puanlama tablosu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
ekteki tabloda J ve K sütunlarındaki "Rakamla" ve "Yazıyla" bölümlerini I sütunundaki "Ortalama Puanı"na göre elle yazmak yerine otomatik olarak nasıl hesaplayabilirim?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzda K3 hücresine;
=EĞER(YADA(J3="";EMETİNSE(J3));"";ARA(TAMSAYI(J3);{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20};{"BİRİNCİ";"İKİNCİ";"ÜÇÜNCÜ";"DÖRDÜNCÜ";"BEŞİNCİ";"ALTINCI";"YEDİNCİ";"SEKİZİNCİ";"DOKUZUNCU";"ONUNCU";"ONBİRİNCİ";"ONİKİNCİ";"ONÜÇÜNCÜ";"ONDÖRDÜNCÜ";"ONBEŞİNCİ";"ONALTINCI";"ONYEDİNCİ";"ONSEKİZİNCİ";"ONDOKUZUNCU";"YİRMİNCİ"}))
Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
Not: formül J sütunundaki en fazla 20 sayısına kadar işlem yapar. Umarım daha büyük sayı olma ihtimali yoktur.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba;
Tablonuzda K3 hücresine;
=EĞER(YADA(J3="";EMETİNSE(J3));"";ARA(TAMSAYI(J3);{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20};{"BİRİNCİ";"İKİNCİ";"ÜÇÜNCÜ";"DÖRDÜNCÜ";"BEŞİNCİ";"ALTINCI";"YEDİNCİ";"SEKİZİNCİ";"DOKUZUNCU";"ONUNCU";"ONBİRİNCİ";"ONİKİNCİ";"ONÜÇÜNCÜ";"ONDÖRDÜNCÜ";"ONBEŞİNCİ";"ONALTINCI";"ONYEDİNCİ";"ONSEKİZİNCİ";"ONDOKUZUNCU";"YİRMİNCİ"}))
Not: formül J sütunundaki en fazla 20 sayısına kadar işlem yapar. Umarım daha büyük sayı olma ihtimali yoktur.
İyi çalışmalar.
yardımınız için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
mevcut durumda "J" hücresini elle girmemek için ne yapabilirim?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
J sütunundaki ilgili hücrenin kriteri ne?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Eğer ortalama puan kriter ise;
J3 hücresine;
=EĞER(I3="";"";RANK(I3;$I$3:$I$300))

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
muygun hocam bende takip ediyorum kriter I sütunundaki ortalama puanını max dan min değer veriyor.

Edit: Hocam gene hızlısınız. Aynen böyle. Bende acemi biri olarak size ve diğer yardımcı arkadaşlara teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Teşekkür ederim syn. vardar07;
Konuyu detaylı düşününce yazdığımın doğruluğundan emin olamadım.
1. İhtimal çoklu listede I sütun verisi büyüklük ölçütü ile değerlendirilerek sayısal değer oluşturulur. (son yazdığım rank işlevi buna örnek)
2. İhtimal yine çoklu listede I sütun değeri 1-10 arası puanlamaya tabi tutulur.
3. ihtimal tablodaki en büyük puan 1. kabul edilir. en küçüğü 10. olur. Aradaki puanlar oranı nisbetinde 2-9 aralığında derecelendirilir.
4.ihtimal tablodaki en iyi derece;
eğer 89 100 ise ve 1. dereceyse, 60 kaç ve kaçıncı gibi karmaşık bir işlemle ters orantı uygulanarak sonuca gidilir.
Kısaca oldukça ihtimal var. Ama en doğrusu kullanıcının istediği yöntem.
:))
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
yardımlarınız için çok teşekkürler. evet "rakamla" bölümündeki kriter "ortalama puan" ve ortalama puana göre takım yada sporcuları birinciden itibaren sıralaması gerekiyor. ekteki gibi sıralamayı uyguladım ancak yanlış yaptım galiba :( birde hücreleri biçimlendirme bölümünde ekteki .jpeg resminde görüldüğü gibi "Örnek" bölümünü göstermek istemiyorum çünkü sıralama buna göre değişiyor en yüksek puan 100 olmasına rağmen puanlamada 100 alan olmadığı takdirde aynı sırada "Örnek" 100 olarak kalıyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
yardımlarınız için çok teşekkürler. evet "rakamla" bölümündeki kriter "ortalama puan" ve ortalama puana göre takım yada sporcuları birinciden itibaren sıralaması gerekiyor. ekteki gibi sıralamayı uyguladım ancak yanlış yaptım galiba :( birde hücreleri biçimlendirme bölümünde ekteki .jpeg resminde görüldüğü gibi "Örnek" bölümünü göstermek istemiyorum çünkü sıralama buna göre değişiyor en yüksek puan 100 olmasına rağmen puanlamada 100 alan olmadığı takdirde aynı sırada "Örnek" 100 olarak kalıyor
Arkadaşım senin gizli satırdaki formülünden dolayı ,altındaki hücreler boş olduğundan sonucu eksi değer (kırmızı 100 olarak ) gösteriyor.
değerlerde -100den +100 e değerlendirme yapacağı için - değerdeki enbüyük rakam sonuncu en küçük rakam birinci gözükür artıya geçince enbüyük rakam birinci en küçük rakam sonuncu olur.
Biçimlendirme yaptığın sanırım "AB22" hücresi oda gizli satırdaki değerlerden dolayı öyle görülür.
MUYGUN hocanın formülleri normal çalışıyor.sorun yok.
Gizli satırdaki formülleri =EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPLA(F22;G22;H22)-100))) olarak değiştirirsen sorun olmayacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşım senin gizli satırdaki formülünden dolayı ,altındaki hücreler boş olduğundan sonucu eksi değer (kırmızı 100 olarak ) gösteriyor.
değerlerde -100den +100 e değerlendirme yapacağı için - değerdeki enbüyük rakam sonuncu en küçük rakam birinci gözükür artıya geçince enbüyük rakam birinci en küçük rakam sonuncu olur.
Biçimlendirme yaptığın sanırım "AB22" hücresi oda gizli satırdaki değerlerden dolayı öyle görülür.
MUYGUN hocanın formülleri normal çalışıyor.sorun yok.
Gizli satırdaki formülleri =EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPLA(F22;G22;H22)-100))) olarak değiştirirsen sorun olmayacaktır.
haklısınız ancak gizli satırları açıp =EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPL A(F22;G22;H22)-100))) formülünü uyguladım fakat başarılı olamadım ekteki örnekte uygulaması mevcut

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
haklısınız ancak gizli satırları açıp =EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPL A(F22;G22;H22)-100))) formülünü uyguladım fakat başarılı olamadım ekteki örnekte uygulaması mevcut
Nedense formülde Topla Yazısı ayrık olduğu için hatalı oluyor.Aşağıdaki gibi Dene .Tüm gizli satırlarda toplanacak yerlere yapıştır.

=EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPLA(F22;G22;H22)-100)))

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Nedense formülde Topla Yazısı ayrık olduğu için hatalı oluyor.Aşağıdaki gibi Dene .Tüm gizli satırlarda toplanacak yerlere yapıştır.

=EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPLA(F22;G22;H22)-100)))
teşekkürler:cekic:

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
fazla olduğumun farkındayım ancak AC14 hücresinde söz konusu sıralama formülünü uyguladığımda da ekteki gibi sonuç çıkıyor muhtemelen de burada başka bir yanlış yapmaktayım (boşlukları defalarca kontrol ettim)

Ekli dosyalar

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
fazla olduğumun farkındayım ancak AC14 hücresinde söz konusu sıralama formülünü uyguladığımda da ekteki gibi sonuç çıkıyor muhtemelen de burada başka bir yanlış yapmaktayım (boşlukları defalarca kontrol ettim)
Yukardaki kırmızı yazıda anlatıldığı gibi yani senin değerin AB13 deki aslında formül sonucuna göre (-88,20) Buda sıfıra diğer sayılara göre uzak olduğu için 4.cü olarak belirtiyor. Bilmem anlatabildimmi. Kısacası hata yok.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Yukardaki kırmızı yazıda anlatıldığı gibi yani senin değerin AB13 deki aslında formül sonucuna göre (-88,20) Buda sıfıra diğer sayılara göre uzak olduğu için 4.cü olarak belirtiyor. Bilmem anlatabildimmi. Kısacası hata yok.
şu durumda sıralama sonucunu olması gerekene göre nasıl düzenleyebilirim onu anlayamadım mazur görün lütfen

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
En basiti gizli satırlardaki formullerin sonundaki -100 değerini kaldırabilirsin. Böylece +değer olacağı için sıralama normal olur. Yani en yüksek puan 1.ci en düşük puan sonuncu.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
En basiti gizli satırlardaki formullerin sonundaki -100 değerini kaldırabilirsin. Böylece +değer olacağı için sıralama normal olur. Yani en yüksek puan 1.ci en düşük puan sonuncu.
çok haklısınız ancak bu sefer de "G","M" ve "O" satırlarına girmiş olduğum değerlere göre elde edeceğim sonuca ulaşamıyorum. söz konusu puanlama sisteminde değerlendirme hakemleri 100 puan üzerinden "G","M" ve "O" kriterlerinden puan silerek sonuç puanına ulaşıyor.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Arkadaşım Puan silmeyi Toplam Puanda Yapıyor. Senin yapmak istediğin 7 hakemden toplamı en yüksek olan ve endüşük olanı toplamdan çıkarmak onu tolpam sütunu yapıyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşım Puan silmeyi Toplam Puanda Yapıyor. Senin yapmak istediğin 7 hakemden toplamı en yüksek olan ve endüşük olanı toplamdan çıkarmak onu tolpam sütunu yapıyor.
doğru izah edemedim sanırım düzeltiyorum,
her bir hakem elindeki değerlendirme belgesinin ilgili bölümlerinden takımın her hatasında 100 puan üzerinden silme yöntemi ile sonuç puanına ulaşıyor ve ardından kural gereği 7 hakem arasından en düşük puan veren ile en yüksek puan veren hakemin puanları devre dışı bırakılarak değerlendirme içinde kalan diğer 5 hakemin verdiği puanların ortalaması alınıyor ve takımın almış olduğu toplam sonuç puanı ortaya çıkıyor. gereğinden fazla vaktinizi aldım kusura bakmayın en kötü "rakamla" bölümünü ilgilisi el ile girerek tabloyu çalıştırabilir diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...