sayfadan sayfalara otomatik satır aktarma

Excel Vers. ve Dili
office 2003
merhabalar benim ekte gönderidğim exel malzeme teslimi ile ilgili bir çalışmam var yanlız sayfadan diğer sayfalara otomatik veri aktarmak istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
merhabalar benim ekte gönderidğim exel malzeme teslimi ile ilgili bir çalışmam var yanlız sayfadan diğer sayfalara otomatik veri aktarmak istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
merhaba
eki inceler misiniz
D1 ile E1 hücrelerindeki formülü silmeyiniz.
A2:C20 arasındaki formüller dizi formülüdür .
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
d1 de kullanılan formül için dosyanın mutlaka kayıt edilmiş olması gerekmektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
teşekkür

merhaba
eki inceler misiniz
d1 de kullanılan formül için dosyanın mutlaka kayıt edilmiş olması gerekmektedir.
çok teşekkür ediyorum elinize sağlık tam istediğim gibi olmuş. acaba exelde bu formüllemeye ne ad veriliyor?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Ben formülü okurken yoruldum.
Aslında formülün mantığını anlayamadıktan sonra uygulamak zor oluyor.

İhsan Hocam, sizden ricam yazılan formülün adım adım ne işe yaradığını açıklayabilir misiniz?

İ

İhsan Tank

Misafir
Ben formülü okurken yoruldum.
Aslında formülün mantığını anlayamadıktan sonra uygulamak zor oluyor.

İhsan Hocam, sizden ricam yazılan formülün adım adım ne işe yaradığını açıklayabilir misiniz?
formül Ömer hocam'a ait açıklaması onun mesajlarında mevcut siz bence formül'ü okumaya değil yazmaya çalışın bir taraftan sonra sitemizin Excel Dershane Bölümüne bakın orda oldukça fazlasıyla formüller mevcut

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-11-2025
merhaba
eki inceler misiniz
Bu çalışma güzel bir çalışma, emeğinize sağlık. bende bu konuda üstadım bir kaç soru sormak istiyorum.
ADI SOYADI VERİLEN MALZEME VERİLEN TARİH
bölümlerini,
ad , soyadı, görev tarihi ilk tarih görev tarihi son (burada amaç bir günden fazla görev tarihi aralıkları) olarak değişmesi ilgili kişinin dosyasına gitmesi
kişini dosyasının veri sıralamasının
SIRA-ADI-SOYADI-GÖREV İLK TARİH-GÖREV SON TARİH OLMASI///MAZERET DURUMU(BU DURUM DOSYADA DURACAK DİĞER bilgiler eklenecek.

İ

İhsan Tank

Misafir
Bu çalışma güzel bir çalışma, emeğinize sağlık. bende bu konuda üstadım bir kaç soru sormak istiyorum.
ADI SOYADI VERİLEN MALZEME VERİLEN TARİH
bölümlerini,
ad , soyadı, görev tarihi ilk tarih görev tarihi son (burada amaç bir günden fazla görev tarihi aralıkları) olarak değişmesi ilgili kişinin dosyasına gitmesi
kişini dosyasının veri sıralamasının
SIRA-ADI-SOYADI-GÖREV İLK TARİH-GÖREV SON TARİH OLMASI///MAZERET DURUMU(BU DURUM DOSYADA DURACAK DİĞER bilgiler eklenecek.
sorunuzu bir örnek dosya ile destekleseniz

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Bu örnek benim çok işime yarayacak gibi.Kim gönderdi ise sağolsun. Ama uzun formülü okumam biraz zaman alacak. Teşekkürler.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-11-2025
mazeret kısmındaki buton'u anlamadım.
veri - doğrulama - liste özelliğinde belli mazeretlerimi seçeceksiniz.
doğru ise lütfen mazretleri söyleyin ona göre düzenleme yapayım.
Mazeret kısmını bende anladım. Haklsınız. Mazeret kısmında mazeret seçenekleri 1-Dilekçe gönderdi. 2-Telefon görüşmesi 3-Göreve gelmedi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Merhaba;
Ek de ki dosyada firmaya gelen bütün siparişler mevcut. Ben bu siparişler içerisinden pres bölümüne gidecek olanlar pres sayfasına,rollform bölümüne gidecek olanlar rollform sayfasına otomatik kendini atasın istiyorum. yani ben listeye siparişi girdiğimde eğer o siparişde rollform yazıyorsa(rollform,rollform+pres,rollform+pres+kaynak şeklinde de yazabilir fakat rollform kelimesini görmesi yeterli olsun) kendini rollformun sayfasına direk atasın istiyorum. yukarıda ki malzeme teslim dosyasıyla aynı mantık aslında fakat formülleri anlayamadığım için uğraştım fakat sonuç alamadım. Çok lazım bir iş şuan bana. Dönüş sağlayabilirse biri çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Selam,
1.PRES+KAYNAK
şeklinde olursa hem pres hem kaynak sayfasınamı aktarılacak
2.TELHANE+AKSESUAR
şeklinde olursa ne olacak TELHANE ve AKSESUAR sayfaları yok
3.Bunlar DETAY sayfasından silinipmi ilgili sayfaya gidecekler,Datay sayfasında da kalacaklar mı
4. Tetikleme nasıl olacak yani bu aktarım bir düğmeye tıklayıncamı yapılacak, yada başka bir şekildemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Selam,
1.PRES+KAYNAK
şeklinde olursa hem pres hem kaynak sayfasınamı aktarılacak
2.TELHANE+AKSESUAR
şeklinde olursa ne olacak TELHANE ve AKSESUAR sayfaları yok
3.Bunlar DETAY sayfasından silinipmi ilgili sayfaya gidecekler,Datay sayfasında da kalacaklar mı
4. Tetikleme nasıl olacak yani bu aktarım bir düğmeye tıklayıncamı yapılacak, yada başka bir şekildemi
Merhaba;
-Evet pres+kaynak olursa hem pres hem kaynak sayfasına aktarılacak,
-Telhane ve aksesuar sayfaları eksik kalmış onlarda eklenecek sayfa olarak,
-Hayır detay sayfasından silinmeyecek ,bu sayfada da kalacak,
-Herhani bir tık vs kullanmadan ben detaya siparişi girdiğim anda , hangi bölüme gidecekse o sayfalara kendini çeksin gibi istediğim. Yani ben siparişi yazdığımda ek herhangi bi komuta gerek olmadan ilgili sayfaya kendini atasın
İlginizden dolayı teşekküler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Evet makro var,
Dosya/Seçenekler/Güven merkezi/Güven merkezi ayarları/Makro ayarları kısmından
Tüm makroları etkinleştiri seçtikten sonra exeli kapatıp açıp tekrar denermisiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Evet makro var,
Dosya/Seçenekler/Güven merkezi/Güven merkezi ayarları/Makro ayarları kısmından
Tüm makroları etkinleştiri seçtikten sonra exeli kapatıp açıp tekrar denermisiniz
Yaptım fakat hala etkinleştirmedi makroyu. ilk açılışta makro etkinleştir diyor fakat makroları görüntülemeye çalışınca göremiyorum.