrencileri nasıl seçeceğim. Anladığım kadarıyla A grubu öğrencilerini bir excel dosyada B gurubu öğrencilerini bir başka excel dosyasıyla oluşturulmalı diyorsunuz. Serdar beyin sistemi bu dosyaya uyarlanamaz mı? O dosyada seçilen öğrencilere dosya yazdırılabiliyor. (17. mesajdaki dosya) Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Asri hocam Öğrencileri nasıl seçeceğim. Anladığım kadarıyla A grubu öğrencilerini bir excel dosyada B gurubu öğrencilerini bir başka excel dosyasıyla oluşturulmalı diyorsunuz. Serdar beyin sistemi bu dosyaya uyarlanamaz mı? O dosyada seçilen öğrencilere dosya yazdırılabiliyor. (17. mesajdaki dosya) Teşekkürler
Liste de 4a 4b 4c mevcut.

Bunların hangileri A grubu hangileri B grubu
A grubu soru kağıdı vardı. B grubunun da soru kağıdı var mı?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın İşsiz123 Çalışmanızı incelemeye çalıştım. Ancak Yazıcıdan nasıl çıkacağını göremedim. Acaba çıktıları yazdırmadan görebilirmiyim. İkincisi anladığım kadarıyla 4A gibi sınıf seçince sadece o sınıfa A ve B grubuna ayırarak mı yazıyor?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 & 2016 Türkçe
06-03-2020
Word dosyasına ilgili yerlere adı soyadı numarası yazıp yazıcıya gönderip word dosyasını kapatıyor sonra diğer kişiye geçiyor. Döngü böyle son öğrenciye kadar devam ediyor
Evet Sınıfa Göre a ve b grubu olarak çıktı alıyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Asri hocam elbette var. format aynı sadece soruların yeri ve şıkları farklı yüklüyorum. Sınıflar sadece bunlar değil. A ile İ arası yaklaşık 350 kişi buradakiler örnek idi.

http://s9.dosya.tc/server2/0yk4nj/2017_2_donem_1_yazili_OSMANGAZI_B_grubu.doc.html
Hocam bu konuyu inceleyiniz. İstediğiniz şekilde yeniden düzenledim.
İzniniz olur ise sınav kağıtlarını bilgileri değiştirerek programa dahil ettim.
İzniniz olmaz ise çıkarırım sorun yok.

http://www.excel.web.tr/f52/excel-word-ab-grubu-synav-kaoydy-hazyrlama-t163258.html

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Asri hocam ne demek elbette kullanabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Hatta programınıza daha önce bu formda hazırladığımız e-okul dan liste hazırlama programı da dahil edilebilir. Programı çalıştırdım. Ancak;
Office Excel başka bir uygulamanın OLE işlemini tamamlamasını bekliyor" ... ibaresiyle excel yanıt vermeyi durdurdu. Sebebini bulamadım. Word dosyalarından sablon.... dosyaları ilk isimlere göre değişiklik yapılıyor o şekilde kalıyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
25/05/2022
Asri hocam ne demek elbette kullanabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Hatta programınıza daha önce bu formda hazırladığımız e-okul dan liste hazırlama programı da dahil edilebilir. Programı çalıştırdım. Ancak;
Office Excel başka bir uygulamanın OLE işlemini tamamlamasını bekliyor" ... ibaresiyle excel yanıt vermeyi durdurdu. Sebebini bulamadım.
Programda özel bir eklenti kullanılmıyor.
VBA tools referans tan aşağıda seçili olanların sizin office sürümüne göre seçili olması gerekebilir.

Visual Basic For Application
Microsoft Office 14 Object
Ole Automation
Microsoft Excel 14 Object

Yada belki, kod bölümünde tüm word dosyalarını kapatan işlemde takılıyor olabilir. Bu bölüm işlemden çıkarılıp denenebilir.
Ancak programın sağlıklı çalışmasında sorun olabilir.

Kod:
Public Sub wordleri_kapat()
  Dim oWord As Object
  On Error GoTo son
  Do
    Set oWord = GetObject(Class:="Word.Application")
    If Not oWord Is Nothing Then
       oWord.Quit False
       Set oWord = Nothing
    End If
   Loop Until oWord Is Nothing
son:
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Asri hocam. Bu kodları silince bağlantılı yerlerde sorun çıktı.

Visual Basic For Application
Microsoft Office 12.0 Object
Ole Automation
Microsoft Excel 12.0 Object
Şeklinde ve değiştiremedim. Evdeki excel 2003 bir de orada deneyeceğim.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
İşsiz123 hocam. mynet maillerinde bir sorun var. Okuldaki bilgisayardan maillerim açılmıyor. (Sebebini ve çözümünü bilenler paylaşırsa sevinirim) Dosyayı bir şekilde deneyip sonucunu bildireceğim inşallah. Evde indirdim ancak yazıcıya gönderme şansım olmadı. Birde sizin dosyanızı daha önce hazırladığım ve e-okul programından sınıf listesi oluşturan dosyama eklemek istiyorum. Kod görüntülemeye koyduğunuz şifre sorun çıkarırmı acaba. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 & 2016 Türkçe
06-03-2020
Hocam iyi günler mynet ten başka e posta adresiniz varsa size yollayabilirim. E okuldan aldığınız listeyi ekleyip size göndereyim Saygılar..

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
İşsiz123 Hocam. Dosyanızı aldım. Yazıcıya gönderdim. Ancak bir iki sorun var, şöyle ki:

1- Yazılı kağıtlarını önce birinciyi oluşturup yazıcıya gönderiyor, sonra 2. sini oluşturup gönderiyor. Okulda kurumsal yazıcı kullandığımız için her yazılı kağıdında yeniden kişisel şifremizi tekrar girmemizi istiyor.

2- Yazılı kağıtlarını kağıt israfı olmaması için önlü arkalı yazdırıyorum. Kurumsal yazıcımız çift yönlü yazma özelliğine sahip. Ancak bunu yazıcıya gönderme sayfasından seçebiliyoruz. Programınız direk yazıcıya gönderince bu yazıcı arayüzüne ulaşıp çift yönlü seçemiyorum. Yaklaşık 350 öğrenci olduğu düşünülürse ne kadar kağıt israfı olacağını tahmin edebilirsiniz.

Acaba şu özellikler eklenebilir mi;

1- Sınıf seçme alanı boş geçilirse tüm listeye yazdırma. (bu arada sınıf adı seçilince ilk öğrenci listede gözükmüyor)

2- Yazılı kağıtları bir klasörde tamamı oluşturulduktan sonra veya 4A isimli word dosyada sınıfın tamamı alt alta gelse ve tek seferde seçim yapıldıktan sonra yazıcıya gönderilse.

Okul listesi oluşturma dosyasını okuldan gönderemiyorum Evde internet yok. Telefon paketi yenilenince inşallah. Ama bu sitede hazırladığımız için

http://www.excel.web.tr/f14/e-okul-programyndan-synyf-listeleri-hazyrlama-t156478.html

linkinde var.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
İşsiz hocam dosyayı indirdim ama çalışmadı
system error &h8000ffff (-214767259).Çok zararlı hata tamam deyince out of memory hatalarını verdi.

Bu aidat dosyasının sadece okul listesi oluşturmayı kullanıyorum sınıf açma ve aidatlarla ilgili kısım ve makrolar bu iş için gerekmiyor. LİSTE, SD, OKUL sayfaları yeterli.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 & 2016 Türkçe
06-03-2020
Tekrar gönderdim bakabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın işsiz123 hocam dosyanızı denedim ancak; yazdır deyince 1. öğrenci A, 2 ve 3. öğrenci B grubu olarak arşivliyor,sonrasında şablon olan A grubu dosyası yanıp sönüyor. Diğer öğrencileri yapmıyor. Tekrar tekrar denedim ama aynı durum devam ediyor. Sayglarımla.