DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Selam Bu dedikleriniz fonksiyonlar ile zor olacaktır. Ancak makro ile daha sağlıklı yapılabilir. Tam olarak ne istiyorsunuz anlayamadım?Bu hali ile de güzel ama şöyle bir sorun va onu nasıl çözebiliriz acaba??
şimdi bir öğrenciye aynı nöbet yerinde ve saatinde (örneğin yemekhane: 16-18 saatleri arasında) 1 defa nöbet yazılmışsa tekrar yazılmaması gerekiyor. ve bunu hafızada saklaması gerekiyor..
yani zaten öğrenci aynı nöbet yerini ve saatini öğrenciliği boyunca bir defa tutabilmekte. bu nedenle öğrencinin birer defa nöbet tutması gerekiyor.. (eşitliği sağlamak için)
şöyle birşey yapılabilir mi ?
ilk nöbetine (yeri ve saatine) 1, ikinci nöbetine 2, üçüncüye 3.... gibi verilerek kaçıncı kez nöbet tuttuğu ve en son nerede tuttuğu öğrenilebirlir mi ??
örneğin 150 numaralı öğrenci 1. nöbetini yemekhane 16-18 tutmuş olsun buna 1 dediğimiz anda sağdaki ilgili hücreye öğrencinin numarası kopyalanmalı, başka bir zaman yine bu öğrenciye ikinci nöbeti için 2 dediğimizde ilgili yere yine numarası kopyalanmalı gibi..
çok mu oldum acaba![]()
Sayın Muygun Hocam,Merhaba syn. e_force29;
"yardım eden yok mu" , "varmı" , vs.. gibi yaklaşımlar ne tablonuzu hızlandırır nede yavaşlatır.
Eki tekrar deneyin.
Tablo içinde formülleri çoğaltmayla ilgili uyarıları uygulayın.
İyi çalışmalar.
Syn. e_force29;Sayın Muygun Hocam bana biraz öfkelendi sanırım ama gerçekten çok emek harcadı benim için çok teşekkür ederim.. acemilik işte artık soru sormaya çekiniyorumbu kadar zor olacağını bilsem hiç bulaşmazdım bu işe
tekrar teşekkür ederim..