Randevu Takibi

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Merhabalar.Ekli dosyadan görüleceği üzere Randevu sayfası oluşturdum.Yapmak istediğim saat yazan herhangi bir hücre üzerine tıklandığında arkaplan rengi değişip hücrede DOLU diye yazması ikinci kez tıklandığında ise orjinal haline dönmesidir.Ayrıca sayfadaki tablo önümüzdeki 10 yıl için ve her ay olarak tasarlanıp spinbuttondan seçildiğinde değişmesi tercihimdir..Ay ve yıl günleri ile haftanın günleri birbirleri ile uyumlu olmayabilir ama hiç olmazsa elimde spinbuttondan değişen boş tablolar olsun istiyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden Teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Hücreye tıklandığında renginin değişip DOLU yazması sorununu çözdüm.Yardımcı olabilirseniz yapmak istediğimi başka şekilde tekrar anlatayım.Sayfadaki tablo yalnız OCAK ayı 2022 yılına ait düzenlendi.Spinbuttonlara tıkladığımda tıpkı sayfa değiştirir gibi ama sayfa değiştirmeden boş
Şubat ayı tablosu veya diğer aylara ait tablolar arasında geçiş yapabileyim.
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,162
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Hücreye tıklandığında renginin değişip DOLU yazması sorununu çözdüm.Yardımcı olabilirseniz yapmak istediğimi başka şekilde tekrar anlatayım.Sayfadaki tablo yalnız OCAK ayı 2022 yılına ait düzenlendi.Spinbuttonlara tıkladığımda tıpkı sayfa değiştirir gibi ama sayfa değiştirmeden boş
Şubat ayı tablosu veya diğer aylara ait tablolar arasında geçiş yapabileyim.
Merhaba,
Bir soru:
Hücreye tıkladık dolu yazdı Ocak ayının bir kısmını girdik, sonra spin buton ile Şubat'a geçtik. Sayfa değiştirmeyip aynı sayfada çalıştığımız için Ocak ayına ait veriler ne olacak?
 

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Böyle bir sorun olabileceği aklımdan geçti ama işi uzmanına bıraktım.Mehmet Gürten'in bir restoran hesap takibi programından esinlendim.Masa numaralarının yazılı olduğu 10 ayrı commandbutton yaptı her bir masa no'ya tıkladığında aynı sayfa ve hücre aralığındaki bilgiler değişiyordu.Sanırım Target komutunu kullandı.Veriler aynı sayfada kalsa 20.satırdan itibaren sayfaya kayıt yapılsa olmazmı?
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,162
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Dosyanızı biraz değiştirdim.
Saat yazılı hücrelere çift tıklayarak deneyiniz...
 

Ekli dosyalar

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Çok güzel bir çalışma olmuş,Teşekkür ediyorum.
 

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Sayfa koruması var sayfa sekmesinden onu kaldırabilirsin onun dışında şifre yok.
 

balanar

Altın Üye
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
347
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-03-2027
@ÖmerBey üstüne tıkladığımızda kırmızı yapıp dolu yapıyor ya

Onun hemen öncesinde açıklama girilmesini sağlayan birşey yapılabilir mi? Yani o tarihte o saatte kime randevu verdik gibi. Böyle bir çalışma yapılabilir mi. O saatin üzerine gelinince bilgisi ciksa.. Birde bu saat başlangıç zamanlamasını nereden değiştiriyorsunuz orayı anlamadım 16:00 - 19:30 'e kdr yapmışsınız ya oraya istediğimiz şekilde nasıl değiştireibliriz
 

balanar

Altın Üye
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
347
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-03-2027
Misalen 09:00 dan başlayıp 19.00'a kdr götürmek istesek?
 

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Sn:Ömer Bey benim aşağıda paylaştığım dosyaya da isim girmeye yarayan bir açıklama kutusu ekleyebilir misiniz.Bir de vaktiniz varsa aşağıda paylaştığım kodlarda günlük hasta listesini listview'de alıyordum bu yeni duruma göre kodları revize edebilirmisiniz?
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim Bak As Long
Dim Gun As Range
Dim lwListe As ListItem
With UserForm1.ListView1
UserForm1.BackColor = RGB(0, 102, 102)
.BackColor = RGB(23, 60, 89)
.ForeColor = RGB(0, 0, 0)
.Font.Name = calibri
.Font.Bold = True
.ForeColor = RGB(255, 255, 255)
.Font.Size = 11
.FullRowSelect = True
.View = lvwReport
.Gridlines = True
.ColumnHeaders.Add , , "SAATİ", 50, lvwColumn
.ColumnHeaders.Add , , "ADI-SOYADI", 90, lvwColumn
End With

With ComboBox1
.AddItem "16:00"
.AddItem "16:30"
.AddItem "17:00"
.AddItem "17:30"
.AddItem "18:00"
.AddItem "18:30"
.AddItem "19:00"
.AddItem "19:30"
End With
Set Gun = Union(Range("B1:p1"), Range("B13:p13")).Find(what:=Day(Sayfa2.CommandButton2.Caption), lookat:=xlWhole)'sarı yüzlerde "P" var

If Gun Is Nothing Then
MsgBox "Tarih bulunamıyor."
Exit Sub
End If

For Bak = 0 To ComboBox1.ListCount - 1
ListView1.ListItems.Add , , ComboBox1.List(Bak, 0)
On Error Resume Next
ListView1.ListItems(Bak + 1).SubItems(1) = Gun(3 + Bak).Comment.Text
Next
 

Ekli dosyalar

ermankoyluoglu

Altın Üye
Katılım
2 Ocak 2017
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
office 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-02-2025
Dosyayı isteğinize göre düzenledim, inceleyiniz...
Saatler A sütununda yer alıyor (Önceki dosyada formül içerisinde hesaplanıyordu).
[/ALINTI]
Merhaba tarihi 2022 den değilde 2024 ten nasıl başlatabiliriz?
 

ermankoyluoglu

Altın Üye
Katılım
2 Ocak 2017
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
office 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-02-2025
Merhaba tarihi 2022 den değilde 2024 ten nasıl başlatabiliriz?
 
Üst