Rezervasyon takibi

seddur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Merhabalar.Ekli dosyadaki Döküm sayfası "F" sutunundaki DOLU metnini Durum sayfasındaki tabloda ilgili hücreye yazdırmak istiyorum.Örneğin Döküm sayfasındaki A blok Kat:1 Ocak-1/15 yazan satırın "F" sutunundaki "DOLU" metni Durum sayfasındaki tabloda adresini bularak ilgili hücresine DOLU yazacak ve dolu hücre rengi kırmızı boş hücre rengi ise yeşil olacak şekilde tasarlamak istiyorum.Bir de tabloya verilecek ismi comboboxdan çağırmak istiyorum yani üç ayrı tablo aynı sayfada combobox üzerinden ayrı ayrı gösterilebilsin.Yardımcı olacak arkadaşa Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

seddur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-12-2024
Yeni bir dosya hazırladım.Buna göre açılan userformdaki commandbuttonlar "Döküm" sayfası "F" sutunundaki değere göre DOLU yada BOŞ yazacak.Yani rezervasyon durumu öğrenilmek isteniyor.Aşağıdaki kod ile commandbutton ile "F" sutunun ilgili hücresini birbirine bağladım ama kodları yazmak çok uzun sürecek toplamda 350 adet buton olacak.
CommandButton13.Caption = Sheets("Döküm").[f2].Value
If CommandButton13.Caption = "DOLU" Then
CommandButton13.BackColor = RGB(23, 60, 89)
CommandButton13.ForeColor = RGB(255, 255, 255)
Else
CommandButton13.Caption = "BOŞ"
CommandButton13.BackColor = RGB(255, 165, 0)
End If:

Ekli dosyalar

Ziynettin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
office2010
1. mesajda oda sartı olmadan yapılan çalışma.

Ekli dosyalar

seddur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-12-2024
Çok Teşekkür ederim,elinize sağlık.Bu vesile ile bir şey sormak isterim.Aynı sayfada birden fazla tablo ile çalışabilirmiyim.5 ayrı tablom var butona tıkladığımda aynı hücre aralığında tablolar arasında geçiş yapabilirmiyiz.Cut-paste metodu ile uygulamaya çalıştım ama beceremedim.Başka bir yolu varmıdır acaba

Son düzenleme: