Renklendirme sorunu

Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Merhabalar,

Aşağıdaki gibi renklendirme kodu var, fakat saat formatı 00:00 olduğu için 00:00 /01:30 dan önce işlem görmüş adetleri olumsuz ( kırmızı renklendiriyor) bunun normalde yeşil olarak renklendirilmesi gerekiyor. Bir türlü düzeltemedim yardımcı olabilir misniz?



Sub Renklendirme()


Range("A1").Select
Selection.CurrentRegion.Select
fcount = Selection.CurrentRegion.Rows.Count

Range("f2:l" & fcount).Interior.Color = xlNone
Range("f2:l" & fcount).Font.Color = 0


For i = 2 To fcount
For j = 6 To 12

If Cells(i, j).Value > Cells(i, 5).Value Then

Cells(i, j).Interior.Color = 255
Cells(i, j).Font.ThemeColor = xlThemeColorDark1

Else

Cells(i, j).Interior.Color = 5296274
Cells(i, j).Font.Color = -16777216

End If
Next j
Next i

Range("a1").Select

End Sub

SonİşlemSaati

20220308

20220309

20220310

20220311

20220313

00:30​

22:04​

21:12​

21:34​

22:08​

20:53​

00:00​

20:33​

21:24​

20:42​

19:43​

20:38​

01:30​

23:01​

21:59​

17:42​

13:00​

22:13​

01:30​

19:53​

20:37​

19:52​

21:07​

19:46​

 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Örnek excel dosyası paylaşmanızı tavsiye ederim.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sorunu tam anlayamadım maalesef. Kodunuzda F:L sütunlarındaki veriler E sütunundaki veriden büyükse kırmızı olsun diye ayarlamışsınız. Örnek dosyanızdaki tüm veriler de E sütunundan büyük görünüyor. Dolayısıyla da kırmızı oluyorlar. Yeşil olması gereken veri nerede?
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Yusuf hocam, mesele son işlem 18.03.2023 00:00-19:03.2023 01:30 arasında olan müşteri saati bu saatler aralığında yapılırsa yeşil olmalı, 01:31 den sonrası kırmızı olmalı ama 18.03.2023 00:00-19:03.2023 01:30 arasında örnek 18.03.2023 22:00 da işlem yapılmışsa bu da kırmışı (olumsuz) renkleniyor.
yeşil olması gerekiyor.
umarım anlatabilmişimdir.
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Yusuf hocam, mesele son işlem 18.03.2023 00:00-19:03.2023 01:30 arasında olan müşteri saati bu saatler aralığında yapılırsa yeşil olmalı, 01:31 den sonrası kırmızı olmalı ama 18.03.2023 00:00-19:03.2023 01:30 arasında örnek 18.03.2023 22:00 da işlem yapılmışsa bu da kırmışı (olumsuz) renkleniyor.
yeşil olması gerekiyor.
umarım anlatabilmişimdir.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Paylaştığınız dosyada 18.03.2023 00:00-19.03.2023 01:30 diye örnek verdiğiniz veri hangi hücrede yer alıyor?

Dosyanızdaki tüm veriler 0.01.1900 gününe ait.
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Hocam, veriler İndexdeta sayfası ile eşlenerek dataraw dosyasından alınmaktadır ( kapalı dosya)

aşağıdaki kod ile veriler çekiliyor.

Sub saaattabv1()
Sheets("Saat Bazlı Uyum").Activate

Range("A1").Select
Selection.CurrentRegion.Select
fcount = Selection.CurrentRegion.Rows.Count
Range("F1:L" & fcount).ClearContents


Range("F1").FormulaR1C1 = "=indexdate!R[1]C[-2]"
Range("F1").Select
Selection.Copy
Range("F1:L1").Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Range("F1").Select
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False

Range("f2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(VLOOKUP(TRIM(RC3)&R1C,'C:\Users\*****\Desktop\HaftalıkPerformans\[DataRaw.xlsx]Sayfa1'!C2:C8,7,0)),"""",VLOOKUP(TRIM(RC3)&R1C,'C:\Users\*****\Desktop\HaftalıkPerformans\[DataRaw.xlsx]Sayfa1'!C2:C8,7,0))"

Range("A1").Select
Selection.CurrentRegion.Select
fcount = Selection.CurrentRegion.Rows.Count

Range("F2").Select
Selection.Copy
Range("F2:L" & fcount).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False

Sheets("Saat Bazlı Uyum").Activate

End Sub
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi dosyanızdaki verilerde yeşile boyanması gereken bir veri bulunmuyor. Tüm veriler E sütunundaki değerlerden büyük olduğundan kırmızıya boyanıyor. Hücrelerde sadece saat verisi olduğu için hepsi aynı günün saatleri olarak işlem görüyor. Farklı işlem görmesi için hücrelerde günleri de kullanmalı ya da hesaplama yaparken dikkate almalısınız. Ancak dosyanızın işleyişini tam anlamadığım için çözüm öneremiyorum.
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Yusuf Hocam, şöyle anlatmaya çalışayım firmadan işlem gören ürünlerin tamamlanması gereken saatler var belirlenen saatten önce/tam saatinde tamamlananlar yeşil süresi geçenler kırmızı oluyor.

mesela işlem saati gece 00:30 ama işlem 23:00 de tamamlanmış dediğiniz gibi büyük olarak baktığı için kod kırmızıya (geç) düşüyor aslında bunun yeşil (zamanında) olması gerekiyor. koddan anlamadığım için olmadı bir türlü. dediğiniz gibi hücrede/ hesaplamada gün kullanılabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bir verinin yeşil olması gerektiğine Excel nasıl karar verecek?
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Hocam makro dan ama dataraw dosyasında tarihler hep aynı gün yanına bir tarih sütünü açarakat +1 gibi eğer sorgu tarih=saat aralığı içinde ise yeşil tarih =saat aralığının dışında ise kırmızı gibi yapılabilir mi ?

Veya hücre de büyükse/küçükse mevcut çalıştığının dışında saat tanımı olarak saatten büyükse gibi olabilir mi? Çok bilmediğim için başka yorum yapamıyorum doğrusu, yapılabilirse olmazsada çok teşekkür ederim desteğiniz için hakkınızı helal edin
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
23:00’a aslında yeşil olması gerek diyorsunuz ya muhtemelen bir önceki günün 23:00’ı olduğu için öyledir. İşte o 23:00’ın bir önceki güne ait olduğunun kanıtı nedir?
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
merhaba hocam, işlem tarihi var oradan kontrol yapılabilir mi ? kodda tarih +1 gün diye yapılabilir mi biliyorum. veya data raw sayfasında bir sütün daha açarak +1 gün tarih diye yapılsa olur mu

mevcutta sadece hücre büyük/küçük mü diye bakıyor sanırım
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Paylaştığınız Uyum kontrol adlı dosyada Saat Bazlı Uyum sayfasında F1:L1 aralığında tarih olduğunu düşündüğüm veriler var. Örneğin F1 hücresi 21/01/2022 muhtemelen. Dolayısıyla O sütundaki saatler de 21/01/2022 gününe mi ait oluyor?

Eğer öyleyse örneğin F2 hücresindeki 22:13 saati 21 Ocak 2022 gününe mi ait?

Yine eğer öyleyse bu hücreyi nereyle karşılaştırıp erken mi geç mi olduğunu bulacağız?

Makronuzda E sütunuyla karşılaştırma yapılmış. Ancak E2 hücresinde herhangi bir tarih verisi bulunmuyor. E sütunundaki saatleri hangi tarihe ait kabul etmemiz gerekiyor?

Eğer o tarih belli bir tarih değilse örneğin H1 hücresindeki 23/01/2022 tarihi ve o sütundaki saatleri hangi tarihe göre değerlendirmemiz gerekiyor?

Aslında işin tamamı şu noktaya bağlanıyor:

"Herhangi bir verinin yeşil mi kırmızı mı olacağını dosyaya bakan ve sizin gibi işi bilmeyen birisi nereden anlayabilir?"

Örneğin" şu hücrede şu yazdığı için yeşil olmalı" gibi net tanımlamaya ihtiyacımız var.
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Yusuf hocam,

F1,L1 arasında girilen tarihleri çekmektedir. F1 hücresi 21/01/2022 tarihi, O sütundaki saatler de 21/01/2022 gününe o güne ait oluyor doğrudur.

evet F2 hücresindeki 22:13 saati 21 Ocak 2022 gününe ait oluyor.

E sütununda bulunan saatler hedef saat olduğu için sabittir. E sütunundaki saatler F1&L1 arasındaki tarihlere kabul etmemiz gerekiyor.

Üstte belirttiğim gibi e sütunundaki saatler manuel girilmekte sabittir. örnek dediğiniz H1 hücresindeki 23/01/2022 tarihi ve o sütundaki saatleri o günün saatidir.

Şöyle ki;

A&D sütunu arasındaki bilgiler müşteri bilgileridir. E sütunu müşteri son işlem saatidir. şöyle yorumlana bilir, örneğin benim 10 tane koliyi saat 11:45 e kadar tamamlamam gerekiyor. 11:45 den önce/tam saatinde tamamlarsam yeşil (zamanında) 11:46... üzeri gecikme olduğu için kırmızı (geç)
(kalan eksik adet kontrolü yapılmıyor sadece saat uyum performansa bakıyor)

yani 21/01/2022 onaylanan parti E sütunundaki saatlere kadar tamamlanmalı, gece saatleri olan partiler için verilen saat ise 21/01/2022 & 22/01/2022 00:30 a tamamlanması gereken işlemler 21/01/2022 00:00 dan 22/01/2022 00:30 arasında işlem tamamlanmış ise son işlem saati içersin de olduğu için yeşil aşmış durum varsa kırmızı olacak şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. umarım bu kez anlata bilmişimdir hocam.

ayrıca ilginiz için tekrar teşekkür ederim.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Günaydın.

Olayın özünü anladım, zaten en başından beri bunu belirtiyorsunuz. Ancak dosyanızda isteğinize uygun veri yok maalesef. Karşılaştırılacak 7 gün var ama bu 7 günün karşılaştırılacağı gün sadece E sütunu. Yani 21/02/2022 de 22/02/2022 de E sütunundaki 00.00 saati ile karşılaştırılacak. Bu 00:00 saati 21/01/2022 gününe mi yoksa 22/01/2022 gününe mi ait belli değil.

Örnek dosyanızda F2:K3 aralığındaki saat verilerinin yeşil mi kırmızı mı olacağını açıklar mısınız? Yeşilse neden yeşil kırmızıysa neden kırmızı? Hangi renk olacağını tablonun mevcut halinden nasıl anlıyorsunuz?
 
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
35
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
hocam hayırlı günler,

hocam bazı müşterilerimiz +1 buffer ile çalışıyor, f2:k3 arasındaki verilerde güne ait veriler olduğu için, örnek sipariş bu akşam (25.03.2022) 22:00 da düştü siparişin süresi 27.03.2022 saat 00:30 a kadar, müşteri işlemi 26:03.2022 tarihinde 23:00 de bitirdi ise zaten raporda (dataraw) tarih 26:03.2022 23:00 olduğu için saat uyumda da hücreye bu saat geliyor ve E sunundaki saatler sabit olduğu için önce tamamlanmış oluyor.

ama kod büyükse diye baktığı için 23:00 00:30 dan büyük gördüğü için gecikme diyor. mesela orası 24:30 diye tanımlansa zamanın da diyor.

farz edelim ki 26:03.2022 bitiremedi o tarih raporda boş oluyor, sipariş gün atlayıp mesela 27.03.2022 01:15 de tamamlandı ise bu kez o tarihten gidip son işlem saatine bakıyoruz. eğer son işlen saati geçti ise gecikme diye yorumluyoruz.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Üzgünüm ama anlaşamıyoruz maalesef. Siz hala dosyaya sizin gözünüzle bakıyorsunuz. Çözüme ulaşmamız için dosyaya benim (ve dolayısıyla Excel'in) gözüyle bakmanız lazım. Siz belki Rawdata ve Saat uyum dosyalarına bakarak hangi hücrelerin yeşil hangi hücrelerin kırmızı olması gerektiğini anlayabilirsiniz ama ben anlayamıyorum.

Israrla sormama rağmen de hangi hücrenin yeşil hangi hücrenin kırmızı olması gerektiğini ve bunun neden öyle olması gerektiğini anlat(a)mıyorsunuz.

Ben (ya da excel) hangi müşterinizin +1 buffer ile çalıştığını bilmiyorum/bilemem (zaten +1 buffer ne demek onu da bilmiyorum).

Dosyadaki verilerde hangi verinin bir önceki güne ait olduğu için aslında yeşil olması gerektiğini de anlayamam.

Herhangi bir iş sürecinin tüm aşamalarına hakim olmam mümkün değil, burda sadece anlayabildiğim sorunların excel ile çözümüne yardımcı olmaya çalışıyorum.

Tekrar sorayım, örnek dosyanızdaki mevcut verilere göre hangi hücre yeşil, hangi hücre kırmızı olmalı ve neden?
 
Üst