sayfa1 den sayfa2 deki değişken yerleri silebilmek

Katılım
9 Temmuz 2007
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba
bu konuya benzer bir örnek vaskal tarafından açılmış
ama benim yapmaya çalıştığım bunu biraz daha zoru.
çünkü silmek -bazı değişkenleri sıfırlamak için döngüler kurmam gerekiyor.
belki de ben işi zora sokuyorum bilmem.
yapmaya çalışmak isteğiim şey henüz bitmedi (3bölüm ve sonuç bölümü eksik)ve şu an ki sorunum
sayfa 1 deki Temizle butonuna tıklayınca
sayfa 2 deki temizle2 buton işlemi gerçekleşecek önce
sonra dönüp sayfa1 i temizleyecek.
işlemleri kullanıcıya sayfa sayfa temizletmek yanlış çünkü birbiriyle bağlantılı bir sistem kurdum.
sondan başlayarak silme işlemine başa doğru gidebilen bi çözüm yolu bulmam lazım.
kodlara mümkün olduğunca açıklama eklemeye çalıştım. gereksiz şeyler yapmış olabilirim üstadlar ama bu benim ilk deneyimim:roll:
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
S

Skorpiyon

Misafir
Sayın cengizcetin82,

1_Bölüm'eki Temizle butonuna yazmış olduğunuz kodları aşağıdaki şekilde değiştiriniz.

Private Sub CommandButton1_Click()

Sheets("2_Bölüm").Range("A12:N1000").Delete shift:=xlUp
Sheets("1_Bölüm").Range("A10:N1000").Delete shift:=xlUp

'1000 Satırı siler. Siz daha fazla satır silsin derseniz N1000 rakamını yükseltiniz.


'sıfırla
TextBox1.Enabled = False
ComboBox1.Enabled = False
ComboBox2.Enabled = False
ComboBox3.Enabled = False
ComboBox4.Enabled = False
ComboBox5.Enabled = False
ComboBox6.Enabled = False
ekle.Enabled = False
ileri.Enabled = False
Range("j8").Value = ""
Range("m10").Value = 1

Range("M10").Select
Selection.Font.ColorIndex = 2
Range("R15").Value = 10
Range("R18").Value = 0
Range("r20").Value = Range("s20").Value

TextBox1.Text = ""
ComboBox1.Clear
ComboBox2.Clear
ComboBox3.Clear
ComboBox4.Clear
ComboBox5.Clear
ComboBox6.Clear
'sütun syısının da sil
Worksheets("2_bölüm").Cells(2, 12).Value = 10
CommandButton1.Enabled = False

basla.Select
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Saygılarımla...
 
Katılım
9 Temmuz 2007
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
türkçe
olmadı

sertkaya teşekkür ederim öncelikle
bu kodlar sayfa 1 i N. sutun itibariyle temizliyor. oldu.
ama benim kullandığım sistemde 2.sayfa dinamik yani 1 den ne kadar satır girişi yaparsanız.2 de j. den sonra o kadar sütun ekleniyor. dolayısıyla sabit değil sütun sayısı combo sayısı filan.
daha sonra sayfa2 de satırlara veri girişi oluyor bu yüzden 2.sayfa,1.sayfadan gelen verilerle önce soldan sağa, sonra kullanıcı girişi ile yukarıdan aşağı büyüyor.
N. sütundan 1000 tane veri silmek benim için bi çıkış yolu olamıyor.
 
S

Skorpiyon

Misafir
Sayın cengizcetin82,

2. sayfaya veri girişine bulunarak denediniz mi ?

1 - Sheets("2_Bölüm").Range("A12:N1000").Delete shift:=xlUp
2 - Sheets("1_Bölüm").Range("A10:N1000").Delete shift:=xlUp

1. kod bölümü, 2_Bölüm'deki satırları temizler,
2. kod bölümü, 1_Bölüm'deki satırları temizler.

+ 2_Bölüm'e o kadar sütun ekler demişsiniz. O zaman N1000'i IV1000 olarak değiştirin tüm satır ve sütunları temizlesin.

Yani kodu;
Sheets("2_Bölüm").Range("A12:IV65536").Delete shift:=xlUp
Sheets("1_Bölüm").Range("A10:IV65536").Delete shift:=xlUp

olarak değiştirin. Tüm Bilgileri silsin.

Saygılarımla...
 
Katılım
9 Temmuz 2007
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
türkçe
oldu

kodları bu şekilde düzenleyince işe yaradı.
yardımınız için çok teşekkür ediyorum

Sheets("2_Bölüm").Range("A12:IV65536").Delete shift:=xlUp'2.sayfadaki eklenen verileri sil
Sheets("2_Bölüm").Range("J9:IV65536").Delete shift:=xlUp'1.sayfadan gelen verileri sil
Sheets("1_Bölüm").Range("A10:N1000").Delete shift:=xlUp '1sayfadaki verileri sil

iyi çalışmalar.
 
Üst