Sayfadaki bilgileri bir listede görmek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Vedat bey,
Bu konu bizim için çok önemli, bu nedenle bu kadar ısrarla sizi rahatsız ediyorum. Bu sorunu çözebilirseniz ve doğru bir tablo elde edersek, bu ürettiğiniz formülü sürekli olarak kullanacağız.
Sizin yazmış olduğunuz formülün ürettiği değerler tekrar eden idlerin karşısına değerleri katlayarak getirmiş. Bu şekilde veri hatalı oluyor.
Tablo 1 deki veriler sabit kalacak, bu tablodaki idlere göre, tablo 2 deki idleri aynı olan veriler değişmeden yeni bir tabloda tablo 1 in devamına aynı idlerin karşısına yazılacak. Yani Tablo 3 teki gibi olacak. Tablo 1 de tekrar eden idlerin karşısına tablo 2 deki değer “1” kez yazılacak fakat diğer tekrar eden idlerin karşısına “0” değerini yazacak şekilde bir formül olması gerekiyor. Tablo 1 ve tablo 2 idler üzerinden birbiri ile birleştirilecek.
Olması gereken asıl tablo Tablo 3, Tablo 1 ve Tablo 2 birleştirildikten sonra Tablo 3 teki şekilde bir tablo elde etmemiz gerekiyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Vedat bey,
bu başlık altındaki son mesajıma bakabilir misiniz. şimdiden teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Daha sade bir dosya ekleyerek;

Önce verilerinizi bir sayfaya yazın, daha sonda farklı bir sayfada olmasını istediğiniz tablonun değerleri manuel yazın, yalnız olmasını istediğiniz değerleri yazarken neden bu değerleri yazdığınızı da detaylı açıklayınız.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Veri tabanından alınan iki ayrı tabloyu(veritabanından_alınan sayfasındaki) birleştirmek istiyorum. Burada idler üzerinden birleştirme yapılacak. Tekrar eden veriler M ,N sütununda olduğu gibi bir kez yazılacak, tekrar eden idlerdeki veriler birkez yazılacak ve diğer tekrar eden idnin karşısına 0 değerini döndürecek

iki tablodada idler ortak

ilginize teşekkürler

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
"olmasıgerekentablo" sayfanın tamamı formüllemi olacak,

BU KISIM (IDLER) OLMASI GEREKEN TABLODA YERALMAYACAK ORTAK OLAN NOKTANIN GÖRÜNMESİ İÇİN YAZILDI

Bu metni yazmışsınız. "olmasıgerekentablo" sayfanın tam şekli böylemi yoksa silincek yer var mı?

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

M ve N sütunundaki değerler formül ile K sütunundaki değerlerin yanında yer alacak. A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K sütunundaki değerler olduğu gibi kalacak. Burada veri az bu işlemi formülsüzde yapabiliriz fakat veri tabanından çekilen veriler 2000-3000 arasında bazen daha çok olabiliyor o zaman birbirine karşılık gelen verilerin değerlerini bulmak çok zor olduğu için bir formül gerekiyor. bu nedenle yardım istedim.

ilginize teşekkürler

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Silinmesi gereken bölgeyi silin;

L4 hücresine ağaşıdaki formülü yazarak dizi formülüne çevirin sonra yana ve alt satırlara kopyalayın. Formüldeki son satır aralığını 20 olarak belirledim, siz kendi dosyanıza göre düzenlersiniz.

Kod:
=EĞER($A4="";"";EĞER(EĞERSAY($A$4:$A4;$A4)>EĞERSAY(
veritabanından_alınan!$M$4:$M$20;$A4);"";İNDİS(veritabanından_alınan!N$4:N$20;
KÜÇÜK(EĞER(veritabanından_alınan!$M$4:$M$20=$A4;SATIR($M$4:$M$20)-
SATIR($M$4)+1);EĞERSAY($A$4:$A4;$A4)))))
Dizi formülüdür. Formülü hücreye yazdıktan sonra direk entera basmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

daha önce yazmadım ama ben formüller konusunu hiç bilmiyorum. Exceli basit şekilde kullanıyorum. Siz yazdığınız formülü dizi formülüne çevirin yazmışsınız ama ben bu işlemin nasıl olacağı konusunda hiç bir bilgim yok. Birde yukarıda belirttiğim gibi formüle edebilirmisiniz. ilginize teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

uygulama 1 dosyasındaki gibi benzer bir tabloyu daha sade bir şekilde derslerle ilgili olarak düzenledim. Burada olması gereken sözlü notlarının ilgili öğrencinin adının karşısına yazdırılması şeklinde de düşünebilirsiniz. Yani turuncu bölge formül ile yazdırılacak. Diğer yerler için formüle gerek yok . (bu kısım herzaman sabit olacak.)
ilginize, emeklerinize şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ömer bey,

daha önce yazmadım ama ben formüller konusunu hiç bilmiyorum. Exceli basit şekilde kullanıyorum. Siz yazdığınız formülü dizi formülüne çevirin yazmışsınız ama ben bu işlemin nasıl olacağı konusunda hiç bir bilgim yok. Birde yukarıda belirttiğim gibi formüle edebilirmisiniz. ilginize teşekkür ederim.
Açıklamasını yazmıştım.

Dizi formülüdür. Formülü hücreye yazdıktan sonra direk entera basmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

yazdığınız formülü uyguladım fakat burada L sütununa idleri getirdi istediğim idlerin yazılması değil L sütununa DEĞER15 sütunun verilerini yazması idi. M ye ise DEĞER16 sütunun verilerini yazacak sizden ricam ekte gönderdiğim uygulama1 adlı dosyanın olmasıgerekentablo kısmının L ve M sütununa bir göz atabilir misiniz.
Ayrıca alıntı yaptığım mailimde de ders1 diye de benzer bir dosya gönderdim. Size çok zahmet ediyorum fakat bu sorunuma bir çözüm bulmam gerekiyor.

Ömer bey,

uygulama 1 dosyasındaki gibi benzer bir tabloyu daha sade bir şekilde derslerle ilgili olarak düzenledim. Burada olması gereken sözlü notlarının ilgili öğrencinin adının karşısına yazdırılması şeklinde de düşünebilirsiniz. Yani turuncu bölge formül ile yazdırılacak. Diğer yerler için formüle gerek yok . (bu kısım herzaman sabit olacak.)
ilginize, emeklerinize şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın ekin65,

#27 nolu mesajda konuyu size detaylı açıkladım. Uygularsanız istedikleriniz olacaktır. L sütunu silinmesi gerekecek demiştiniz. Önce silin, sonra formülü değiştirmeden dosyanıza uygulayın.

Silinmesi gereken bölgeyi silin;

L4 hücresine ağaşıdaki formülü yazarak dizi formülüne çevirin sonra yana ve alt satırlara kopyalayın. Formüldeki son satır aralığını 20 olarak belirledim, siz kendi dosyanıza göre düzenlersiniz.

Kod:
=EĞER($A4="";"";EĞER(EĞERSAY($A$4:$A4;$A4)>EĞERSAY(
veritabanından_alınan!$M$4:$M$20;$A4);"";İNDİS(veritabanından_alınan!N$4:N$20;
KÜÇÜK(EĞER(veritabanından_alınan!$M$4:$M$20=$A4;SATIR($M$4:$M$20)-
SATIR($M$4)+1);EĞERSAY($A$4:$A4;$A4)))))

.
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

çok teşekkür ederim. Yazdığınız formülü A4 hücresi ile değilde A3 hücresi ile başlatınca istediğim şekilde bir veri elde ettim. şimdilik bir sorun yok görünüyor. bu formülünüzü çoklu bir dosyada pazartesi günü deneyeceğim. gerçekten çok teşekkür ederim. ellerinize ve beyninize sağlık. iyi günler

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

daha önceki yazdığınız formülü uyguladım. emeklerinize teşekkür ederim.

listemin bir tanesinde sorun çıkmadı fakat ekte gönderdiğim dosyada ki gibi "tablo B" de varolan fakat "tablo A" da olmayan başka bir tablo karşıma çıktı. böyle bir durumda tablo C'yi nasıl oluşturacağımı bilemedim. Bu durum ile ilgili nasıl bir çözüm bulabiliriz. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

daha önceki yazdığınız formülü uyguladım. emeklerinize teşekkür ederim.

listemin bir tanesinde sorun çıkmadı fakat ekte gönderdiğim dosyada ki gibi "tablo B" de varolan fakat "tablo A" da olmayan başka bir tablo karşıma çıktı. böyle bir durumda tablo C'yi nasıl oluşturacağımı bilemedim. Bu durum ile ilgili nasıl bir çözüm bulabiliriz. Şimdiden teşekkür ederim.
Ömer bey,

bu excel formüllerini öğrenmenin bir yolu yokmudur. ben verilerimi oracle veritabanından çekiyorum. excelde düzenlemeye çalışıyorum ve bu işi sürekli yapıyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
önceki yazdığınız formülü uyguladım.
fakat farklı veri alınca daha farklı bir durum ile karşılaştım. uygulama1 dosyasında veritabanından_alınan sayfasında Tablo2 de olupta Tablo 1 de olmayan id ler ve bu idlere ait veriler var bunlarında Tablo 1 kısmına eklemesi gerekiyor. Örnek olarak benzer bir tabloyu
34. mailimde oluşturdum. bakmanı mümkün mü acaba? şimdiden teşekkür ederim...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

Göndermiş olduğunuz formüllü dosyayı kendi orijinal dosyamda bir noktaya kadar getirdim ama daha sonrasını getiremedim. Çok,çok uğraştım ama beceremedim. Yeni bir dosya ekledim orijinal verilerime yakın bir dosya, orijinal tablomda sayfa1 de D sütunundan E sütununa kadar başka verilerde var sütun halinde ama sade bir tablo oluşturmak için onları sildim. (bu sütunları daha sonra ekleyebilmeliyim ve tablo da o sütunlarda yer almalı ) O kadar çok uğraştım ki beynim durmuş durumda rica etsem bir de bu dosyaya bakar mısınız? Tablo2 olupta tablo1 de olmayan veriler yeni oluşturulacak tablo3 te yer almalı. Bunlar tablo2 de mavi ile işaretlenmiştir. Şimdiden çok, çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Ömer bey,

Göndermiş olduğunuz formüllü dosyayı kendi orijinal dosyamda bir noktaya kadar getirdim ama daha sonrasını getiremedim. Çok,çok uğraştım ama beceremedim. Yeni bir dosya ekledim orijinal verilerime yakın bir dosya, orijinal tablomda sayfa1 de D sütunundan E sütununa kadar başka verilerde var sütun halinde ama sade bir tablo oluşturmak için onları sildim. (bu sütunları daha sonra ekleyebilmeliyim ve tablo da o sütunlarda yer almalı ) O kadar çok uğraştım ki beynim durmuş durumda rica etsem bir de bu dosyaya bakar mısınız? Tablo2 olupta tablo1 de olmayan veriler yeni oluşturulacak tablo3 te yer almalı. Bunlar tablo2 de mavi ile işaretlenmiştir. Şimdiden çok, çok teşekkürler
Ömer bey,

dün çok uğraştım ama yapamadım. beynimde bütün gece boyunca formüller uçuştu durdu. artık pes etmek üzereyim.

alıntı yaptığım mailimdeki dosyada her iki tablodaki verileri tek bir tabloda birleştirmek istiyorum. ekte gönderdiğim dosyadaki sayfa3 teki gibi. her bir id nin karşısına aynı id yi taşıyan veriyi getirsin istiyorum. fakat id, değer4 ve değer5 teki tekrar eden veriler, değer3 ün yanına bir kez yazılsın(Örnekte olduğu gibi).ayrıca H,I,J sütunundaki olmayan verilerde yeni oluşacak tabloda mavi ile renklendirilmiş şekilde olması gerekiyor.

zahmetlerinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Tablonuz tamamen değişmiş. Daha önceki tabloda ad soyad ve ders sütunu vardı. Bu tablo da ise bu sütunlar yok. Bundan dolayı dosyanıza uygulayamamışsınızdır.

Neden daha önce bu dosyanızı ekleyip sormadınız anlayamadım. Sürekli değişken dosya ekleyerek sorunuzu sorarsanız hem bizim hem sizin zamanınız gereksiz yere harçanmış olur.

Lütfen sorularınızı ilk mesajınızdan itibaren sade, anlaşılır ve olması gereken tablo şeklinde sormaya özen gösteriniz.

Gün içinde müsait bir zamanımda son halini yapıp foruma eklerim.

.