Soru Şarta Bağlı Değerleri Bulma Hakkında...

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-02-2026
Merhabalar,
Günlük yada haftalık bazda çalışılacak testlerin olduğu listem mevcut (hastane programından alıyorum).
Bu listemde ilgili testleri sütunlara yazmaktayım, her hastanın çalışılacak testleri de ilgili test adının altında işaretli olmaktadır.
Yapmış olduğum (manuel),
Listede hastaları tek tek kontrol edip, hangi testleri işaretli ise onları, her teste ait açmış olduğum test sayfasına yazıp kendim sıra numarası vermekteyim.
Bu işlemleri mesela listemin yanında bir buton olsa ona bastığımda otomatik olarak hangi hastanın hangi testi var ise belirtilen sayfalara aktarabilse:-(
Eklemiş olduğum örnek dosyamda açıklama sayfasında gerekli işlemleri de anlatmaya çalışmıştım.

Ekli dosyalar

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Sayın kulomer46 ,
Öncelikle ilginiz için çok ama çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık, isteğim doğrultusunda güzel bir kod hazırlamışşınız. Yalnız orjinal listede değerlendirme yapar iken , Bir kaç husus konusunda sıkıntı yaşadım,şöyle ki;
1- "E-M" sütunlarında bulunan test isimlerinin yerleri değişkenlik gösterebiliyor:-( Test isimleri ni birebir arama yapdıktan sonra ilgili değerleri kontrol etse:-(
2- Bir ricam daha olacaktı, F sütununda yer alan Barkod numarasını dikkate alıp , aktarılan test sayfasındaki listede bu barkod numaralı hasta var ise uyarı versin ve listeye aktarmasın.
3- Son bir ricam, test sayfalarında bulunan G sütununa da aktarılan veri hangi gün aktarıldı ise o günün tarih bilgiside eklenebilir mi acaba:-(

Son düzenleme:

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Merhabalar,
En azından bir önceki mesajimda yazmış olduğum 1.madde bulunan bir düzenleme imkânı olabilir mi????????

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027
Merhabalar,
En azından bir önceki mesajimda yazmış olduğum 1.madde bulunan bir düzenleme imkânı olabilir mi????????

Tekrar merhaba
Dün dosyanız üzerinde çalıştım ve yukardaki #3 nolu mesajınızdaki 1. ve 3. taleplerinize cevap veren kodları hazırladım.
Şu an itibariyle 2. nolu talebinize çözümü vakit bulabilirsem daha sonra ekleyebilirm.

Dosyanız Ek' tedir.

Selamlar...

Ekli dosyalar

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Sayın kulomer46,
İnanın nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. :)
Emeğinize,ilginize çok teşekkür ederim.
Belirtmiş olduğunuz gibi, #3 nolu mesajımdaki 2.maddedeki durum haricinde tam istediğim gibi olmuş.
Çok teşekkür ederim gerçekten...

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-06-2027
Sayın kulomer46,
İnanın nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. :)
Emeğinize,ilginize çok teşekkür ederim.
Belirtmiş olduğunuz gibi, #3 nolu mesajımdaki 2.maddedeki durum haricinde tam istediğim gibi olmuş.
Çok teşekkür ederim gerçekten...
Selamlar.
Kolay Gelsin...

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Ömer bey merhabalar,
Harika olmuş gerçekten , çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık...Kolay gelsin , iyi çalışmalar diliyorum.

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-06-2027