Soru Şarta Bağlı Veri Silme Hakkında..

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-02-2026
Merhabalar,
Çalışma sayfamda "E2:Z2" aralığında test isimleri , "A" sütununda da hastalara ait T.C. No'ları bulunmaktadır. Manuel olarak yapmış olduğum işlem adımlarım ise ;

1- "E2:Z2" aralığında test isimlerinden "HD-20" ve "VY-20" test isimlerine bakıyorum ve bu iki testte "X" işareti var ise ,
2- "A" sütununda bulunan hasta T.C.No'sunu "A" sütununda arıyorum , var ise bu sefer yalnızca "VY-20" testinde "X" işaretine bakıyorum,
3- Bu durumda da "HD-20" ve "VY-20" nin her ikisinin işaretli olduğu satırdaki "VY-20" nin işareti siliyorum.

Acaba bu işlemleri kod ile yaptırabilir miyiz? Ekte ki dosyamda da durumumu açıklamaya çalıştım.

Ekli dosyalar

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Sanırım çok karışık gibi duruyor işlem ler:-(
İlk mesajımda yer alan işlem basamaklarını kolaylaştırmak adına görüşleriniz de değerli benim adıma.

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Merhaba Sayın , "muygun"
Tamda istediğim şekilde olmuş, ellerinize , emeğinize sağlık.Çok ama çok teşekkür ederim.
Aynı işlemi bir kaç test için daha yapmam gerekecek

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Sayın muygun tekrar merhabalar:-(
"3" nolu mesajınızdaki dosyayı indirdim gayet güzel istediğim şekilde çalışıyor. Lakin üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan orjinal dosyamdaki verileri kopyala/yapıştır yapıp sizin dosyanıza ekledim ve kodları çalıştırdığımda "VY-20" testindeki işaretlerin hepsini siliyor:( Hatta dosyayı ekledim. Acaba sizdede aynı şekilde mi oluyor merak ediyorum. Oysa ki hiç bir değişiklik yapmadan denemiştim. Hata neden olabilir çok merak ediyorum doğrusu.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tek veri olduğu için sanırım kurguyu doğru yapamadım.
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Sayın muygun merhabalar,
Gerçekten çok teşekkür ederim, emeğinize,ilginize..Gayet güzel oldu şimdilik. Diğer test grupları içinde kendim uygulamaya çalışacağım hemen.:)

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Sayın muygun merhabalar, :-(
Kusuruma bakmayın nolursunuz:-( Mahçup da oluyorum her defasında.
6 nolu mesajınızdaki dosya ya diğer test gruplarımı da eklemeyi başardım. Aslında tamda istediğim gibi çalışmakta. Sanırım küçük bir sorunum çıktı. Şöyle ki;
-Son yapmış olduğunuz dosyada mesela "A2:Z2" aralığında "HD-20" veya "VY-20" test ismi olmadığında ,
-"AA2 ve AB2" hücrelerine yapmış olduğunuz "KAÇINCI" formülünde de "#YOK" değeri çıkmakta,
-Bu durumda kodları çalıştırdığımda yanlış değerlendirilmekte.
-Bu durumun yani "HD-20" veya "VY-20" test isimlerinden herhangi birinin olmaması veya "KAÇINCI" formülünde "#YOK" değeri olduğunda ,
-Kod çalışmasa olur mu :-(

*Bu mantıkla yaklaşık 6 adet daha test grubum var onları da bu yapmış olduğunuz kodlara göre düzenledim. Değerlendirme yaptığımda bir yada iki test ismi "A2:Z2" aralığında olmadığında yanlış sonuç aldığımdan dolayı bu durumu da çözüme kavuşturmak istemekteyim:-(

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Amaç sorunsuz çözüme ulaşmak. Bu nedenle sormaktan çekinmeyin.
Eki deneyin.
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

yesimgurol

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
14-02-2026
Sayın muygun , Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum gerçekten.. Harika oldu ve çok mutlu ettiniz beni.
Tekrar ilginize, emeğinize çok teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim.:)