DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Verilerin uzunlugu değişken walabi ben 3 5 satır sembolik eklemıstımVerileriniz standart olarak dosyadaki gibi ise aşağıdaki formül işe yarayabilir. Ünvanların A.Ş. ve LTD. şeklinde bitmesi düşüünülerek iş görebilir. Verilerinizin biitiş şekli farklı ise farklı formüller gerekir.
=SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("A.Ş.";A1)-4)
=BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL(". ";A1)-1))
emeginize saglık bir şekilde oldu ama nasıl oldu anlayamadım. sizin tablonuzdakileri uyguladımMakro (Vba) ile ilgileniyorsanız işinize yarayabilecek bir KTF ( Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon ) içeren örnek dosya ekledim. Daha önce bu sitede paylaşılan bir fonksiyon. İşinize yarayabilir.
emeginize saglık üstatlarım aş olanlarda çözdüAçıklamasını şöyle yapmaya çalışayım. Metinlerde ayırma yapmak için ortak anahtar bir karaktere yada kelimeye ihtiyaç olduğunu düşünün. Size isimler gerekli. Verilere baktığımızda metin içersinde isimlerden önce A.Ş. ( 4 karakterli bir metin ya da boşluk ile beraber 5 karakter ) ortak olarak geçtiği görülüyor. Bu durumda yazacağımız fonksiyona sözel ifade olarak şunu diyebiliriz. A.Ş. metnini bul ve bu metinin sağında kalan karakterleri bana getir. Gibi gibi. Sayın ccuneytin ve benim ilk yazdığımız formüller bu işe yaramakta.
Makrolu çözümde ise şunu yapabilmektesiniz. Örneğin aşağıda gibi bir metin var.
Akbank A.Ş., Yapı Kredi A.Ş., Halkbankası A.Ş, İşbankası A.Ş., Vakıfbank A.Ş.
Yukardaki metni makrolu dosyada A2 hücresine yapıştırın. ve B2 hücresine şu formülü yazın
=Metin_Ayır(A2;1;",")
Anlaşılması daha kolay olacaktır . Formül içinde virgül karakteri yerine A.Ş. metnini de kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda YERİNEKOY şeklinde bir fonksiyon kullanmaya gerek duyulmakta.
Dosyanın yeni hali ektedir. Kontrol ediniz.
avans (02/09/2024 tarihli 1267855338 sorgu no'lu QNB Finansbank A.Ş. Ali DEMİR
bunun içinde
Kod:=KIRP(SOLDAN(SAĞDAN(YERİNEKOY(A1;"A.Ş.";YİNELE(" ";300));300);300))
yazıp aşağı doğru çekiniz.