Soru Pivot hk. yardım

bthn35

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 ProPlus TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-11-2026
Merhaba,
Excel'de Rapor sekmesinde 3 tane Pivot tablo var, bunlarda aşağıdaki değişiklileri yapmak mümkün mü? Talep Raporu günlük olarak sürekli değişiyor, bunun için böyle bir yapıya ihtiyacım var.
  • B1, B10 ve B20'deki tarih alanlarını tek yerden değiştirebilir miyim?
  • Talep Raporu sekmesinde P ve K alanlarında yazan tarihler normalde tarih ve saat şeklinde (Örnek: 3.03.2025 13:08:53), ben bunu Metni Sütunlara dönüştür yaparak saatleri ayırıyorum. Saatleri ayırmadan tarih alanlarında (B1, B10 ve B20) sadece tarih görebileceğim bir yolu var mı?
  • Rapor sekmesinde E4, E14 ve E24'te B+C'nin toplamını yazmak istiyorum ancak formülle yazınca bayi isimleri çoğalınca sürekli ayar yapmam gerekiyor, bunu Pivot'ta bir formülle yapabilir miyim?
  • Rapor sekmesinde E4, E14 ve E24'e göre büyükten küçüğe otomatik sıralayabilir mi?

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Benim önerilerim...
  1. Tarihler için sayfaya DİLİMLEYİCİ ekledikten sonra DİLİMLEYİCİ üzerinde sağ tıklayıp "Rapor Bağlantıları" seçeneğine tıkladığınızda size sayfadaki Pivot tabloların listesini çıkaracaktır. Oradan bağlantı kurmak istediğiniz Pivot tabloların solundaki onay kutularını işaretleyerek işlem yapabilirsiniz. Sonrasında tarih seçerek tüm Pivot tablolarda aynı anda işlem yapmış olursunuz.
  2. B+C toplamı için kaynak veride yardımcı sütun kullanmanız gerekir.
  3. Aynı şekilde tarih+saat verileri içinde yardımcı sütun kullanmanız gerekir.
  4. Sıralam işlemini Pivot üerinde yapabilirsiniz.
Belki Pivot konusunda uzman arkadaşların daha efektif çözüm önerileri olabilir...