• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Saatin güne çevrilmeden toplanması...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kalitek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TÜRKÇE
Merhabalar!:)

Sorguda sürelerin toplamına ihtiyacım var. Diyelim ki operasyon sürelerinin toplamını istiyorum.Örneğin 22:30 ve 15:30 saatleri var. Ancak toplamın gün hesabına dönüşmesini istemiyorum. Yani 38:00 saat olarak toplamasını istiyorum ama sistem 24 saati atıp (1 güne çevirip) 14:00 olarak veriyi veriyor. :???: Bunu 38:00 saat olarak nasıl gösterebilirim.

(Not: Operasyon süresi verileri de [Bitiş Saati]-[Başlama Saati] hesabından elde edilmektedir.)
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.:yardim:
Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

Merhaba;

Kod:
SELECT Tablo1.tarih1, Tablo1.tarih2, Abs(DateAdd("n",[tarih1],[tarih2])) AS gecendk, [gecendk]\60 & Format([gecendk] Mod 60,"\:00") AS toplamsure
FROM Tablo1;

İlgili alanların isimlerini değiştirirseniz toplam süreyi saat ve dakika olarak görürsünüz..

Saat farkı...

Tekrar Merhabalar,:hey:
Bu arada önceki sorularımda yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.:)
Saat farkı hususunda bir sorunum var. Mesela 23:00'te başlayan bir operasyonun 02:00'de bittiğini düşünelim.Operasyonun süresinin tespiti için çıkarma işlemi yaptığımda haliyle büyük olan rakamdan küçük olan rakam çıkarılıyor ve işlem yanlış sonuç veriyor.
Yapılması gereken işlemleri adım adım belirtirseniz çok sevinirim.:yardim: Çünkü program hususunda çok detaylı bir bilgiye sahip değilim maalesef. Yardımlarınızı bekliyorum.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

Önceki sorunuza yazmıştım fark için oradaki " dateadd " yerine " datediff " yazacaksınız, ayrıca böyle soru sormayın lütfen örnek olmadığı gibi yeterince açık değil ve farklı yerlerde sormak ta iyi olmuyor..

Geri