sayfadan sayfalara otomatik satır aktarma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Dediğimi yaptıysanız bundan sonraki makrolu excel dosyalarını açışta makro etkinleştir ekranı çıkmaması lazım
Boş bir excel kitabı açıp dediklerimi orda uyguladıktan sonra kitabı kapatıp tekrar açıp yaptığınız ayarların kalıcı olduğunu teyid edermisiniz.
Eğer ayarlar değişmişse ondan sonra gönderdiğim excel kitabını açtığınızda çalışması lazım, yok makro güvenlik ayarları hala değişmemişse once bunu halletmek gerekir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Tabi dosyayı internetten indirdiğiniz için açmak istediğinizde güvenlikle ilgili sorulan sorularada olumlu cevap vermelisiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Tabi dosyayı internetten indirdiğiniz için açmak istediğinizde güvenlikle ilgili sorulan sorularada olumlu cevap vermelisiniz
Başka makrolu bir dosyam var onu kullanabiliyorum.Mkaro görüntüleden makrolarıda görebiliyorum.Rica etsem attığınız dosyayı sizde bir indirip bakabilir misiniz ? Diğer Makrolu dosyamı açabiliyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
İndirdim, çalışıyor
1.Dosyayı açışta bir uyarı veriyormu (dosya açıldıktan sonra araç çubuklarının üzerindede bir uyarı çıkıyor olabilir)
2.Makro DETAY sayfasının Q sütununa PRES+AKSESUAR (yada ne olması gerekiyorsa) şeklinde giriş yapıp bu hücreden çıktıktan sonra çalışır bu şekilde mi test ettik

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
İndirdim, çalışıyor
1.Dosyayı açışta bir uyarı veriyormu (dosya açıldıktan sonra araç çubuklarının üzerindede bir uyarı çıkıyor olabilir)
2.Makro DETAY sayfasının Q sütununa PRES+AKSESUAR (yada ne olması gerekiyorsa) şeklinde giriş yapıp bu hücreden çıktıktan sonra çalışır bu şekilde mi test ettik
1.Dosya açılışta uyarı vermiyor
2.Detay sayfasında ben pres yazdığımda pres sayfasına sadece pres kelimesini alıyor diğer hiç bir bilgiyi çekemiyor ve detay kısmında ki pres aksesuar vs yazduğımız hücreye 1 hücreden fazla kopyala yapıştır yapınca hata veriyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Q11 hücresinde F2 enter yaptıktan sonra
TİCARİ sayfasına 11.satırdaki verinin kopyalanıp kopyalanmadığını kontrol edermisiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
ozaman makro çalışıyor
Sizin anlattıklarınızdan benim anladığım kadarıyla yapılan makro şu mantıkla çalışır:
A,B............ sütunlarına verileri girersiniz
en son Q sütununa bölümünü (TİCARİ vb) girip enter tuşuna bastığınızda giriş yapılan satırı ilgili sayfalara kopyalar.
siz bu şekilde mi denediniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
ozaman makro çalışıyor
Sizin anlattıklarınızdan benim anladığım kadarıyla yapılan makro şu mantıkla çalışır:
A,B............ sütunlarına verileri girersiniz
en son Q sütununa bölümünü (TİCARİ vb) girip enter tuşuna bastığınızda giriş yapılan satırı ilgili sayfalara kopyalar.
siz bu şekilde mi denediniz
Ben ordaki verileri başka bi yerden kopyala ile alıp detay sayfasına yapıştırıyorum. Yani detay kısmına verileri teker teker el ile girmiyorum ben. Başka bir sayfadan kopyala yapıştır yapıyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
yani ben listeye siparişi girdiğimde eğer o siparişde rollform yazıyorsa(rollform,rollform+pres,rollform+pres+kay nak şeklinde de yazabilir
demişsiniz,
giriş yapmak ile başka bir yerden yerden veriyi kopyalamak aynı şey değil

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
demişsiniz,
giriş yapmak ile başka bir yerden yerden veriyi kopyalamak aynı şey değil
Eksik bilgi vermişim vermişim haklısınız, daha doğrusu doğru açıklamamışım. Sebebi kopyalıyor olmam yani. Anladım

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Merhaba;
Yukarda bahsettiğim sorunumla ilgili kısmen çözüme ulaştım fakat eksikler var. Dosyam ektedir. Sorunlar şunlar;
1.detay sayfasından diğer sayfaya veriyi çekerken veriyi sayfa adından dolayı tanımlatmamdan dolayı bir sorun var.Örneğin rollform sayfasına detay kısmındaki B sutunun içerisin rollform yazan satırları alıyor ,fakat rollform+pres veya rollform+kaynak yazınca o veriyi almıyor.çünkü sayfa adı rollform ve sadece rollform yazan veriyi tanıyor. formülde ne gibi bi değişiklikle bu sorunu çözebilirim ?
2.detay sayfasında sipariş adedinden sonra bölümlerde yapılan o işle ilgli toplam adetler var. detay sayfasındaki rollform sutununa kaç adet yapıldığı girildiğinde benim rollform sayfamdaki yapılan adet kısmına da geçsin istiyorum diğer veriler gibi ancak sayı hatası veriyor sebebi ne olabilir ?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Teşekküler.

Son düzenleme: