Plakaya göre araç bilgilerini getirmek

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar bu forumu arama motorundan buldum neyse;

benim sorunum exelde 3 adet sayfa var
sayfa1 de araçların plakası-motor no-şasi no-stok no bilgileri var
sayfa2 de bu araçlara ait arıza kaydı var
sayfa3 de arıza sipariş formu var

sayfa2 de arızayı yazarken "plaka" sütununa aracın plakasını yazdığımda o plakaya ait stokno motorno şasino otamatik olarak getirtebilirmiyiz ve tabi aynı zamanda sayfa2 ye yazılan sayfa3 e ilgili yerlere otomatik yerleşmeli
bunu nasıl yapabiliriz formulü nedir veye böyle bi program varmı lüten yardım edin :yardim: :yardim:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Forumda DÜŞEYARA yı arayınız

Excel Vers. ve Dili
2003
yardım eden yokmu arkadaşlar düşey aradan da bişii anlamadım ekli dosyayı gönderdim

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
kardeş gönderdiğin dosyadan anladığım kadarı ile araçlar askeri araçlar, bu araçlara ait bilgileri forumda vermen doğru olmayabilir. Onun haricinde konuda uzman arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
kardeş gönderdiğin dosyadan anladığım kadarı ile araçlar askeri araçlar, bu araçlara ait bilgileri forumda vermen doğru olmayabilir. Onun haricinde konuda uzman arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.
Dosya kaldırılmıştır. Uyarınız için teşekkür ederim. Lütfen gerçek olmayan veriler içeren bir dosya ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
2003
örneği düzelttim arkadaşlar evet haklısınız örnek bu ve lütfen biri yardım etsin bana

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sayfa1 de iki sütunda plaka no var E.PLAKA ve Y.PLAKA. Hangisi dikkate alınacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2003
y.plakaya göre
y.plaka girildiğinde ona ait motor no- şasino-stokno bilgileri gelecek ve aynı zmanda sayfa3 te yeralan tablodaki yerlerine yazılacak

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Öncelikle sayfa2 D sütunu biçimlendirmesini genel yapın. Sonra Sayfa2 D2 hücresine 21245 yazın. Şasi noyu getirmek içinde J2 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın. Diğerlerinide aynı mantıkla getirebilirsiniz.

=DOLAYLI("Sayfa1!H"&KAÇINCI(D2;Sayfa1!F:F;0))

veya

=DÜŞEYARA(D2;Sayfa1!F3:K65536;3;0)

Excel Vers. ve Dili
2003
ben anlatamadım galiba arkadaşalr sorun;
sayfa2 deki plakası yazan sütuna bilgi girişi farklı yani 1 numaralı plaka arızalanınca onun bilgileri, sonraki 5 numaralaı plaka olabilir yani plaka sıralaması yok sayfa2 deherhangi bir plaka yazıldığında o plakaya ait bilgiler gelicek ve bu arada formülü bütün satırlara mı uygulamak gerekiyor anlamadım

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
ekteki dosyayı kontrol edin, dediğiniz gibi ise J ve K sütunlarındaki verilen formüllerin tüm sütunda geçerli olması için ince artı yolu ile kullanacağınız sayfanın sonan kadar çekiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
sn.redheat ;

örneğinizde bir açıklama var hücrede "bu sutün tek sıra olarak değil örneğin;1nolu plaka, 5,8 9,6 diye bilgi girişi yapılacak" demekle tam olarak neyi kastediyorsunuz o hücreniz içine girecek plaka numarası tek değilmi. yani o sütündaki her hücreye bir aracın plakası gelmeyecekmi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
merhaba sn.redhat
ekteki dosyayı inceleyin lütfen. dilerim dediğiniz şekilde olmuştur. kolay gelsin.

merhaba dosyayı yeniden düzenledim hata vermez artık

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Walla ellerine sağlık süper olmuş yaa ben sana formun tam halini göndersem ona göre düzenleyebilirmisin walla süper olmuş
yalnız birde kapat butonuna tıkladığım zaman hata veriyor o nasıl olcak

Excel Vers. ve Dili
2003
sn; Hikmet ve Mustafa
size asıl taslağı gönderiyorum içinde bilgi yok ama taslak bu sizin gönderdiğiniz örnekleri inceledim ve yapmaya çalıştım ama hep hata verdi sonunda, lütfen yardımcı olabilirmisiniz :yardim:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
sn.redheat; gönderdiğiniz dosya bir önceki dosya ile aynı bu dosyanın neresini düzenlemek gerekiyor doğrusu anlamadım.formlardan birinde kapat butonundaki hatayı düzelttim daha önceki örnekte. bu form ile önceki gönderdiğiniz form arasındaki fark varsa lütfen açıklarmısınız ona göre yardımcı olabiliriz belki.