Renkli Hücreleri ayırmak

Katılım
6 Nisan 2007
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba arkadaşlar,

ekte örnek bir tablo var,
bu tabloda renkli olan verileri ayırma konusunda yardımlarınızı bekliyorum,
kod yazmayı bilmiyorum, formül olursa süper olur, sonradan geliştirip kullanmam için
Teşekkürler,
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,547
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ayırmaktan kastınız nedir?
 
Katılım
6 Nisan 2007
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
elimde bu şekilde 700'e yakın veri var, bunların bazıları kırmızı renkli,(hücre içindeki yazılar)
bu kırmızı renkli olan verileri bulup başka bir sayfaya ayırmam gerekli,
 
Katılım
6 Nisan 2007
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
üstad,

gözüm sayfada senden gelecek cevabı bekliyorum,
acil bir iş cıktı,
patron roon ronnn beni bekliyor ))))))
 
Katılım
6 Nisan 2007
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
üstad,

patron bu listeyi hazırlamamı acil olarak bekliyor,

bende seni bekliyorum,

bana formül olarak bir çözüm yolu gösterirsen çook sevinirim.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Aşağıdaki kodu bir modül sayfasına kopyalayın

Sub Makro1()
For a = 3 To 56
Cells(a, 8) = Cells(a, 1).Font.ColorIndex
Next
End Sub

Bu makroyu çalıştrdığınızda H3 sütununda A3'ten aşağı doğru yer alan verilerin font renklerinin numarasını verecek sizin dosyada kırmızı olduğu için 3 çıkacak. Bundan sonra H2 sütununu 3' göre otomatik süzerseniz. Veri tablonuzda sadece kırmızı ile yazılmış olanların kaldığını görürsünüz. Bunu da istediğiniz yere kopyalayabilirsiniz.

.
 
Katılım
6 Nisan 2007
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
yurttaş bey,

excel de acemiyim makroları bilmiyorum, formül şeklinde bi çözüm yokmu acaba yada bu makroyu kısaca nasıl yapabilirim anlatabilirmisiniz?

hem makrolar konusunda bi temel atmış oluruz sayenizde,

Teşekkürler,
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,232
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Excel 2003 e kadar (bundan sonraki sürümü bilmiyorum) sizin istediğiniz fonksiyonlarla yapılmıyor. Ancak makro gerekli.

İlla fonksiyonlarla yapmak istiyorsanız satırı renklendirirken ayrı bir hücreye de renkli olduğunu belirten bir kod koyabilirsiniz (örneğin K gibi) sonra Sayın Yurttaş'ın dediği gibi bu K olan hücreleri süzdürüp istediğiniz yere kopyalayabilirsiniz.
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
yurttaş bey,

excel de acemiyim makroları bilmiyorum, formül şeklinde bi çözüm yokmu acaba yada bu makroyu kısaca nasıl yapabilirim anlatabilirmisiniz?

hem makrolar konusunda bi temel atmış oluruz sayenizde,

Teşekkürler,

Excel'deki yerleşik fonksiyonlarla bunun yapılması mümkün değil.

Bunu yapmak için:

1. Kullanıcı tanımlı fonksiyon yazmak.

2. Yukarıda belirttiğim gibi renk kodunu belirlemek.

3. Eğer renk bir ise ekteki dosyanız gibi bir uygulama yapmak.

Bunların hepsi kod yazımına yani makroya bağlıdır.

Dosyanızda Sheet1'de iken ALT+F11 tuşlarına basarsanız, bu sayfanın kod bölümüne kodların yazılmış olduğunu görürsünüz. Karşılarındaki yeşil yazılar da açıklamalarıdır.

.
 
Son düzenleme:
Üst