bycakir
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office 365 ProPlus
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 18-01-2025
arkadaşlar
elimde artık parça perde ölçüleri mevcut A stununda
parça perde ölçülerinden elimde kaç tane oldunu B stununda.
benim bitmiş perde olarak 2 çeşit ölçüm var 280 boy ve 320 boy
ben hesapla butonuna bastığımda bana sorsun istiyorum 280 lik perde içinmi 320 lik perde içinmi hesaplama yapayım örnek ben 280 dedim diyelim
1 bitmiş perde için bana A hücresinde ki olculerin içinde kontrol etsin ve uygun olan ölçüleri ve adetleri C veya D stununa ilgili parça karşısına yazsın. En az 280 cm veya ustu en yakın ola olçüyü yakalayabilmem için C stununda sonucu göstersin daha sonrasında msgbox ile onay istesin ben gereken parçaların olçulerini defterime not aldım ve msg boxa okey verdiğimde B stununda bana kullanmam için verdiği adetleri stoktan düşsün istiyorum. yapılabilirmi?
umarım anlatabilmişimdir. şimdiden teşekkürler.
elimde artık parça perde ölçüleri mevcut A stununda
parça perde ölçülerinden elimde kaç tane oldunu B stununda.
benim bitmiş perde olarak 2 çeşit ölçüm var 280 boy ve 320 boy
ben hesapla butonuna bastığımda bana sorsun istiyorum 280 lik perde içinmi 320 lik perde içinmi hesaplama yapayım örnek ben 280 dedim diyelim
1 bitmiş perde için bana A hücresinde ki olculerin içinde kontrol etsin ve uygun olan ölçüleri ve adetleri C veya D stununa ilgili parça karşısına yazsın. En az 280 cm veya ustu en yakın ola olçüyü yakalayabilmem için C stununda sonucu göstersin daha sonrasında msgbox ile onay istesin ben gereken parçaların olçulerini defterime not aldım ve msg boxa okey verdiğimde B stununda bana kullanmam için verdiği adetleri stoktan düşsün istiyorum. yapılabilirmi?
umarım anlatabilmişimdir. şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
8.9 KB Görüntüleme: 5