Soru Sayfadan Sayfaya Veri Aktarımı

okan32

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019- 32 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-04-2026
Hayırlı Sabahlar Arkadaşlar
Bir sayfadan diğer sayfaya verileri makro ile aktarmak istiyorum. Ekteki dosyamda gerekli açıklamayı yaptım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 x64
29/05/2023
Açıklamanızı doğru anlayıp anlamadığımı teyit etmek için soruyom. "C'nin son dolu satırını bulsun, sonra o satırdaki ilgili bilgileri Sayfa2'ye aktarsın" mı demek istiyorsunuz?

okan32

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
16-04-2026
Sayın genesis_vision ilginiz için teşekkür ederim. C nin son dolu satırını kontrol edip A-B-C-D-E SÜTUNLARINDAKİ VERİLERİ KOPYALAYIP SAYFA2 DEKİ TABLOYA SON DOLU SATIRIN ALTINA VERİLERİ YAPIŞTIRACAKTIR.

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Deneyiniz..

Kod:
Sub Aktar()
    Dim S1, S2, Son1, Son2
    Set S1 = Sheets("Sayfa1"): Set S2 = Sheets("Sayfa2")
    Son1 = S1.Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row: Son2 = S2.Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row + 1
    S2.Range(S2.Cells(Son2, 1), S2.Cells((Son2 + Son1) - 4, 5)).Value = S1.Range(S1.Cells(4, 1), S1.Cells(Son1, 5)).Value
    MsgBox "islem tamam..."
End Sub

Ekli dosyalar

okan32

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
16-04-2026
Sayın EmrExcel16 bey çok teşekkür ederim. kod gayet güzel çalışıyor.
Benim bir ricam daha olacaktı ama çok mu oluyorum bilmiyorum. Excel dosyamın bulunduğu klasörde PDf uzantılı dosyalarım mevcut bir buton ile klasör içindeki PDF uzantılı dosyalarımı silmek istiyorum.

Son düzenleme:

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhaba , aslında sorduğunuz sorunun konuyla alakası yok , bu tür durumlarda konu içeriğinin dağılmaması adına yeni konu açarak sormanızda fayda var , daha sonrasında ihtiyacı olanlarında faydalanması adına bu konuya dikkat etmenizi rica ederim. Aşağıda vermiş olduğum kod ile dosyanın bulunduğu klasördeki tüm "*pdf" uzantılı dosyaları siler ,yedeklerini alarak denemenizde fayda var.

Kod:
Sub Pdf_Dosyalari_Sil()
    Dim Dosya
    Dosya = Dir(CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(ThisWorkbook.Path) & Application.PathSeparator & "*.pdf*", vbDirectory)
    Do While Dosya <> ""
        Kill ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & Dosya
        Dosya = Dir
    Loop
End Sub