sayfada bulunan gizli makroları nasıl görebilirim ve nasıl düzeltebilirim

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional plus 2016
Arkadaşlar ekde gönderdiğim excel dosyasında Anasayfa, giriş, sıralama ve makro1 adı altında 4 tane sayfa var. bu programı bi arkadaşım yapmış gitmiş ama şimdi güncellenmesi gerekiyo yani fabrikaların isimlerini değiştiriyorumda fazla fabrika yazamıyorum makro1 sayfasında makrolar gizli ve ben bu makroları göremiyorum acaba bana yardımcı olurmusunuz. Bu nasıl makro yazmış böyle anlamadım. bu sayfafdaki makroları ve formülleri nasıl görebilirim. Ayrıca bu programın Çalışma sistemi şöyle giriş sayfasına giriyorsun hangi fabrikaya ne kadar kömür gitti tonunu ve tarihini yazıp "kayıt işlemi için bir kez tıklayınız dümesine basıyoruz ve otomatik anasayfada bulunan çizelgeye ilave ediyo. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Burada bu tür sorulara yanıt alamazsınız. Emeğe saygı ilkesi çerçevesinde bu tür sorulara yanıt vermiyoruz. Makroyu yazan kişi gizlediğine göre, onun izini olmadan açmak doğru ve etik bir yaklaşım olmaz.
Kaldı ki bu tür soruları yanıtlamak forum kurallarına da aykırı diye biliyorum.

Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
Sayın Dede;
yukarıdaki soruya vermiş olduğunuz cevaba saygı duyuyorum ve gönderdiğim dosyayı arkadaşım yapmış dahi olsa siz bilemessiniz, diyeceksinizki arakadaşınıza niye sormuyorsunuz evet güzel bir soru soramam çünki arkadaşım vefat etti neyse.
peki sayın dede bu sistemde yapılmış yani sayfa içerinde yapılmış makrolar hakkında bilgi edinebileceğim bir sayfa veya dosya varmı çünki ben sadece vba da makro yapılır zannediyordum. yardımlarınız için teşekkürler

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Makrolar yine VBA editöründe yazılıyor. Ayrı bir modül içinde değil, sayfanın kod bölümüne yazılıyor.
Excel ortamında sayfa adının üzerine sağ tıklayıp Kod Görüntüle yi seçerseniz. Bildiğiniz VBA editörü açılır ama açılan pencerenin sağ tarafı o sayfanın kod bölümüdür. Komutlar doğrudan buraya yazılır.
Konu ile ilgili olarak Sayın Korhan Ayhanın yazdığı açıklayıcı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Hoşça kalın.

Excel Vers. ve Dili
sayın dede sizin dediğiniz gibi yaptım inanmayacaksınız ama kodlar yok. eğer gönderdiğim dosyayı bi açıp bakarsanız sizde kodların VBA editöründe olmadığını göreceksiniz size hatta ilginç geleceğini söyleyebilirm. kodları VBA ya değilde sayfaya yazılmış

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Dosyayı inceledim.
İşlemler Makro1 sayfasında formüllerle yapılmış ve herhangibir şifreli koruma da yok.
Sayfa Korumasını kaldırıp, satırları göster demeniz yeterli.
Hoşça kalın.

Excel Vers. ve Dili
teşekkürler sonunda formülleri gördüm sizide çok meşgul ettim kusura bakmayın

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Rica ederim.
İyi çalışmalar dilerim.