pivot table'da (özet tablo raporunda) bakiye

Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
merhaba excel dostları,

excel de pivot table ile stok hareket raporu alıyorum. giren ve çıkan hanelerinden bakiye hesaplatmak istiyorum.

normal şartlarda, bakiye = giren - çıkan + öncek bakiye formülü ile çalışma sayfasında yapabiliyorum ancak pivot table'da yapamadım...

formül alanından yararlanıp yaptığım bakiye ancak o satıra ilişkin bakiye oluyor

yardım lütfen...

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Küçük bir örnek eklerseniz sanırım çözüm bulan olacaktır.Çünkü bu şekilde pek çözüm bulmak zor gibi...

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Ekteki dosyanızı inceleyebilirmisiniz?

Muhtemelen başka tarih ekleyince çalışmayabilir.

Size belki fikir verebilir.

Müsait olduğumda üzerinde çalışacağım.

Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
masraflı bir çözüm buldum. masraflı diyorum çünkü veri tabanına bakiye diye bir alan eklemek zorunda kaldım. toplam.çarpım ile (sumproduct) her satıra ilişkin bakiyeyi hesaplattım.

1. memory den fazla yer yiyecek ve hesaplama işlemi uzayacak

2. kayıtların tarih sıralı girilmesi gerekecek veya sonradan sıralanacak

3. özet tablonun sonunda anlamsız bir bakiye toplamı olacak...

bu işi pivot table üzerinden halletmek istiyorum ancak beceremedim. yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

iyi akşamlar,

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Ekli dosyadaki çalışma işinize yarar sanırım.

Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
ilginize ve desteğinize çok teşekkür ederim sn. ripek.

ben pivot table'a ek yapmak yerine onun içinde çalışan bir hesaplama sistemi yapmayı hedeflemiştim. istediğim şeyi yapabilirsem sizinle paylaşırım.

iyi günler

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Bende çok uğraştım ama dediğiniz gibi olmadı.Ama hala araştırma içersindeyim.

Excel Vers. ve Dili
2007
halen sorununuzu çözemedi iseniz size bu konuda yardımcı olarabilirim
Pivot raporlara sütünlar ekleyerek o sütünda matematiksel işlemler yaptırabilirsiniz.
Ve pivot yenilendikçe sütün kaybolmaz ve her yeni bilgiye göre hesaplama yapar sanki pivot un bir parçası gibi işlem yapar ayrı bir pivot a gerek kalmaz

sorunuz devam ediyorsa ayrıntılı bilgi verebilirim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Amacınız yürüyen bakiye değil ise hesaplanmış alan ile yapabilirsiniz.Yürüyen bakiye ise excel de formül kullanmanız lazım(toplam Hatalı gelir).

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba excel dostları,

excel de pivot table ile stok hareket raporu alıyorum. giren ve çıkan hanelerinden bakiye hesaplatmak istiyorum.

normal şartlarda, bakiye = giren - çıkan + öncek bakiye formülü ile çalışma sayfasında yapabiliyorum ancak pivot table'da yapamadım...

formül alanından yararlanıp yaptığım bakiye ancak o satıra ilişkin bakiye oluyor

yardım lütfen...
size gönderdiğim word dosyasında bir pivot tablosuna hesaplama sütünü sonradan nasıl eklenir resimli olarak anlatmaya çalıştım.
Umarım sorununuz çözülür.
formül kısmını istediğiniz kadar detaylandırabilirsiniz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

Açıklamalı dosya ekte.

Sorunuzdaki hatayı anlayamadım. Önce bunun nasıl yapıldığını sordunuz. Bende anlatacağım diye çalışırken, mesajınızı silmişsiniz.

Neyse birisinin işine yarar herhalde.
..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın Yurttaş mesajı silmemin nedeni; geçen sizinle çözmeye çalıştığımız, İş emri ile ilgili sorunuma benzer bir olay mı diye bakmıştım.Fakat çözümün farklı olduğunu gördükten sonra soruma kaldırma gerektiğini hissettim.
Burdaki çözümü biliyordum.

Benim önceki sorunum ile ilgili belki aklınıza bir şey gelir diyerek sorucaktım. ama dediğim gibi işlemin, denediğim yöntemler olduğunu görünce kaldırdım sorumu.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
xp 2003
Pivot

Sayın Yurttaş bey pivot çalışmanızdaki verilerden yola çıkarak nasıl yapıldığını
çömeye epey uğraştım yalnız bir türlü sizin bu sayfada yapmış olduğunuz verileri kullanarak tamamen sizin verilerden yola çıkarak yapmaya çalıştım fakat bir türlü sizin yapmış olduğunuz veri sıalamalrını siznki gibi dizemedim sizden ricam mümkünse nerde hata yapıyorsam söylerseniz galiba ancak o zaman çözeceğim rica ediyorum
öğrettiklerinizden dolayı size minnettarız