ekteki tabloda J ve K sütunlarındaki "Rakamla" ve "Yazıyla" bölümlerini I sütunundaki "Ortalama Puanı"na göre elle yazmak yerine otomatik olarak nasıl hesaplayabilirim?
Ekli dosyalar
-
26.5 KB Görüntüleme: 14
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
yardımınız için çok teşekkür ederim.Merhaba;
Tablonuzda K3 hücresine;
=EĞER(YADA(J3="";EMETİNSE(J3));"";ARA(TAMSAYI(J3);{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20};{"BİRİNCİ";"İKİNCİ";"ÜÇÜNCÜ";"DÖRDÜNCÜ";"BEŞİNCİ";"ALTINCI";"YEDİNCİ";"SEKİZİNCİ";"DOKUZUNCU";"ONUNCU";"ONBİRİNCİ";"ONİKİNCİ";"ONÜÇÜNCÜ";"ONDÖRDÜNCÜ";"ONBEŞİNCİ";"ONALTINCI";"ONYEDİNCİ";"ONSEKİZİNCİ";"ONDOKUZUNCU";"YİRMİNCİ"}))
Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
Not: formül J sütunundaki en fazla 20 sayısına kadar işlem yapar. Umarım daha büyük sayı olma ihtimali yoktur.
İyi çalışmalar.
Arkadaşım senin gizli satırdaki formülünden dolayı ,altındaki hücreler boş olduğundan sonucu eksi değer (kırmızı 100 olarak ) gösteriyor.yardımlarınız için çok teşekkürler. evet "rakamla" bölümündeki kriter "ortalama puan" ve ortalama puana göre takım yada sporcuları birinciden itibaren sıralaması gerekiyor. ekteki gibi sıralamayı uyguladım ancak yanlış yaptım galibabirde hücreleri biçimlendirme bölümünde ekteki .jpeg resminde görüldüğü gibi "Örnek" bölümünü göstermek istemiyorum çünkü sıralama buna göre değişiyor en yüksek puan 100 olmasına rağmen puanlamada 100 alan olmadığı takdirde aynı sırada "Örnek" 100 olarak kalıyor
haklısınız ancak gizli satırları açıp =EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPL A(F22;G22;H22)-100))) formülünü uyguladım fakat başarılı olamadım ekteki örnekte uygulaması mevcutArkadaşım senin gizli satırdaki formülünden dolayı ,altındaki hücreler boş olduğundan sonucu eksi değer (kırmızı 100 olarak ) gösteriyor.
değerlerde -100den +100 e değerlendirme yapacağı için - değerdeki enbüyük rakam sonuncu en küçük rakam birinci gözükür artıya geçince enbüyük rakam birinci en küçük rakam sonuncu olur.
Biçimlendirme yaptığın sanırım "AB22" hücresi oda gizli satırdaki değerlerden dolayı öyle görülür.
MUYGUN hocanın formülleri normal çalışıyor.sorun yok.
Gizli satırdaki formülleri =EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPLA(F22;G22;H22)-100))) olarak değiştirirsen sorun olmayacaktır.
Nedense formülde Topla Yazısı ayrık olduğu için hatalı oluyor.Aşağıdaki gibi Dene .Tüm gizli satırlarda toplanacak yerlere yapıştır.haklısınız ancak gizli satırları açıp =EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPL A(F22;G22;H22)-100))) formülünü uyguladım fakat başarılı olamadım ekteki örnekte uygulaması mevcut
teşekkürler:cekic:Nedense formülde Topla Yazısı ayrık olduğu için hatalı oluyor.Aşağıdaki gibi Dene .Tüm gizli satırlarda toplanacak yerlere yapıştır.
=EĞER(F22="";"";EĞER(G22="";"";EĞER(H22="";"";TOPLA(F22;G22;H22)-100)))
değerlerde -100den +100 e değerlendirme yapacağı için - değerdeki enbüyük rakam sonuncu en küçük rakam birinci gözükür artıya geçince enbüyük rakam birinci en küçük rakam sonuncu olur.
Yukardaki kırmızı yazıda anlatıldığı gibi yani senin değerin AB13 deki aslında formül sonucuna göre (-88,20) Buda sıfıra diğer sayılara göre uzak olduğu için 4.cü olarak belirtiyor. Bilmem anlatabildimmi. Kısacası hata yok.fazla olduğumun farkındayım ancak AC14 hücresinde söz konusu sıralama formülünü uyguladığımda da ekteki gibi sonuç çıkıyor muhtemelen de burada başka bir yanlış yapmaktayım (boşlukları defalarca kontrol ettim)
şu durumda sıralama sonucunu olması gerekene göre nasıl düzenleyebilirim onu anlayamadım mazur görün lütfenYukardaki kırmızı yazıda anlatıldığı gibi yani senin değerin AB13 deki aslında formül sonucuna göre (-88,20) Buda sıfıra diğer sayılara göre uzak olduğu için 4.cü olarak belirtiyor. Bilmem anlatabildimmi. Kısacası hata yok.
çok haklısınız ancak bu sefer de "G","M" ve "O" satırlarına girmiş olduğum değerlere göre elde edeceğim sonuca ulaşamıyorum. söz konusu puanlama sisteminde değerlendirme hakemleri 100 puan üzerinden "G","M" ve "O" kriterlerinden puan silerek sonuç puanına ulaşıyor.En basiti gizli satırlardaki formullerin sonundaki -100 değerini kaldırabilirsin. Böylece +değer olacağı için sıralama normal olur. Yani en yüksek puan 1.ci en düşük puan sonuncu.
doğru izah edemedim sanırım düzeltiyorum,Arkadaşım Puan silmeyi Toplam Puanda Yapıyor. Senin yapmak istediğin 7 hakemden toplamı en yüksek olan ve endüşük olanı toplamdan çıkarmak onu tolpam sütunu yapıyor.