DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
="("&RASTGELEARADA(-5;-1)&" , "&RASTGELEARADA(1;5)&")"
bunun yerine birleştir de adet girdiğimde o kadar adet sayı yazacak formül varsa o da olur.Merhaba,
Bu şekilde işinize yarar mı?
C++:="("&RASTGELEARADA(-5;-1)&" , "&RASTGELEARADA(1;5)&")"
türkçe ama esk versiyon mesela aralık birleştir özelliği bile işime yarar yeterki tek tek seçmeyeyimKullandığınız ofis sürümü ve dili nedir?
Option Base 1
Function test_rastgele()
Dim s1 As Worksheet, i As Byte, x As Byte, dizi()
Set s1 = ActiveSheet: x = s1.Range("A1")
ReDim dizi(x)
For i = 1 To x
rastgele = WorksheetFunction.RandBetween(-2, 2)
dizi(i) = rastgele
Next i
test_rastgele = Join(dizi, ", ")
End Function
çalıştıramadım bunu detaylı anlatır mısınız size zahmetMakro ile örnek
Modüle ekleyip sayfada =test_rastgele() olarak kullanabilirsiniz.
A1 de yazılı değere göre sayıları yazar.
Ekli dosyayı görüntüle 250829Ekli dosyayı görüntüle 250830Kod:Option Base 1 Function test_rastgele() Dim s1 As Worksheet, i As Byte, x As Byte, dizi() Set s1 = ActiveSheet: x = s1.Range("A1") ReDim dizi(x) For i = 1 To x rastgele = WorksheetFunction.RandBetween(-2, 2) dizi(i) = rastgele Next i test_rastgele = Join(dizi, ", ") End Function

değer hatası almayı bıraktım ama o sadece a1 hücresi için oluyor ben sürekli olacak bir işlem istiyorum. c2 hücresine geçtiğimde a2 hücresindeki değeri alayımMerhaba,
- Alt + F11 ile VBA ekranını açın.
- Insert menüsünden Module ekleyin
Ekli dosyayı görüntüle 250853
- Açılan module kodları ekleyin
Ekli dosyayı görüntüle 250854
- Dosyanızı Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı olarak kayıt edin.
Ekli dosyayı görüntüle 250855
Sonrasında 10 numaralı mesajda belirttiğim gibi sayfada kullanabilirsiniz.
https://lifeboxtransfer.com/s/bf01b668-00e5-4210-8fda-4fd83ee92bd0Dosyanızı bu adrese yükleyip paylaşır mısınız?
![]()
Lifebox Transfer: Upload File! Send and Share Large Files
Lifeboxtransfer is a fast file transfer service for sharing your files easily without membership. Click and start sharing your files fast and easily with lifeboxtransfer.lifeboxtransfer.com
Ayrıca profil bilginizi de güncellemeniz gerekmektedir.
Bilgi - Profillerde yazan "Ofis Sürümü ve Dili" bilgisi hakkında
Merhaba Değerli Forum Üyeleri, Belki dikkatinizi çekmiştir. Son zamanlarda birçok üyemize açtıkları başlıklarda cevap vermeden önce "Kullandığınız ofis sürümü ve dili nedir?" şeklinde mesaj yazıyorum. Bu alanın kullanım amacı sizlere verilecek cevaplar için önem arz etmektedir. Bu sebeple bu...excel.web.tr
Büyük Harf Kısıtlaması:
- Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız.
Option Base 1
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
If Target.Column = 4 And Target.Row >= 11 Then
If Target.Value = 0 Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Dim s1 As Worksheet, i As Byte, x As Byte, dizi()
Set s1 = ActiveSheet: x = Target.Value
ReDim dizi(x)
For i = 1 To x
rastgele = WorksheetFunction.RandBetween(-2, 2)
dizi(i) = rastgele
Next i
s1.Range("G" & Target.Row) = Join(dizi, ", ")
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
İlk olarak alt+f11 yapıp vba açıyorumBu kodları (Ö.K.R) yani sayfa1in kod bölümüne ekleyin.
D sütununda değer yazdıkça hesaplama yapılır ve G sütununa yazılır.
Yardımcı sütun olarak kullandığınız L sütunu ve sonrasındaki formülleri de silebilirsiniz.
Aşağıdaki spoyler butonları ile resimleri açabilirsiniz.
Kod:Option Base 1 Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Selection.Count > 1 Then Exit Sub If Target.Column = 4 And Target.Row >= 11 Then If Target.Value = 0 Then Exit Sub Application.ScreenUpdating = False Dim s1 As Worksheet, i As Byte, x As Byte, dizi() Set s1 = ActiveSheet: x = Target.Value ReDim dizi(x) For i = 1 To x rastgele = WorksheetFunction.RandBetween(-2, 2) dizi(i) = rastgele Next i s1.Range("G" & Target.Row) = Join(dizi, ", ") End If Application.ScreenUpdating = True End Sub