Otomatik hücre kopyalama ?

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Mrb:
Malesef programlama hakkında yeterli bilgim yok. dolayısıyla ne yaparsak excel vb. le yapabilirim. anlaşılan bu iş yatacak... yada yeni şablonlar üzerinde çalışmam gerek.. tabi siz de yardımcı olursanız :)

Aslında belki daha kolay uygulanabilecek bir şablon düşünüyorum. formuller ve diğer konularda yardımlarınızı bekliyorum.. şablonu hazırladıktan sonra eklerim.. teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Yeni düzenleme

Merhaba:
Syn Muygun hocam söylemleriniz doğrultusunda yeni tabloyu hazırladım..

7 aylık bir süre için gerekli olduğu için kısa kestim. tarih istenildiğinde baştan değiştirilerek uygulanabilecek.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ekli tablodaki (yatakhane ve diğer alanlarda farklı olarak) uygulanan koşullu biçimlendirmeyi inceleyin.
Kırmızı zemin renkleri sütundaki 2. kez yazılmayı , Gül zemin renkleri ise satırsaki 2. kez yazılmayı gösterir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Muygun hocam hem satırı hem de sütunu renklerle yapınca karışık oluyo (özellikle yanyana gelenler) onun için satırı kırmızı yapalım. Sütunlar için de uyarı versin..

Ayrıca bir de daha önce yaptığınız gibi 2. sayfaya tarih girildiğinde (sadece tek bir tarih) girildiğinde veri bölümünde aynı tarihli satırı buraya (2.sayfaya) aynen kopyalayabilir mi ? (ekte ilgili düzeni kurmaya çalıştım) tabi önceden yaptığımız gibi bilgisayarı çok fazla kasmayacaksa :) çünkü bu verileri kullanarak hergün ayrı ayrı yazıcı çıktısı alınacak.. teşekkür ederim..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Renk karmaşası olmasın (yani satır ve sütunda mükerrer varsa aynı renk olsun diyorsanız) koşullu biçimlendirmedeki renklerin hepsini aynı yapın.
Ayrıca diğer sayfaya atmak bence gereksiz aynı sayfada 2 tarih aralığı yada öğr. nosuna göre kriter belirleyerek süzme yapabilir ve çıktı alabilirsiniz.
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Muygun hocam çok güzel oldu.. hoş görünmesi süslemeleri de yaptım. Çok teşekkür ederim bunca zaman ayırdığınız için.. hem size hem de www.excel.web.tr ye...