PARÇAAL Formülü

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba,

c15 hücreme c13 hücremden çekmek istediğim bir parça var. c13 hücresi her zaman 5 haneli bir sayı ve sonu sadece 5 ya da 6 ile bitiyor.

c15 kısmında 5 ya da 6 sayısını 5:1 ya da 6:1 şeklinde texte döksün istiyorum. Chatgpt ile aşağıdaki formülleri denedim ama hiçbiri çalışmadı. Sanıyorum & kısmı burada formülü bozuyor ama formülü bozduğunu söylediğimde de yine aşağıdakileri kullanmamı öneriyor yani bir değişiklik yok. Sadece parçaal formülünü kullandığımda da ":1" geldiğinde sonucu bölme işlemine çeviriyor.

=PARÇAAL(C13;5;1) & ":1"
=METNEÇEVİR(PARÇAAL(C13;5;1);"0") & ":1"
=METNEÇEVİR(SAĞDAN(C13;1);"0") & ":1"
=METNEÇEVİR(SAĞDAN(C13;1);"#") & ":1"

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
Formülü örnekteki gibi deneyebilir misiniz

Bazen aynı sayfada hata veriyor office 365 kullandığınızı görüyorum yeni bir çalışma kitabında denemenizi öneririm

256440

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Formülü örnekteki gibi deneyebilir misiniz

Bazen aynı sayfada hata veriyor office 365 kullandığınızı görüyorum yeni bir çalışma kitabında denemenizi öneririm

Ekli dosyayı görüntüle 256440
Merhaba,

dosyayı görüntüleyemiyorum, formülün olduğu kısım da çok küçük görünüyor. Formülü metin şeklinde iletebilir misiniz?

office 365 şirketin kullandığın yazılım bunu malesef değiştirebilmem mümkün değil.

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
Merhaba bende 365 kullanıyorum değiştirmene gerek yok. Bazen aynı sayfada hata veriyor o nedenle yeni bir çalışma kitabı yaratıp içinde denemenizi öneriyorum

=PARÇAAL(C13;5;1)&":1"

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba bende 365 kullanıyorum değiştirmene gerek yok. Bazen aynı sayfada hata veriyor o nedenle yeni bir çalışma kitabı yaratıp içinde denemenizi öneriyorum

=PARÇAAL(C13;5;1)&":1"
Evet, yeni çalışma kitabı yaratınca oldu ama var olan exceller üzerinde bunu kullanmaya çalıştığım için şu anda işlevsiz kalıyor. Var olan excelleri de yeni çalışma kitabına aktaramam çünkü boyutları çok büyük.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu şekilde bir deneyiniz.

C++:
=TEMİZ(PARÇAAL(C13;5;1)&":1")