• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şartlı tekrarsız listeleme

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba arkadaşlar.
Belirli şarta göre B sütunundaki listesi c sütununa tekrarsız listelemek istiyorum.
B sütununda kategori adları olduğunu ve a sütununda da gelir-gider şeklide olduğunu düşünelim. c sütununa gelir, d sütununa gider olanları nasıl listeleyebilirim?
Teşekkür ederim.

Selamlar

C2 Hücresine

Kod:
=EĞER(A2="Gelir";B2;"")

D2 Hücresine

Kod:
=EĞER(A2="Gider";B2;"")

Yazdıktan sonra aşağı doğru çekin

Merhabalar
öncelikle teşekkür ederim. ancak o zaman aralarda boşluklar oluşutor. bende şöyle bir formül yazdım. acnak küçük formülünün sırasını belirleyen yerde bir hatam var. Bu yüzden tekrar eden kaydı da getiriyor. Acaba neresi yanlış olabilir? yada buraya nasıl bir kontrol uygulamam gerekiyor.
Kod:
=KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$20="Gelir";EĞER(EĞERSAY($C$2:C2;C2)=1;$A$2:$A$20;"");"");SATIR(A1))

Merhabalar
öncelikle teşekkür ederim. ancak o zaman aralarda boşluklar oluşutor. bende şöyle bir formül yazdım. acnak küçük formülünün sırasını belirleyen yerde bir hatam var. Bu yüzden tekrar eden kaydı da getiriyor. Acaba neresi yanlış olabilir? yada buraya nasıl bir kontrol uygulamam gerekiyor.
Kod:
=KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$20="Gelir";EĞER(EĞERSAY($C$2:C2;C2)=1;$A$2:$A$20;"");"");SATIR(A1))

Nasıl boşluklar oluşuyor anlayamadım.

harici yükleme sitelerinden birine örnek dosya yüklerseniz.
diğer arkadaşlarımızda çözüm üretebilirler

merhabalar
arkadaşlar bir tek burada takıldım. bu konuda hiç önerisi olan bir üstat yok mu? benim yaptıklarım bir yeri hep eksik kalıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Özet tablo kullanarak kolaylıkla istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Örnek dosyanıza baktım, ilk mesajınızdaki soruyu okudum.
Dosyanızla sorduklarınızı örtüştüremedim.

Merhaba,

C1 hücresine Gelir yazınız.
D1 hücresine Gider yazınız.

C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp sağa ve alta doğru sürükleyiniz.

C++:
=EĞERHATA(ARA(2;1/(($A$2:$A$100=C$1)*(EĞERSAY(C$1:C1;$B$2:$B$100)=0));$B$2:$B$100);"")

Merhabalar
Kod:
Merhaba, sorudan anladığım kadarıyla bir formül yazıyorum.
=EĞERHATA(İNDİS(A2:A20;KÜÇÜK(EĞER(B2:B20="Gelir";SATIR(B2:B20));SATIR(1:19))-1);"")

Merhaba
Değerli üstatlarım. Deneyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

Geri