Resimlere makro atama ve veri yazdirma

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Merhaba arkadaslar
Soruyu baska bir dosyayla sordum ama cevap alamadim simdi farkli bir dosyayla tekrar sormak istiyorum belki daha anlasilir olur.
Ekteki dosyada yapmak istedigim seyi daha net acikladim.
Tesekkürler
 

Ekli dosyalar

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Arkadaslar bu kadar görüntülemeye ve indirmeye ragmen cevap yoksa demek ki karisik bir durum var eger olmuyorsa satirlara sirasiyla 1,2,3,4 numaralarini atamaya gerek yok. Benim düsüncem Ana Sayfada A1 hücresindeki yazana göre if then kullanmak yani eger a1 x ise x sayfasinda dolu olan satirin bir altindaki satira verileri yazdir. Tabi bunu isleme gecirebilecek kadar makro bilgim yok.
 

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Arkadaslar su sekilde yazdirmayi basardim

Kod:
Sub ekle()

Dim son_dolu_satir As Integer
Dim bos_satir As Integer
Dim i As Integer

If Sheets("HauptMenu").Cells(1, 1) = "X" Then
    
son_dolu_satir = Sheets("X").Range("A65536").End(xlUp).Row
bos_satir = son_dolu_satir + 1

Sheets("X").Range("B" & bos_satir).Value = Sheets("ihtiyac").Range("A1").Text
Sheets("X").Range("D" & bos_satir).Value = Sheets("ihtiyac").Range("B1").Text
    
End If
End Sub
Ana Sayfa'nin ismini HauptMenu olarak degistirdim birde ihtiyac isminde yeni bir sayfa actim.
Kod calisiyor ama sadece bir sefer calisiyor sürekli hale nasil getirecegimi bilmiyorum, birde nasil C sütununa günün tarihini otomatim atayacagimida bilmiyorum umarim bu sefer birileri yardimci olur.
Tesekkürler
 

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Herkes bakıyor dosyaya ancak dosyanızı indirdiğimde açılmıyor başka konularda da benzer sorularınız mevcut ama dosyanızda ne istediğiniz anlaşılmıyor
 

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Geri dönüsünüz icin tesekkürler dosyayi indirdigimde benim bilgisayarimda aciliyor hatta google drive da bile aciliyor excel 2016 kullaniyorum neden kaynaklaniyor olabilir? Cevap gelmeyince ekstra kendim indirip actim calismiyor mu acaba diye.
Soruya gelince resimlerle anlatmaya calisayim o zaman
 

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosyayı içinde resimler olacak şekilde ofis2003 formatında yani xls uzantılı farklı kayıt et ve buraya ekle bakalım
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Resim2 deki D6 hücresindeki 88 sayısını nereden bulup ekleme yaptınız.
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Örnek dosya ekliyorum data sayfasında L ve M sutunlarındaki bilgileri hemen yanındaki liste kutularından seçim yap yapılan seçimleri data sayfası A2 ve B2 hücresine veriyi aktarır C2 hücresine değer yaz ve aktar düğmesine tıkla
 

Ekli dosyalar

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Verdiginiz örnek icin tesekkürler aslinda tam istedigim gibi ama bunu resimlere makro atayarak yapabilir misiniz? Cünkü görselligi cok önemli. Bu arada 88 rakamini "ihtiyac" sayfasinda almistim. A sütununda Tamir, B sütunuda 88 rakami var. Resim olarak atmayi unutmusum
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ekli dosyayı irdeleyiniz.
 

Ekli dosyalar

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Tam olarak anlayamadim ilk olarak X, Y, Z kisilerinin degisimini HauptMenu sayfasinda göremiyorum A1 hücresinde ikincisi calisip calismadigini tam anlayamadim. Kusura bakmayin yoruyorum ama bana cok karisik geldi aküye tikliyorum tamir geliyor bazen gelmiyor ya da sürekli kisiyi secip ondan sonra mi görevi secmem gerekiyor yani X kisisi zaten seciliyken direk görev secemiyor muyum? Belkide benim Excel den kaynaklaniyordur bu aksam baska bilgisayarda denicem tekrar.
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
1.HauptMenu sayfasındak tamir ,boyama,akü vb tıkla
2. ihtiyaç sayfasına git B2 hücresine değer yaz
3-HauptMenu sayfasındaki x.z.y lişi resmlerini tıkla aktarmaları kontrol et
 

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Merhaba tekrardan
Tamam simdi anladim tesekkürler sadece iki sorunum var eskiden HauptMenu de kisilere tiklayinca soldaki tabloda o kisinin istatistikleri gelirdi su an gelmiyor eski makrolarin aynisini kopyalamama ragmen calistiramadim ve kisilerin üzerine tiklayinca HauptMenu sayfasinin A1 hücreside X,Y,Z olarak degismesi gerekiyor buna bagli olarak kisiyi tekrar secmeden görevi direk verebilir miyim? Yani Y kisisi önceden secilmis zaten Y kisinin tablosuda HauptMenu ye gelmis durumda direk görevlerden birine tiklayip Y sayfasina atsin istiyorum hatta degerde yazmaya gerek yok sabit deger olsun tamir = 88 mesela tikladigim zaman bütün bilgilerin direk gelmesi mümkün mü?
Tesekkürler
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
1-HauptMenu sayfasındaki x.z.y lişi resmlerini tıkla
2.HauptMenu sayfasındak tamir ,boyama,akü vb tıkla kontrol et

Diğer istatistik sorunuzu anlamadım ben oraya hiç dokunmadım
 

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,757
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu dosyada resim sayfası ekledim resimleri önce bu sayfaya kopyaladım sonrada resimleri düzelt düğmesine tıkladım sonrada A sutununa resimlerin adını yazdım sonrada resimlerin adını değiştir düğmesine tıkladım
sonrada HauptMenu sayfasındaki resimleri sildim ve resim sayfasındaki adı değişen resimleri HauptMenu sayfasına kopyaladım
burada yapılan resim nesnelerinin isimlerini istediğimiz doğrultuda değiştirmek
doha sonrada resimlere bu makroyu bağladım

Kod:
Sub toplu1()
data = Sheets("HauptMenu").Cells(1, 1).Value
son = Worksheets(data).Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
Sheets(data).Cells(son, 1).Value = son - 1
Sheets(data).Cells(son, 2).Value = Application.Caller
Sheets(data).Cells(son, 3).Value = Date
Sheets(data).Cells(son, 4).Value = 88

End Sub
tek makro bütün resimlerde kullanılıyor.
 

Ekli dosyalar

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Cok sagolun hersey cok düzgün caliiyor cok kücük bisey ben tamir = 88 olsun gibi düsünmüstüm simdi bütün görevler 88 olmus onu degistirmenin bir yolu var mi?
 

tristanfermat

Altın Üye
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
98
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Tekrardan aktar1, aktar2... makrolarini resimlere atadim o sekilde degistirebildim tesekkürler tekrardan
 
Üst