Satırları silmek

Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhaba
çalıştığım şirkette parça listelerim var.(3000 den fazla satırlık). Sarı ile işaretli olan kısımları (örnek olarak işaretliyi verdim) ve daha fazlasını siliyorum. Amacım sadece kontrol edeceğim kısımların kalması.(3000 satırdan sile sile 250-300 satıra indiriyorum) En sade halini daha sonra çıktı alıyorum ve kontrol edilyorum. örnek olarak bana makro oluşturabilir misiniz acaba? Satıra göre silme değil de içeriğe göre silmenin olması gerekiyor. Excelde mesela 4049730100 var sa o satırı komple silsin.

Teşekkürler

https://hizliresim.com/0oD4UP
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Linki inceler misiniz. #2. mesajdaki deg değerine silmek istediğiniz değerleri başına ve sonuna * ekleyerek yazabilirsiniz.
Eğer dosyanıza uyarlayamazsanız dosyanızı resim olarak değil, küçük bir örnek excel hazırlayıp yapılmasını istediğinizi yazarak ekleyiniz.


.
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Alternatif kodu deneyiniz.
Kod:
Application.ScreenUpdating = False
For H = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row To 1 Step -1
If Cells(H, "A").Interior.Color = 65535 Then
Rows(H).Delete
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
 
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Oldu gibi.. Takıldığım kısım olursa tekrar yardım isterim. Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için. Hayırlı günler
 
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
deg = Array("*4049730100*", "*4242270300*",
deg = Array("*SPIRAL*", "*BANT*",
Merhaba
Bu deg yazdığımız satıra ben silinmesini istediklerimi bu şekilde yazıyorum ama belli bir seviyede artık yazmıyor.Sanırım sonuna geliyor. Kalın yazdığım gibi altına bu şekilde eklesem bir problem olur mu acaba?

Teşekkürler
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Yazarken hata yapmış olabilir misiniz.
Aynı linkteki 5. mesajda yaklaşık 20 değişken tanımlanmış, inceler misiniz.
 
Üst