Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese Merhabalar.
Ekli dosyada Çalışılan Ay ve Gerçekleşen adet göz önünde bulundurularak performans hesaplatmak istiyorum.
Yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla,
sward175
Performans kriteriniz nedir ? Hedef adet 2475 demişsiniz. Bu kaç aylık adet oluyor ?
Sadece bu değere göre, performans hesaplanamaz diye düşünüyorum.
Örn. 2475 Adet 20 aylıktır. Burdan aylık performans hedefi belirlenir ve gerçekleşen aylık performanslar da hesaplatıp,
hedef performansa göre oranlanır.
Performans hesabı için 2 kriter belirledim.
İlki toplam adet ve toplam ay üzerinden, aylık adedi buldum ve aylık gerçekleşene göre oranladım.
İkincisi ortalama adet ve çalışılan ay üzerinden aylık adedi buldum ve aylık gerçekleşene göre oranladım.
Çalışan sayısını hesaplamaya nasıl dahil ederim. Yada dahil etsek bile,
hesaplama yöntemine faydası olur mu diye fikrim olmadığı için dahil etmedim.
Sanki ilk hesaplama daha sağlıklı oldu gibi.
Belki bu fikirler size başka fikirler verir ve çok daha sağlıklı bir hesaplama yapabilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.