DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Deneyiniz.
C++:Private Sub Worksheet_Activate() Dim pvt As PivotTable Sheets("Grafik").Unprotect Password:=12345 For Each pvt In ActiveSheet.PivotTables pvt.PivotCache.Refresh Next pvt Sheets("Grafik").Protect Password:=12345, AllowUsingPivotTables:=True End Sub
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim pvt As PivotTable
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Grafik").Unprotect Password:=12345
For Each pvt In ActiveSheet.PivotTables
pvt.PivotCache.Refresh
Next pvt
Sheets("Grafik").Protect Password:=12345, AllowUsingPivotTables:=True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Ekran hareketlerini pasif yapmak belki işe yarayabilir.
Deneyiniz.
C++:Private Sub Worksheet_Activate() Dim pvt As PivotTable Application.ScreenUpdating = False Sheets("Grafik").Unprotect Password:=12345 For Each pvt In ActiveSheet.PivotTables pvt.PivotCache.Refresh Next pvt Sheets("Grafik").Protect Password:=12345, AllowUsingPivotTables:=True Application.ScreenUpdating = True End Sub
Ekran hareketlerini pasif yapmak belki işe yarayabilir.
Deneyiniz.
C++:Private Sub Worksheet_Activate() Dim pvt As PivotTable Application.ScreenUpdating = False Sheets("Grafik").Unprotect Password:=12345 For Each pvt In ActiveSheet.PivotTables pvt.PivotCache.Refresh Next pvt Sheets("Grafik").Protect Password:=12345, AllowUsingPivotTables:=True Application.ScreenUpdating = True End Sub
dosyayı kapatıp actıgımdaBu uyarıyı ne yaparken alıyorsunuz?
tamam abi hallettim pivot tablo seçeneklerinde kapanışta güncelle tikliymiş diğer sayfadan taşıdığım da öyle kalmış. Onu kapatınca oldu. Teşekkürler abiDosya açılışında pivot tablolarınız otomatik güncelleniyor sanırım. Uyarıya göre birden çok pivot tablonuz aynı kaynağa başvuruyor gibi görünüyor.
Örnek dosya olmayınca böyle hataların çözümünü aynı sorunu yaşamadığımız sürece ben öngöremiyorum.
Dosya açılışında pivot tablolarınız otomatik güncelleniyor sanırım. Uyarıya göre birden çok pivot tablonuz aynı kaynağa başvuruyor gibi görünüyor.
Örnek dosya olmayınca böyle hataların çözümünü aynı sorunu yaşamadığımız sürece ben öngöremiyorum.
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim pvt As PivotTable
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Grafik").Unprotect Password:=1923
For Each pvt In ActiveSheet.PivotTables
pvt.PivotCache.Refresh
Next pvt
Sheets("Grafik").Protect Password:=1923, AllowUsingPivotTables:=True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Evet abi bunu denedim olmamıştı, parantez içleri karışmış teşekkür ederim oldu bu sefer.Kodun ilk satırı ve son satırı hariç aradaki satırları kopyalayıp CommandButton kod bloğuna taşıyıp kullanabilirsiniz.
Butonun grafik sayfasında olmasına dikkat edin. Eğer başka sayfada kullanacaksanız kod içinde ActiveSheet yazan yeri Sheets("Grafik") olarak değiştirmelisiniz.