Şartları hücredeki renkden alma

Excel Vers. ve Dili
2003 - 2007 Türkçe , İngilizce
Merhaba;

kusura bakmayın parazit yapıyorum. yeni bi konu acmak istemedim bu konuyu görünce..basta imkansız gibi geldi ama excel de imkansız bişe yoktur diye düşünüyorum :)

örnek ekte yardım talep ettigim konuyu detaylı olarak yazdım.kosullu bicimlendir ile yapılabilir gibi gözüküyor ama işin içinden cıkamadım sizinde az önceki dosyaları incelemek istedim belki oradan yakalayabilirim diye fakat 2007 sürümü oldugu için acamadım.:S eki incelermisiniz. lütfn.

Kolay Gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
eger yanlis anlamadiysam dosyaniz ektedir..
öncelikle teşekkür ederim.evet buda olabilir ama bu tam olarak istedigim şey degil.

tasarladıgım şey şu şekilde olablir mi bilmiyorum.;

a sütununda isim var

b sütunundada takım var yani a eşitse b sütununa c sütuna a daki isimleri hem versin hemde renkli versin

cok mu karısık oldu.sanırım anlatamadım.ekte sonuc kısmına bakma fırsatınız olursa nasıl bişe istedigim daha kolay anlıyabilirsiniz.

Sayğılar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Benim verdigim ornekte de kosullu formatin uygulama bolumunu uzatirsaniz eger istediginiz gibi bir sonuc elde edersiniz..

ekli dosyayi tekrar inceleyiniz, $K4 kosullu format icerisinde asagiya dogru yuruyebilen kriteriniz, renklenmesini istediginiz ilk satiri k4 ise boyle baska bir yer ise o sekilde degistirebilirsiniz..

baska sayfada kullanacaksaniz araliklariniza isim vererek yapmanizi tavsiye ederim..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
dediginizde haklısınız fakat benim listemde 300 kişi var ve onları sizin yaptıgınız sekilde yaparsam örnek veriyorum sayfa 2 ye yaptım ben 300 kişi tek seferde göremem tek tek isimleri secmem gerekiyor öyle degilmi.amacım 200-300 ismin sayfa 1 deki takımının rengine göre sayfa 2 de de renklendirmek.makrosuz bu mümkün mü yada 300 ismide kossullu bicimlendirme ile tanımlıyacam sanırım.

Saygılar.

Kolay Gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Sayin Doli calismayi yaparken isimleri bir seferde seciyorum kosullu bicimlendirmeyi acarsaniz 3 adet kosullu bicimlendirme var bunlarin uygulanacak satirlarini degistirseniz sadece 3 islemde bitmis olur, yani takim asdedi kadar islem yaparsiniz..

Excel Vers. ve Dili
Sayin Doli calismayi yaparken isimleri bir seferde seciyorum kosullu bicimlendirmeyi acarsaniz 3 adet kosullu bicimlendirme var bunlarin uygulanacak satirlarini degistirseniz sadece 3 islemde bitmis olur, yani takim asdedi kadar islem yaparsiniz..
hmm evet haklısınız. pardon ben ona dikkat etmemişim.yardımınız için teşekkür ederim mustafa bey.takıldıgım yer olursa tekrardan yardımınızı rica edebilirim.

Saygılar

İyi Günler

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
isterseniz sayfa 2 iicn isim tanimlamali bir ornek daha yapayim..