Otomatik hücre kopyalama ?

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim..

burada hücre kesişimine bir değer girildiğinde ilgili kesişime ilgili numarayı kopyalamasını istiyorm.. teşekkür ederim

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sorularınız örnek bir excel dosyası ile desteklerseniz sonuç almanız kolaylaşır.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
bu şekilde olabilir mi acaba ??

yine de çok işime yarar bu işlem teşekkür ederim

bir de bunu deneyebilirmisiniz ??

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Biraz daha geliştirebilir miyiz?

Bu hali ile de güzel ama şöyle bir sorun va onu nasıl çözebiliriz acaba??

şimdi bir öğrenciye aynı nöbet yerinde ve saatinde (örneğin yemekhane: 16-18 saatleri arasında) 1 defa nöbet yazılmışsa tekrar yazılmaması gerekiyor. ve bunu hafızada saklaması gerekiyor..

yani zaten öğrenci aynı nöbet yerini ve saatini öğrenciliği boyunca bir defa tutabilmekte. bu nedenle öğrencinin birer defa nöbet tutması gerekiyor.. (eşitliği sağlamak için):)

şöyle birşey yapılabilir mi ?
ilk nöbetine (yeri ve saatine) 1, ikinci nöbetine 2, üçüncüye 3.... gibi verilerek kaçıncı kez nöbet tuttuğu ve en son nerede tuttuğu öğrenilebirlir mi ??

örneğin 150 numaralı öğrenci 1. nöbetini yemekhane 16-18 tutmuş olsun buna 1 dediğimiz anda sağdaki ilgili hücreye öğrencinin numarası kopyalanmalı, başka bir zaman yine bu öğrenciye ikinci nöbeti için 2 dediğimizde ilgili yere yine numarası kopyalanmalı gibi..

çok mu oldum acaba :(

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba syn. e_force29;
"yardım eden yok mu" , "varmı" , vs.. gibi yaklaşımlar ne tablonuzu hızlandırır nede yavaşlatır.

Eki tekrar deneyin.
Tablo içinde formülleri çoğaltmayla ilgili uyarıları uygulayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Bu hali ile de güzel ama şöyle bir sorun va onu nasıl çözebiliriz acaba??

şimdi bir öğrenciye aynı nöbet yerinde ve saatinde (örneğin yemekhane: 16-18 saatleri arasında) 1 defa nöbet yazılmışsa tekrar yazılmaması gerekiyor. ve bunu hafızada saklaması gerekiyor..

yani zaten öğrenci aynı nöbet yerini ve saatini öğrenciliği boyunca bir defa tutabilmekte. bu nedenle öğrencinin birer defa nöbet tutması gerekiyor.. (eşitliği sağlamak için):)

şöyle birşey yapılabilir mi ?
ilk nöbetine (yeri ve saatine) 1, ikinci nöbetine 2, üçüncüye 3.... gibi verilerek kaçıncı kez nöbet tuttuğu ve en son nerede tuttuğu öğrenilebirlir mi ??

örneğin 150 numaralı öğrenci 1. nöbetini yemekhane 16-18 tutmuş olsun buna 1 dediğimiz anda sağdaki ilgili hücreye öğrencinin numarası kopyalanmalı, başka bir zaman yine bu öğrenciye ikinci nöbeti için 2 dediğimizde ilgili yere yine numarası kopyalanmalı gibi..

çok mu oldum acaba :(
Selam Bu dedikleriniz fonksiyonlar ile zor olacaktır. Ancak makro ile daha sağlıklı yapılabilir. Tam olarak ne istiyorsunuz anlayamadım?
Gönderdiğiniz liste günlük müdür?
bir öğrenciye mükerrer nöbet yazılmasını önlemek için, bunların bir alanda, sayfada v.b. kaydı tutulması gerekiyor. Bu kayıt ya öğrenci referanslı ya da saat referanslı olması gerekiyor.

Bence siz çalışmanızı makroya yönelik yeniden düzenleyiniz.
mesela bir veri giriş sayfası olsun. veri giriş sayfası günlük tarihe dayalı olsun.
öğreci adı, nöbet yeri, nöbet saati veri giriş yerleri olsun.
bir de sonuç tablosu veya sorgulama ekranı sayfası olsun. bu sayfada mevcut tüm kayıtlarını görebilme aynı zamanda çıktı alabilme imkanınız olsun. çıktı alabilmek için ayrı bir sayfa da olsa iyi olur. Bu sayede çıkan listede öğrenci kendi adını bulup nöbet yeri ve zamanını öğrenebilir.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba syn. e_force29;
"yardım eden yok mu" , "varmı" , vs.. gibi yaklaşımlar ne tablonuzu hızlandırır nede yavaşlatır.

Eki tekrar deneyin.
Tablo içinde formülleri çoğaltmayla ilgili uyarıları uygulayın.
İyi çalışmalar.
Sayın Muygun Hocam,
syn. e_force29 sorusuna çok emek vererek, fonksiyonlar ile mükemmel bir çalışma yapmışsınız. ellerinize sağlık.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Sayın Muygun Hocam bana biraz öfkelendi sanırım ama gerçekten çok emek harcadı benim için çok teşekkür ederim.. acemilik işte artık soru sormaya çekiniyorum :( bu kadar zor olacağını bilsem hiç bulaşmazdım bu işe :( tekrar teşekkür ederim..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sayın Muygun Hocam bana biraz öfkelendi sanırım ama gerçekten çok emek harcadı benim için çok teşekkür ederim.. acemilik işte artık soru sormaya çekiniyorum :( bu kadar zor olacağını bilsem hiç bulaşmazdım bu işe :( tekrar teşekkür ederim..
Syn. e_force29;
Bunu kızma yada öfke olarak değilde bir uyarı olarak algılayın.
2 saat önce yapısını tamamen değiştirdiğiniz bir tablonun sonucunu istiyorsunuz. küçük modifiyelerle tablonuz istediğiniz şekle gelecek olsa idi zaten birden çok çevap alırdınız.
Syn.Ergün Güler istediklerinizi ve bunun çözümü için gerekli kriterleri doğru tespit etmiş ve çözüm yolunuda tanımlamış.
Bir sürü "yok" ları sizin adına doğru düşünebilmek, bunu excel kodlarına yansıtmak ve sonuç alabilmek için birazcık tahammül heralde hakkımız.
Ayrıca soru sormaya çekinmeyin. Ama lütfen tahammül noktasında biraz çaba sarfedin.

Not: Mesajınızda belirttiğiniz üzere verilerin silinip yeniden yazılması noktasında bir sorun göremedim. Sorun varsa sorunlu tabloyu ekleyin tekrar bakalım.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Affınıza sığınarak tamammen anlatıyorum..

Sayın Muygun hocam aslına bakarsanız bu konuyu ilk açarken basit birşey olur gözüyle bakmıştım olaya. birkaç basit formülle halledilir diye yani. onun için tam anlamıyla değil de sadece şablon oluşturmuştum excelde. ben sablon üzerinde yapacağınız formulleri aslına uydururum diye düşünmüştüm.

en son onca emekle hazırladığınız şema çok güzel oldu. teşekkür ederim. Ancak ben yerleri tam olarak eklemeye çalıştım. ve bir de belkide bu şema ile uyumsuz olacak bi konu da bir nöbet yerinde 2 kişi aynı anda nöbet tutması gerek. (yatakhane hariç hepsi)

Yoksa formüller yine mi değişmesi gerekiyor bu durmda :(

iyice kafam karıştı :(

yani bir kutucuga iki numara yazabilir miyiz ? ama yine her biri için o nöbet yeri ve zamanı tekrar tutulmayacak..

örnek: nizamiye 03-05 te 44 ve 50 numaralı öğrenciler nöbet tuttuysa bir daha ne 44, ne de 55 burada aynı saatte nöbet tutmayacak..

inşallah tekrar komple değişmesi gerekmezzz..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba syn. e_force29;
Son yazınıza istinaden "excele hoş geldiniz"
Tablodaki değişiklikler tabiki işlemleride yerinden oynatır.
Sizin için birkaç nöbet yeri ve bir yıl ilavesinin tabloya yansımasını açarsak;
1-her gün için(sadece veri girişinde) 56 hücre kullanıyorsunuz. 56*720=40320 hücre eder.
2-40320 hücre 2 öğr.no'su yazma ihtimali doğrultusunda 80640 satırda yorumlanacak demektir.
3-80640 satır her hücre için 3 koşulda mukayese edilecek demektir.
4-son isteğiniz doğrultusunda (aynı hücreye 2 öğr no'su yazma) önceki tabloda uyguladığım veri doğrulamada mükerrer giriş kısıtlaması için bir çözüm üretemedim. Bunun yerine koşullu biçimlendirme ile renklendirme yöntemini uyguladım. (veri sayfasında D : BG aralığındaki hücrelerin koşullu biçimlerine bakın)
Kıısaca bu mantıkla üretilen bu boyuttaki bir tablonun kullanımı rantabl değil.

Ekteki uygulama yapılabilirliği adına bir örnektir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Syn Muygun;
BG sütununda bir hata var sanırım (aynı numaralar tekrarlandığında renk belirmiyor.)
bu durum 5. satırtan itibaren tüm sütunlar için de geçerli örneğin 10-11-12. satırlara alt alta bir (45) numara yazdığında renk belirmiyor fakat 1-5. satıra aynı numarayı yazınca hepsi birden renkleniyor.??

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.. Ayrıca bu kadar değer verileceğini düşünmüyordum açıkçası ve bu beni ayrıca mutlu etti... :)

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Mrb;
Muygun hocam 1 yıl için 40000 lere kadar çoğaltmak istedim bayağı uzun sürdü.. ayrıca zarzor çoğalttınkatan ve farklı kaydettikten sonra dosya boyutu 23 mb'ı buldu ve üzerinde çalışmak istediğimde neredeyse hücreleri bile hareket ettiremedim :(

acaba bir yerde sorun mu var yoksa olması gereken mi bu?
pc: core 2 duo 2.33ghz ve 2gb ram bunu bi de laptopta denersem vay halime :(

ne yapsak acaba??

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Nerden bakasanız bakın 80000 üzerinde bir verinin sorgulanması sözkonusu. Mevcut yavaşlama normal.
Tavsiyem oracle yada delphi ile bunu yazmanız yada yazdırmanız.
İyi çalışmalar.