• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sabit kalan tarih

Excel Vers. ve Dili
2021 64 Bit Tr
Herkese iyi geceler,
Aşağıdaki açıklamadaki konuda yardıma ihtiyacım var. Mümkünü varsa destek olur musunuz?

D sütununda elle yazdığım sayılar var. D sütunun boş olup olmamasına göre C sütunundaki formül tarih yazıyor.
Bu şekilde tarih sabit kalmıyor. D sütunu dolu ise her gün değişiyor.
Şu şekilde bir şey yapılabilir mi?

Formülle yapılması şartı ile:
D sütunu boş değilse C ye tarih yaz ama tarih sonraki günlerde değişmesin. C'ye veri yazıldığı günkü tarih sabit kalsın.
https://s7.dosya.tc/server18/0mgai4/tarih.xlsx.html

Ekteki dosya işinizi görebilir. Sayfa1 in kod bölümüne bakabilirsiniz. Range("D5:D24") arasına veri girildiği gün yanındaki C sütununa yazılır.

Merhaba,
Formülle şu şekilde yapılabilir:
Kullanmadığınız, ya da gizli bir hücreye yazılmasını istediğiniz tarihi elle girersiniz, daha sonra formülle o hücreye referans verebilirsiniz. Mesela; o hücre A1 olsun...
Kod:
=EĞER(D2="";"";$A$1)
Alternatif olarak mevcut formülünüzü kullanırsınız, ama dosyanızı kaydetmeden önce dolu hücreleri kopyala-özel yapıştır işlemi ile değere dönüştürerek kalıcı hale getirebilirisiniz.
Ya da D sütununa yazı yazacağınız zaman C sütünunda Ctrl+Shift+Noktalı virgül( ; ) tuşlarına basarak seçili hücreye tarih yazdırırsınız.

Formülle çözüm;
Exceli açın Dosya>Seçenekler>Formüllere girin ve resimde kırmızı kutucuk ile belirtilen yerleri resimdeki gibi yapınız.
Resim linki: https://imgyukle.com/i/I459qA
D5 ten sonraki dolu hücreleri silin.
C5 hücresine gelin ve aşağıdaki formülü yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞER(D5<>"";EĞER(C5="";BUGÜN();C5);"")
D sütununa girdikçe tarih bilgisi sabit kalacak şekilde C sütununa gelecektir.

ÖmerBey,
Önerileriniz için çok teşekkürler. D'ye veri yazdığımda hiç C'ye hiç bakmayayım kendiliğinden tarihi yazsın istiyorum.
Düşünüyorum da bu durum formülle olamaz galiba.
MS böyle bir işlev ekleyebilir aslında. =SABİT_BUGÜN() 'Hücreye girildiği günün tarihini sabit bırakır.

muratboz06
Öneriniz için çok teşekkürler. Dediğinizi gözlemlemek için günün değişmesini beklemeliyiz galiba.
Dosya>Seçenekler>Formüller Buradaki değişim diğer dosyalara da etki edecek sanırım. Sorunlu gibi geliyor bana.
2. iletinizdeki makrolu çözümü uygulamak en doğrusu sanki.

Aşağıdaki işlemi deneyiniz. 1 dk da farklı görürsünüz.

Kod:
=EĞER(D5<>"";EĞER(C5="";BUGÜN();C5);"")
formülü yerine
=EĞER(D5<>"";EĞER(C5="";ŞİMDİ();C5);"")
kullanınız.
C sütununun formatını saati gösterecek şekilde seçiniz.

muratboz06
Tekrar teşekkürler.
8. iletideki son açıklamaya göre işlem istediğim gibi olabilmekte fakat Dosya>Seçenekler>Formüller burada yapılan değişimin nelere yol açacağını bilemiyorum.
1. Bu değişim sadece bu dosya için mi geçerli oluyor. Bu dosyayı açtığım diğer bilgisayarda da geçerli midir?
2. Benim makinede orada 100 yazıyordu ve tik yoktu. Şimdi 100 yerine 1 yazdık, bu ne anlama geliyor?

Sayın İdris SERDAR Bey,
Dosya için teşekkürler.
Bilginiz olması açısından dosya ile ilgili iki yeri ifade edeyim:

1. Yöntem 1 sayfasında F3 hücresindeki formül ile F4 hücresindeki formül farklı(Yukarıdan aşağı sürüklenmemiş.):
F3: =EĞER(E3<>"";EĞER(F3="";ŞİMDİ();F3);"")
F4: =EĞER(G4<>"";EĞER(F3="";ŞİMDİ();F3);"") E4 yazınca sonuç veriyor

2. Yöntem 2 sayfasında tarih yazdırmak için CTRL+; tıklayın denmiş. Bu olmuyor. CTRL+SHIFT+; ile olabiliyor.

Dosya>Seçenekler>Formüller buradaki ayarları değiştirin demişsiniz. Bu değişim olunca bilgisayarımdaki diğer Excel kitapları hesaplaması ile ilgili problem çıkar mı? Bu ayarlar tam olarak ne yapıyor?

.

Evet. Bazı hatalar olmuş. Dosya güncellendi.

.

Geri