• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Şarta Bağlı Kopyala/Yapıştır Hakkında.

Merhaba,
Items özelliğinden faydalanmak zaruret oldu. Key değerleri 1 den fazla olamıyor. Ben atlamışım.
Kodlarınızı yeniden düzenledim
Ömer sabrınıza ve emeklerinize inanın çok ama çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık gayet güzel şekilde çalışıyor harikasınız. Eğer ki olur da iler de de yeniden sütun eklemem gerekir ise (d11 gibi) şimdiki kodların üzerine bir önceki eklediğim gibi ekleyebilir miyim?
 
Aynen ekleyebilirsiniz.
Ancak bu sayı giderek artııyorsa doğru çözüm bu mudur çok emin değilim. Hem kodlar uzuyor hem de bir sürü değişken ve obje ekleniyor.
Bu bana garip geldi.
Nesneyi doğru kullanamıyor olabilirim. Zira ilk başta da dediğim gibi ilk kez Scripting.Dictionary kullandım. Hem de tam 11 tane tek bir kod bloğunda.
 
Aynen ekleyebilirsiniz.
Ancak bu sayı giderek artııyorsa doğru çözüm bu mudur çok emin değilim. Hem kodlar uzuyor hem de bir sürü değişken ve obje ekleniyor.
Bu bana garip geldi.
Nesneyi doğru kullanamıyor olabilirim. Zira ilk başta da dediğim gibi ilk kez Scripting.Dictionary kullandım. Hem de tam 11 tane tek bir kod bloğunda.
Ömer bey, ilk kez demenize rağmen gerçekten harika bir iş görüyor benim açımdan, diğer dediğiniz kısım içinse doğrusu bilgim olmadığı için bilemedim ne desem.
 
iyi günler konu biraz buradaki konuya benziyor diye buradan yazdım. 2 şartlı bilinmeyeni başka sayfada aynı satırda aratarak, var ise aynı satırdaki başka bir hücredeki bilgiyi istediğim yere yazdırıyorum. İnşallah derdimi anlatabilirim :)
ana sayfa =sayfa 1 (tüm bilgileri buradan girilerek verideposu sayfasına gönderiyorum.)
verideposu =sayfa 2
kişi bazlı aylık görev rpr= sayfa 3
Sayfa 1 de sadece isim seçiliyor ve sayfa 3 te j1 aktarılıyor. Sayfa 2 kayıtlı bilgiler var. Kaydın gelmesini istediğim sayfa adı sayfa 3 .
Sayfa 3 de 30 günlük “d3-d33” arasında tablo var. Ayın 1 ile 31 arasında. Ve j1 de bulunması istenen isim. (bu da sayfa1de p8 den gelen isim). D3 teki gün ve j1 deki isme göre;
-Şimdi sayfa 2 de tarih sütunu a da tarihi bulacağız tarihle aynı satırda g, h, ı, j, k sütunlarında isim var,(herhangi birinde olabilir, aynı isim 2 defa olmaz.) herhangi birinde istenen isim var ise aynı satırdaki f hücresindeki bilgi sayfa3 te e3; d3 teki h3; e3 teki ı3 e yazılacak.
İsim yok ise bir şey yazılmayacak.
Bunları 4, 5 ….33. satıra kadar yazıyorum.
-ben kullandığım fomul ile yaptım ancak çok yavaş. Her hücre için ayrı bir yerde hesaplatıyor, oradan da eğer hata programıyla istediğim satıra yazıyorum.
=İNDİS(verideposu!$F:$F;KAÇINCI($D3&$J$1;verideposu!$A:$A&verideposu!$G:$G;0))
=EĞERHATA(ARA(2;1/(M3:p3<>"");(M3:p3));"")
Bu işlem çok yavaş çalışıyor. 1 dk sürüyor işlem. Acaba bu işlemi makro ile yapabilrmiyim .
 
@fethi46
Konuların karışmaması, yazışmaların takip edilmesi için denzer dahi olsa ayrı başlık açmanız önemlidir.

Ayrıca örnek dosyanızı da ya da altın üye değilseniz paylaşım sitelerine yükleyerek paylaşım linkini göndermeniz
Sorunuzun hızla cevap bulması adına daha faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst