sn Modalı;
1- hani bir dernek üye takip programında listede arama kısmı vardı, orada aşağıdaki kodu, yazarak mı yaptınız veya bazı ayarlarla bazı kısımları otomatik mi geldi, (şu cin olayı orda da var mı yani?)
Private Sub txtÜyeNo_Updated(Code As Integer)
Dim txtSearchString As Variant
Dim strSQL As String
txtSearchString = Me.txtÜyeNo
If Not IsNull(Me![txtÜyeNo]) Then
strSQL = "SELECT [Üyeler].[üye no],[Üyeler].[Adı],[Üyeler].[soyadı],[Üyeler].lakabı FROM [Üyeler] "
strSQL = strSQL & "WHERE (([Üyeler].[üye no]) Like '" & txtSearchString & "*') "
End If
Me.lstÜye.RowSource = strSQL
End Sub
2- kod üzerinde geçen şu kısımları açıklarmısınız;
a).If Not IsNull(Me![txtÜyeNo]) Then
b).strSQL = strSQL & "WHERE (([Üyeler].[üye no]) Like '" & txtSearchString & "*') "
c). burda strSQL in tanımlanmasının özel bir nedeni var mı? strSQL değilde aliveli diye tanımlasak ne olurdu? (yoksa şu frm, cmd, txt olayından mı strSQL olarak tanımlandı?
3- bazı yerlerde =IIf(IsNull(... şeklinde kod var, burdaki IIf normal "if" mi?
4-başka bir veritabanı programında bir yere aşağıdaki if li bir kod yazdım,
Private Sub txtödenen_Click()
If Me.txtteklif >= Me.txthesap Then
txtödenen = txthesap / 2
Else
txtödenen = txtteklif / 2
End If
End Sub
ama ödenecek yere hep "hesap/2" değeri gelmekte(yani hep ilk if'in sonucu gelmekte), eğer hesap kısmı boş ise o zaman "teklif/2" değeri geliyor , neden böyle olabilir acaba. yani formulde amaç ödenecek yere hangisi küçükse o gelsin diyorum.
1- hani bir dernek üye takip programında listede arama kısmı vardı, orada aşağıdaki kodu, yazarak mı yaptınız veya bazı ayarlarla bazı kısımları otomatik mi geldi, (şu cin olayı orda da var mı yani?)
Private Sub txtÜyeNo_Updated(Code As Integer)
Dim txtSearchString As Variant
Dim strSQL As String
txtSearchString = Me.txtÜyeNo
If Not IsNull(Me![txtÜyeNo]) Then
strSQL = "SELECT [Üyeler].[üye no],[Üyeler].[Adı],[Üyeler].[soyadı],[Üyeler].lakabı FROM [Üyeler] "
strSQL = strSQL & "WHERE (([Üyeler].[üye no]) Like '" & txtSearchString & "*') "
End If
Me.lstÜye.RowSource = strSQL
End Sub
2- kod üzerinde geçen şu kısımları açıklarmısınız;
a).If Not IsNull(Me![txtÜyeNo]) Then
b).strSQL = strSQL & "WHERE (([Üyeler].[üye no]) Like '" & txtSearchString & "*') "
c). burda strSQL in tanımlanmasının özel bir nedeni var mı? strSQL değilde aliveli diye tanımlasak ne olurdu? (yoksa şu frm, cmd, txt olayından mı strSQL olarak tanımlandı?
3- bazı yerlerde =IIf(IsNull(... şeklinde kod var, burdaki IIf normal "if" mi?
4-başka bir veritabanı programında bir yere aşağıdaki if li bir kod yazdım,
Private Sub txtödenen_Click()
If Me.txtteklif >= Me.txthesap Then
txtödenen = txthesap / 2
Else
txtödenen = txtteklif / 2
End If
End Sub
ama ödenecek yere hep "hesap/2" değeri gelmekte(yani hep ilk if'in sonucu gelmekte), eğer hesap kısmı boş ise o zaman "teklif/2" değeri geliyor , neden böyle olabilir acaba. yani formulde amaç ödenecek yere hangisi küçükse o gelsin diyorum.