• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır ilişkileri

yok hocam başlık satırı ortalayacak il adı sondan hizalayacak teşekkürler

Teşekkürler hocam istediğim gibi

Rica ederim.

Yalnız formülü kendi dosyanıza uyarlarken formülü yazdığınız hücrenin fontunu ( yazı karakterini ) Courier olarak düzenlemeyi unutmayınız..

.

Hocam haklısınız başka fontta neden olmuyor?

Courier, sabit genişlikli font olduğu için bu fontu kullanmak zorunda kaldık, çünkü iki hücreyi aradaki boşlukları ilave ederek hizaladık, bu hizalamanın doğru oturması için bütün harf ve karakterlerin aynı genişlikte olduğu fontu kullanmamız gerekir.

Slm arkadaşlar
2. mesajdaki örneği iki satırda yazmamız ve istediğimiz yazı fontunu kullanarak yapmamız mümkün mü? Teşekkürler...

Sn Karaağaç
"İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE" sayfayı ortalayacak. "HATAY" ise sağdan aynı hizada olacak. ve bu satırlar değişken olduğu için uzun cümlelerde bu şekilde uygulama mümkün değil.

Formülün bulunduğu hücreyei kes / yapıştır ile istediğiniz satıra taşıyabilirsiniz. Yazı fontunu değiştirirseniz hizalama istediğiniz gibi olmaz. Daha önceki mesajda bunun nedenini açıklamıştım.

.

Hocam ilk örnekte tek hücrede yapılmıştı. "il milli eğitim müdürlüğüne" ayrı "hatay" ayrı bir satırda olursa hizalamamız mümkün olabilir diye düşünmüştüm. Biliyorsunuz resmi yazışma kurallarında Times yazı fontu esastır.

Hocam ilk örnekte tek hücrede yapılmıştı. "il milli eğitim müdürlüğüne" ayrı "hatay" ayrı bir satırda olursa hizalamamız mümkün olabilir diye düşünmüştüm. Biliyorsunuz resmi yazışma kurallarında Times yazı fontu esastır.

İlk satır;

Kod:
=Sayfa1!A2

İkinci satır,

Kod:
=YİNELE(" ";UZUNLUK(Sayfa1!A2)-UZUNLUK(Sayfa1!A3))&Sayfa1!A3

Yazı Font "Courier "

Yazı fontu isteğe bağlı olarak yapılması belki makroyla olabilir. Denedikten sonra geri dönüş yaparım.

.

İlk satır;

Kod:
=Sayfa1!A2

İkinci satır,

Kod:
=YİNELE(" ";UZUNLUK(Sayfa1!A2)-UZUNLUK(Sayfa1!A3))&Sayfa1!A3

Yazı Font "Courier "

Yazı fontu isteğe bağlı olarak yapılması belki makroyla olabilir. Denedikten sonra geri dönüş yaparım.

.

Ömer Hocam ;
Dönüş yapmadız?

Merhaba,

Font değişikliği ile istediğinizi maalesef yapamadım.

.

Geri