• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resmi tatil bulma

Mehmet Sait

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Merhaba

A1 Hücresine ilgili yılı yazıldığında yıl içerisinde bulunan resmi tatil tarihlerini E4:E20 aralığında yazdırmak münkünmü ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu tatiller bizim ülkemize özgü olduğu için excel bunları bilemez.

Standart olan resmi tatilleri aşağıdaki formül kurgusuyla yapabilirsiniz.

Mesela D4 hücresi için; =TARİH($A$1;1;1)

Diğer resmi tatilleri net ortamındaki kaynaklardan edinebilirsiniz.

Merhaba,

Bu tatiller bizim ülkemize özgü olduğu için excel bunları bilemez.

Standart olan resmi tatilleri aşağıdaki formül kurgusuyla yapabilirsiniz.

Mesela D4 hücresi için; =TARİH($A$1;1;1)

Diğer resmi tatilleri net ortamındaki kaynaklardan edinebilirsiniz.

Teşekkür ederim

1 Yıldan eski bir konu ama "Libre Office" kullanan varsa, aşağıdaki formül yardımcı olur....

.

Son düzenleme:
Sayın Mehmet Sait Merhaba

Ekli dosya her yıl "TATİL GÜNLERİ" Butonuna basılması ile oluşuyor. Ancak Dini Bayramlar (Ramazan, Kurban) günleri yıllar itibariyle değişiklik gösterdiğinden sabit bir formül veya makro yazılımı ileriki yıllarda doğru sonuç vermeyebiliyor. Dini Bayramlar ile ilgili ayrı bir seçenek bulunmaktadır. Dosyayı incelediğinizde her yıl kullanabileceğiniz bir dosya diye düşünüyorum. Dosyayı oluşturmakta bana yardımcı olan ustalarıma da tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın Mehmet Sait Merhaba

Ekli dosya her yıl "TATİL GÜNLERİ" Butonuna basılması ile oluşuyor. Ancak Dini Bayramlar (Ramazan, Kurban) günleri yıllar itibariyle değişiklik gösterdiğinden sabit bir formül veya makro yazılımı ileriki yıllarda doğru sonuç vermeyebiliyor. Dini Bayramlar ile ilgili ayrı bir seçenek bulunmaktadır. Dosyayı incelediğinizde her yıl kullanabileceğiniz bir dosya diye düşünüyorum. Dosyayı oluşturmakta bana yardımcı olan ustalarıma da tekrar teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Geri